Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriDemoScene7D8 sonrası: Bir parti böyle geçti...
Sayfa: [1] 2 3 ... 7   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 7D8 sonrası: Bir parti böyle geçti...  (Okunma Sayısı 6234 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Daima Genç
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 21, 2008, 17:50:36 ÖS »

7D8, gittiğim üçüncü parti oldu ve rahatlıkla söyleyebilirim ki katıldıklarım içinde en coşkulu olanıydı. Cumartesi günü öğleden sonra saat 2 gibi Boğaziçi Üniversitesi'nde oldum. Tıpkı 7D7'de olduğu gibi insanlar masaları kapmaya başlamışlardı. Ben vardığımda henüz herkes gelmemişti ama herkes birer birer mekana damlıyordu.

Özkan her zamanki gibi birbirinden enteresan donanım parçalarıyla partiye renklendiren isim oldu. Bu adam bu kadar eşyayı nasıl buluyor nereye koyuyor anlamıyorum. Ama elinde yok yok. Bu yılki partinin sürprizi bence Minimig oldu. Gayet güzel tasarlanmış olan Minimig'in başına oturan kalkmak istemedi. Bu benim için de geçerli, zira 15 yıldır görmediğim Final Fight'ı Minimig sayesinde tekrar oynama şansı buldum ve başından kalkmak da istemedim. Partide Bora (Zen) ile tanışınca çift joystickle oynamanın keyfine vardık ve gecenin ilerleyen saatlerinde Haggar'ı seçip adam dövmeye başladık...

Bir süre sonra Türker (Alcofribas) geldi. Parti salonundaki herkesin açlık sorununa kesin çözüm bulmayı kafasına koyduğu belli ki, sandviçler, cipsler, poğaçalar, kolalar, sular, bardaklar, çikolatalar, bisküviler... Süpermarket soymuş deseler inanırdım. (Bu arada zeytinli sandviçler ve diğer bilumum zeytinli şey için Türker ve hanımına selamlarımı yolluyorum. Eminim çok lezzetlilerdir ama ben hiçbirini yiyemedim malesef!)

Geceyle beraber başlayan klasik oyun yarışmalarında geçen seneden daha iyi bir performans gösterdim ve şimdi ismini unuttuğum yarış oyununda üçüncü olmayı başardım (vay be!).

Elbette 7D8'in benim için en büyük anlamı, 7D7'de yapamadığım Bronx röportajını yapabilmemdi. Turbo ve Vigo'yu karşıma aldım; ben sordum, onlar anlattı. Gece 3'te başlayan röportaj, sabaha karşı 5.30'da bitti. Ama ben de bittim. Yavaştan uyku pozisyonu aldım. Saat 6 gibi uykuya daldım.

Sabah uyanınca gördüğüm ilk şey, daha doğrusu kişi Alp Yener'di! Açıkçası Zonguldak'tan gelmelerine pek imkan vermemiştim ama onlar onca yolu hem de gece vakti alarak partiye yetiştiler ve pazar sabahının sürprizi oldular. Alp'in sayesinde OS4'ü de kurcalama fırsatı yakaladık.

Partide Commodore/Amiga sohbeti hiç eksik olmuyor. Boğaziçi'nden Şükrü Kuran, Levent Pekcan, Bora ve Alp Yener ile ufak tefek de olsa eski günlerden konuştuk.

Bu arada dünyanın öteki ucunda birisi monitörünün karşısına, sandalyesine zamklanmış şekilde 7D8'i seyretmekle meşguldü. Bu kişi kim mi? Elbette Nightlord! Bütün mekanda gezdirilen kameralı laptop sayesinde Nightlord'la tanışma imkanı da yakaladım. Giderken de vedalaştık sanki kendisi de o anda mekandaymış gibi!..

Üniversite kampüsünden çıkarken yağmur yapıyordu. Tıpkı 7D7'de de olduğu gibi Türker beni arabasıyla gideceğim yere bıraktı.
screen
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Aralık 21, 2008, 17:55:45 ÖS »

partiyle ilgili fotoğraflarınız varsa yayınlarsanız sevirim.
bende ordaydım ama kendimi tanıtmadım Gülümseme
yatuyu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 21, 2008, 23:04:21 ÖS »

git gel parti 700kilometre, simdi eve girdim. uyaninca karalarim biseyler Gülümseme
ghores
Üye

"Sonra diye birşey yok,bugün var belki yarın yok."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 22, 2008, 00:34:33 ÖÖ »

ben gidemedm Üzgün ama ozkano ya bi 3.1 rom yazdıracam kesin... evet resim bekliyoruz...

{ ک ẽ ґ т α ç } a.k.a gнσѕтяι∂єя
Amiga 500, 512Kb + 512Kb Ram Hack
ozkano
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 22, 2008, 03:10:24 ÖÖ »

@ghroes gelseydin yazardık bi 3.1 rom party de baya bi rom yazdım

gerçekten party çok guzeldi, bende çektiğim videoları koymaya çalışıcam,

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
ghores
Üye

"Sonra diye birşey yok,bugün var belki yarın yok."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 22, 2008, 12:49:29 ÖS »

güzel olacağını tahmin ettim, lakin istanbulda olmama rağmen iş güçten gelemedm. buruktur içim Üzgün

{ ک ẽ ґ т α ç } a.k.a gнσѕтяι∂єя
Amiga 500, 512Kb + 512Kb Ram Hack
Alp Yener
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 22, 2008, 12:52:36 ÖS »

Elimde az sayıda fotoğraf var. Bunlardan biriyle başlayalım. Partiye katılan commodore.gen.tr ekibinden bir kısmı fotoğrafta görülüyor... (Soldan sağa: LW3D, Alp Yener, Daima Genç, ozkano, Alcofribas, modelist, yatuyu)

* cgtr1.jpg (112 KB, 800x600 - Görüntüleme: 116 kez.)
max.damage
Üye

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Aralık 22, 2008, 13:00:36 ÖS »

Aha ! Iste partilerin faydalarindan biri. Benim icin bir avatar,bir takma isim (ya da orjinal) ve yaziya dokulmus fikirlerden ibaret dijital kullanicilari kanli canli gorebilme,tanisma firsati.Benim acimdan super bir firsat olurdu valla.

Bu kadar mi ?
Arda
Üye

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Aralık 22, 2008, 13:01:36 ÖS »

partiyle ilgili fotoğraflarınız varsa yayınlarsanız sevirim.
bende ordaydım ama kendimi tanıtmadım Gülümseme

Sebep? Bizi tanışmaya değer görmedin mi demek oluyor bu?

git gel parti 700kilometre, simdi eve girdim. uyaninca karalarim biseyler Gülümseme

Herkesin tamamen uykusuz ve dahi sizin de tamamen uykusuz bir halde geldiğiniz partinin en iyi kısmı bir şekilde tanışmış olmamıza vesile olması. Artık kim kimdir biliyoruz Gülümseme Hem sen bi yatuyu.

Bu da nightlord'un hazırladığı, daha iyi anlaşılması için detaylandırdığım "ilk partim rehberi":

http://www.veanewmedia.com/ardae/fish/ilk_partim_rehberi.ppt

Bu arada domino acaip kilo almışsın Gülümseme

MeG
Üye

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık 22, 2008, 13:36:45 ÖS »

Yeterli zamanım yoktu ama hep merak ettiğim bir orgaznizasyon olduğu için Cumartesi akşamı kısıtlı zamanımda Kartal - Yakacık'dan bi gazla fırlayıp parti mekanına ulaştım..

Kampüsü bulmak zor olmadı ama parti yapılan salonu kime sorsam bilmiyordu.. Herkes bön bön suratıma bakıyodu.. Uzun uğraşlar sonucu  partiye gelmeye çalışan 2 kişi ile birlikte mekana girdik..

Girdiğimde Oyun motoru ile ilgili bir seminer vardı..
Gayet kalabalık bir ortamda..
Bi köşeye sessizce ilişip ortamı gözlemeye başladım..

CGTR'nin orda olacağını biliyordum ama nasıl ulaşacağım hakkında hiç bir fikrim yoktu.. Avel avel bakınırkan kayıt masasında benden önce kaydolan kişi ismini söyledi "Deniz Can Çelik" aaaa tanıyordum Kahkaha

hemen Deniz'e yapışıp CGTR ekibini sordum... Gösterdi ve usulca yanlarına yanaştım ve akabinde yapıştım Gülümseme

LW3d, Ozkano, Alcoforbias, Tolga Abacı, Arda ve Daima Genç ile tanışma fırsatım oldu.. Tanışamasam Vigo'yu da gördüm..

Tolga'nın Floppy Emulator'unu, Ozkano'nun siyaha boyalı Flopi emulatorlu A500'ünü, Minimig'ini ve diğer şeker donanımları görüp mutlu oldum..

Minimig'î kurcalamak çok zevkliymişş Gülümseme

Velhasıl keşke zamanım olsaydı da gece de kalabilseydim.. Ama inşallah bundan sonraki organizasyonlarda muhakkak gecelemek istiyorum..

İlk partimdi.. Ne olacağını bilmeden gittim ama hakkatten de güzel oluyomuş...

Herkese Teşekkürlerr.....

Alp Yener
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Aralık 22, 2008, 13:49:08 ÖS »

Bu da nightlord'un hazırladığı, daha iyi anlaşılması için detaylandırdığım "ilk partim rehberi":

http://www.veanewmedia.com/ardae/fish/ilk_partim_rehberi.ppt

Modifiye edilmiş, fotoğraf destekli "İlk Partim Rehberi" gayet hoş, ancak bunun html versionu da olmalı bence.

Alıntı
Bu arada domino acaip kilo almışsın Gülümseme

Fazla değil yahu, önceki görüşmemizden bu yana yaklaşık 15-20 kilocuk Kahkaha
Hydrogen
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 22, 2008, 13:53:31 ÖS »

Selamlar heskese. Arda ilk partim rehberinin gorsellestirilmesi harika olmus.
Metnin orjinaline de bire bir sadik kalinmis:) O duzeyde unlu ve basarili bir eseri, butun teknik zorluklarina ragmen (Dil çıkaran)gorsel medyada canlandirmak cesaret isteyen bir isti, tebrik ederim:)
Arda
Üye

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Aralık 22, 2008, 15:09:03 ÖS »

Selamlar heskese. Arda ilk partim rehberinin gorsellestirilmesi harika olmus.
Metnin orjinaline de bire bir sadik kalinmis:) O duzeyde unlu ve basarili bir eseri, butun teknik zorluklarina ragmen (Dil çıkaran)gorsel medyada canlandirmak cesaret isteyen bir isti, tebrik ederim:)

Evet, zorlu çekim öncesi planlama ve sancılı post production aşamaları bana çok şey öğretti inanın.

Bu arada nihayet CGTR accountunu oluşturabilmiş olman, bu ürünün bana olduğu kadar sana da çok şey öğrettiğini gösteriyor sevgili hydrogen Gülümseme

Hydrogen
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 22, 2008, 16:15:24 ÖS »

Cgtr acc'si almak oyle basit bir is degil gercekten de:) Emek ve ozveri istiyor.
Ama artik ogrendim. SIK SIK uye olmayi planliyorum:P

Bu arada burada yasadiklarini anlatan-anlatacak olan arkadaslari ilgi ile takip ediyorum. Zira, organizatorler icin parti, parti bittikten sonra yasaniyor. O kadar cok detay kaciriyoruz ki:)
tabu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 22, 2008, 16:46:25 ÖS »

7D9 u baharda yada haziranda yapında katılım dahada olsun mesela bende gelim Gülümseme

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
Sayfa: [1] 2 3 ... 7   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: