|
commander64
|
 |
« Yanıtla #15 : Nisan 21, 2011, 16:29:55 ÖS » |
|
dostum, bizim bi arkadaş maliyeden, hesap uzmanı tanıdıkları falan var özelden biraz ayrıntı verirsen konuyu soracağız. ihbar falanda yapılmış olabilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #16 : Nisan 21, 2011, 16:35:44 ÖS » |
|
@commander64: bu uzun zamandır bilinen ve birçok kişinin vergi cezası aldığı bir konu. Danışmanızda muhakkak fayda var. Güzel olur...Ama yeni bir durum değil, defleppard'a özel bir durumda değil. Anormal olan 10 işlemi bulunan birini vergi için çağırmaları... Arabanızı 20-30 bin TL'ye satsanız vergi ödemiyorsunuz, ama 9-10 parça eskinizi satsanız vergi ödüyeceksiniz... Böyle saçmalık, görülmemiş... Yüzlerce, binlerce satışı olan biri olsa anlaşılırda, def leppard'a ceza kesmeleri akıl alacak birşey değil doğrusu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
commander64
|
 |
« Yanıtla #17 : Nisan 21, 2011, 16:50:49 ÖS » |
|
bende onu merak ettim zaten, çok ilginç !!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alpyre
|
 |
« Yanıtla #18 : Nisan 21, 2011, 17:09:31 ÖS » |
|
...devlet haraç istiyor işte. yiyici çok yetmiyor demek ki... İşte mevzuyu özetleyen sözcükler! Geçmiş olsun deffleppard. 
|
|
|
|
|
|
Alper
|
|
|
|
siber06
|
 |
« Yanıtla #19 : Nisan 21, 2011, 17:58:17 ÖS » |
|
ihbar dediniz de ihbar eden kişi kesilen vergiden %10 alıyor diye biliyorum. defleppard'a böyle bir pisliği de yapmış olabilirler 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AmigAmigA
|
 |
« Yanıtla #20 : Nisan 21, 2011, 18:30:25 ÖS » |
|
Benimde buna benzer bişey başıma gelmişti,vergi değilde ben genelde konsolları oyunları ile satışa sürerken ilanlarım silindi.Dedikleri korsan yazılım yasakmış falan tamam anladıkta benimle birlikte yüzlerce ilan vardı,bende böyle böyle dedim birçok kişi aynı şekilde satış yapıyor,zamanla onlarıda sileceğiz dediler.Birkaç gün izledim o ilanları ama hiçbir işlem yapmadılar ve hala bakın yine yüzlerce korsan yazılım satanları görürsünüz,ben ne zaman konsolun yanına cd koysam hemen satışı bitiriyorlar.Bence ya şikayet var yada gözettikleri kişiler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
guru68
|
 |
« Yanıtla #21 : Nisan 21, 2011, 21:23:38 ÖS » |
|
bir de tüketici koruma derneği bu konuya ne diyor duymak lazım.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2011, 00:17:55 ÖÖ Gönderen: guru68 »
|
|
|
|
|
|
Gokhan Ozkan
|
 |
« Yanıtla #22 : Nisan 21, 2011, 21:50:04 ÖS » |
|
Üzüldüm dostum. Geçmiş olsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yatuyu
|
 |
« Yanıtla #23 : Nisan 21, 2011, 22:11:04 ÖS » |
|
yillik 8bin liraya kadar vergi mukellefi olamiyorsunuz mevcut yasaya gore, degisen ne peki?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
screen
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #24 : Nisan 21, 2011, 23:38:54 ÖS » |
|
Ben en başından beri gittigidiyora karşıydım. Yaşananlar yaşanacakların teminatıdır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
siber06
|
 |
« Yanıtla #25 : Nisan 22, 2011, 10:55:28 ÖÖ » |
|
defleppard 10-20 satışta 8000 TL 'lık ne sattı ki, bu soruşturmayla karşı karşıya kaldı? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
siber06
|
 |
« Yanıtla #26 : Nisan 22, 2011, 11:02:44 ÖÖ » |
|
Benim eski bilgisayar parçalarından 168 satışım var. Acaba bana da gelir mi diye düşünmeye başladım. Ancak 2006 yılından beri kayıtlı olduğum sitede bırakın yıllık, tüm 5 seneyi toplasan 8000 TL işlem hacmimin olmasının mümkünü yok...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Def Leppard
|
 |
« Yanıtla #27 : Nisan 22, 2011, 13:37:44 ÖS » |
|
Bugün gg de ne satmışım diye tam bir araştırma yaptım. 2007 yılında üye olmuşum ve 4.5 senede 7 işlemim var. toplam 3000 TL yide kesin geçmez. burdaki mevzu bana 2009 yılında 2000TL lik satış yaptığım ve 1000 TL üzeri olduğu için yüzde 15 vergi ödemem gerekiyor demeleri. ama şu var bir yerde kesin bir yalan var çünkü benim 2009 satış oranım 1000-1100 TL birşey buda kesin. bence 2009 ve 2010 satışları 2000Tl dir diye düşünüyorum ama ordaki memur ısrarla 1 senelik 2009 dedi belki onlarda durumun tam farkında değiller. yada gg ne sattıysam onun listesini vermiş olabilirler. eğer 2009 baz alınacaksa ben 1000TL geçmeyebilirim ordan durumu kurtarabilirim. Olduki 2000TL üzerinden vergi verirsem oda 300TL onuda verip orayıda birbine katarım...
|
|
|
|
|
|
Amiga Repair Service
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #28 : Nisan 22, 2011, 14:07:48 ÖS » |
|
Arizi olan islemler dolayisiyla vergi mukellefi olunmasi gerekmez. Ancak isin sureklilik arz etmesi ve ticaret hacminin buyumesi gelir vergisi mukellefiyetini getirir. Senin 3-4 yılda sattığın 7 ürünün arızi olduğu, süreklilik arz etmediği bence çok açık... Aşağıda araştırırken bulduğum birşey var... Genel olarak görüş aşağıdaki gibi... Merhabalar, Mali müşavirimizden edindiğimiz net bilgiye göre Ticari amaç taşıyıp taşımadığı maliye tarafından nasıl belirleniyor size açıklayalım: Eğer ayda yılda 1 ürün tek tük seyrek adetlerde satıyorsanız 2.el zati eşyalarınızı korkmayın fakat ayda 15 - 20 adet ve üzeri devamlı satışınız varsa o zaman korkun çünki bu ticari anlamda satışa girer. İkinci el ürün satışı süreklilik arz ediyorsa yine bunlarada fatura kesilmelidir ikinci el ürünlerinde . Yani internet ortamında satış olduğundan parada yine elektronik ortamda banka hesabınıza girdiğinden bundan kaçış mümkün değildir cünki herşey kayıtlıdır site üzerinde ve bankalar nezdinde. Satış cironuzdan çok sattığınız adet ön plandadır ve yok ben evde üretiyordum incik boncuk yapiyordum satıyordum gibi ibarelerde malesef bizlerin vergiden kaçmasını fatura kesmeden satış yapmasına izin vermiyor bu konuda kanun çok net, Maliye de vergi cezası yazmaya çok meraklı zaten tespit edip inceledimi bunu duymuşsunuzdur gözünüzün yaşına bakmıyorlar. Maliye herhangi bir şikayet aldığı zaman başka bir satıcı tarafından veya kendisi sizi incelemeye tabi tuttuğu zaman tam 5 sene geriye dönük inceleme başlatır. Gittigidiyor'dan gerekli bilgiyi talep ettiğinde site yetklileri bu bilgileri derhal vermektedir, ayrıca bankanızdanda talep ettiği zaman 5 sene geriye dönük tüm hareketleri görebilmektedir. Fatura kesmemenin cezası % 10 olup şayet bu %10 160,00 TL aşmıyorsa 160,00 TL her yaptığınız satışa ceza yiyorsunuz aşıyorsa faturanın % 10 uygulanıyor. 1 tlden veya 100 tl den satıp satmadığınız önemli değil burda önemli olan faturasız ticari anlamda kazanç elde ettiğinizdir, kıvırma payı hiçbirşekilde bırakmıyorlar sadece indirim uygulanabiliyor 160 tl her bir faturasız satışa kesilen ceza indirim ile beraber birazcık daha düşürülebiliyor her bir satış için bunun üzerinde tüm zamanlar toplamında yaptığınız ciro tutarı üzerinden %25 gelir vergisi cezasınıda unutmayalım, toplamda çok büyük rakamlar çıkmaktadır bunda azda olsa indirime ve anlaşmaya gidebiliyorlar. Bilginize,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cengiz Demir
|
 |
« Yanıtla #29 : Nisan 22, 2011, 14:08:32 ÖS » |
|
Bordrolu bir vatandaş olarak vergimi her ay kesintisiz ödüyürum. Ayrıca zaten vergilendirilmiş olan param ile aldıklarımın da vergisini ödüyürom.
O yüzden GG'de sıfır mal satanların yada ikinci el işini ticarete döküp yüksek kazanç sağlayanların kesinlikle vergilendirilmesi taraftarıyım..
Ama işi bir nevi hobi niyetine yapıp, kullanılmış mal satanlara vergi vereceksin demek tam bir saçmalık örneği..
Devlet kullanılmış malzemelerin alım satımında kolaylık göstereceğine köstek olmaya çalışıyor. Bu tür işleri yapan arkadaşlar. Bir köşede atıl durumda duran yada hurdaya gidecek malzemeleri değerlendirip ekonomiye biraz da olsun canlılık kazandırıyorlar. Ama devlet hoop sen napıyorsun diyor. Tamam bu iş üzerinden çok para kazananlardan vergi alabilirsin. 8000 TL mantıklı gibi ama kalkıpta minimum 1000 tl dersen. Bir şeyin, şeyine suyu kaçırmış olursun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|