Bölüm 3: Lindy VGA Switch'i hazırlamak...Eğer siz de Amiga'nızın her iki grafik donanımını tek bir monitörde görüntülemek istiyor, ancak Amiga1200'ünüzün arkasında tek bir VGA çıkışı olmasını istiyorsanız, bir VGA switch'e ihtiyacınız var. Ben bu iş için ekstra güç kaynağı gerektirmeyen
Lindy VGA Selector Auto Switch'i seçtim.
Evet... aşağıdaki ilk resimde de görüldüğü gibi VGA Switch'imizi olduğu şekilde Amiga 1200'ün içine sığdırmak mümkün değil. Diğer parçalardan ona kalan tek uygun yer floppy disk sürücünün altındaki ufak boşluk olduğundan, masamızın üzerinde - birazdan başına geleceklerden habersiz - masumca duran Lindy'yi ters çevirerek katliama başlıyoruz. Ters çeviriyoruz çünkü kutuyu kırmadan açmak için, alttaki mıknatıslı ve yapışkanlı etiketin altındaki 4 gizli vidaya ulaşmalıyız.

Lindy'nin çıplak PCB'sine ulaştıktan sonra, yerden tasarruf etmek için üzerindeki portlardan kurtulmalı ve VGA kablolarını direk PCB'ye lehimlemeliyiz. Ancak portları PCB'ye öyle bir lehimlemişler ki, bir türlü sökmeyi başaramadık. Daha fazla zarar vermemek için üzerinde bırakmaya karar verdik.
---
Evet sırayla önce Indivision AGA'dan gelen VGA kablosunu...
daha sonra BVision'a bağlamak için bir kablo ve VGA soketini...
daha sonra Amiga'mızın arka paneline monte edeceğimiz VGA çıkışını...
ve son olarak da manual switch yapmamızı sağlayan Lindy ile birlikte gelen mavi butonu kablosunu kısalttıktan sonra, doğru noktalara lehimliyoruz.

Bu aşamadan sonra Lindy'nin hazırlıkları neredeyse bitiyor...
Ancak manual butona kolayca ulaşabilmek için Amiga 1200 kasamızda biraz düzenleme yapmamız gerekiyor.

Son olarak butonu dışardan ulaşılabilir olması için kasada açtığımız delikle aynı boyda ekstra bir plastik parçasıyla yükseltiyoruz. Ve Lindy artık kullanılmaya hazır.
---
@Diabolic_Wizard :
Bvision için kullandığımız soğutucunun yüksekliği yaklaşık
4 mm. Fan'ın yüksekliği ise
9 mmNot: Başlarına gelen sorunlar nedeniyle forum yöneticilirine geçmiş olsun demek istiyorum. Ve Forum veri tabanını sık sık yedekledikleri için de binbir teşekkürler. Umarım tekrarı yaşanmaz, Commodore.gen.tr'iz hayat çok anlamsız
Gelecek bölüm : Fast Ata'nın hazırlanması...