Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trDiğer Nostaljik BilgisayarlarSinclairSinclair - EmulasyonRamsoft spectrum emulasyon sahnesinden çekildi...
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ramsoft spectrum emulasyon sahnesinden çekildi...  (Okunma Sayısı 6887 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arda
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.326


I'm *the* guy from Argleton


Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 13, 2008, 22:31:58 ÖS »

Zx Spectrum emulasyonunda çığır açmış olan (ilk multicolour, cycle-exact emulasyon (tam da değil ama olsun), ilk RZX kaydetme, ilk TZX desteği, video ve ses desteği, ilk gerçek floppy, gerçek harddisk ve sanal harddisk desteği) RealSpectrum'un yazarları Ramsoft, "World of spectrum" forumlarında yıllardır yapılan baskı ve eleştirilere dayanamayıp şimdiyekadar yazdıkları tüm programları ve araştırmaları yayından kaldırdı. Ayrıca WOS ftp'lerindeki tüm ramsoft kaynaklı yayın ve yazılımların da kaldırılmasını istedi. Bundan sonra realspectrum'u legal olarak herhangi bir yerden edinmek mümkün olmayacak. (Taa ki fikirlerini değiştirene kadar).

Realspectrum yazarları olan Ramsoft (italyan) Demogroup, sürekli olarak yanlış bilgi vermek, bilgi çalmak, başkaları tarafından yapılmakta olan işlere çomak sokup yavaşlatmak gibi eleştirilere hedef oluyorlardı.

Şu anda emulasyon konusunda lider olan Fuse, ZxSpin ve SpecEmu'nun yazarları bu durumu "büyük bir kayıp olmadığı" yönünde savundular.

Logged

Alcofribas
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 986


Who Dares Wins!


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2008, 11:34:05 ÖÖ »

Peki senin şahsi görüşün ne tam olarak? Misal, "evet bunlar yaramaz adamdı gittiler iyi oldu" veya "Speccy camiası için gerçekten büyük kayıp" gibi birşeyler duymak isteriz senden...

Araştırmaları yayından kaldırtmaları bende pek de iyi bir izlenim bırakmadı ama tüm detayları da bilmeden fikir beyan etmek doğru değil.

Evet mikrofon sende Arda, WOS stadyumunda sıcak gelişmeler var sanırım
Logged

Arda
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.326


I'm *the* guy from Argleton


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2008, 02:04:11 ÖÖ »

Evet, yıkılma devam ediyor. Sanırım küresel ekonominin komple çökmesi specchum'ların kafayı yemelerine sebep oldu.

Şu anda tartışma başlığı kilitlenmiş de olsa irc'de en çok konuşulan şey bu. Biraz önce Woody'de (specemu yazarı) forumda Ramsoft'u koruyanlara sinirlenerek kendini forumdan sildi

Hem phil'i (fuse'un yazarı) hem Dunny'i (zxspin yazarı) hem marko'yu hem de woody'i iyi tanıdığım için hepsinin hafif kaçık olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ama şimdiye kadar sıradan manyaklıklarının dışında iftirayla,yalanla dolanla işleri olmadı.

Şimdi öncelikle, tüm ramsoft sitesi archive.org'da mevcut zaten. Benim arşivimde de sitede host edilen tüm dosyalar mevcut (bkz. Blog). Başka yerlerde de çıkacaktır. Yani kaybedilen birşey yok. Ramsoft'un 2006'den bu yana *hiçbir* ürün çıkarmamış olması gerçeği de var. 2006'daki ürün de zaten basit bir recompile idi. Dos versionu win32 için (dos'ta uyumsuz olan özellikleri kapatarak) hızlıca compile etmişlerdi. Aslında yaptıkları son update aslında 2003'de oluyor. Sitedeki dökümanların da çoğu yanlış (özellikle tstate countlar). Bir kısmı ise çok eski (1999'dan kalma). Bu açıdan bakınca pek zarar görünmüyor.

Fakat, RealSpectrum, birçokları tarafından hem eski bir alışkanlık olarak değerlendirildiği hem de şaşırtıcı olarak bazı özelliklerinin hala başka emulatörlerde bulunmaması sebebiyle seviliyor. Bu sebepten ingiliz emülatör yazarlarına yüklenildi. Kabul etmeliyim ki DOS tabanlı bir emülatör arıyorsanız RealSpectrum'dan iyisini bulamazsınız. Win versionu da dos versionunun aynısı bu arada. Yani Gui yok, yine CLI'den çalışıp menüleri içinde klavye yardımıyla gezmeniz gerekiyor. Dediğim gibi recompile.

Şimdi kendi bakış açım şöyle: Ben ramsoft'u dangalak olarak kabulediyorum, çünkü kişisel çatışmalar sonunda kendi işlerini yayımdan çekerek komüniteyi cezalandırma yoluna gidiyorlar. Bu düşüncedeki bir grubun bu topluluğa faydası beklenemez. Yine de Luca ile yüz yüze konuşmak isterdim ve sorardım "Bu ingilizler seninle neden bukadar uğraşıyor? Osiloskop kullanmayı bildiğindan değil ya?".
Logged

wizofwor
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 4.727


Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 15, 2008, 07:52:18 ÖÖ »

Konu ile ilgili hiç bir bilgim yok ama ama anlattıklarından çıkardığım uzun süre önce üretkenliğini kaybetmiş bir projeyi feshetmek için bahane bulunmuş gibi.
« Son Düzenleme: Kasım 15, 2008, 08:08:44 ÖÖ Gönderen: wiz_of_wor » Logged

Arda
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.326


I'm *the* guy from Argleton


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 15, 2008, 22:18:45 ÖS »

Konu ile ilgili hiç bir bilgim yok ama ama anlattıklarından çıkardığım uzun süre önce üretkenliğini kaybetmiş bir projeyi feshetmek için bahane bulunmuş gibi.

o da büyük bir olasılık.
Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: