Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YayınlarıAmiga Magazine Rack - Dış Kaynaklı Amiga Yayınları Kaynağı
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga Magazine Rack - Dış Kaynaklı Amiga Yayınları Kaynağı  (Okunma Sayısı 21043 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 19, 2007, 20:00:57 ÖS »

Dış kaynaklı Amiga dergilerinin taranmış olarak yer aldığı güzel bir site. Birçok inceleme ve makale indekslenmiş olduğu için oldukça kolay erişilebiliyor. Aşağıdaki dergilere ve daha onlarcasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Amiga Action   
Amiga Computing   
Amiga Format   
Amiga Joker   
Amiga Power   
CU Amiga   
The One   
Zzap 

Amiga Magazine Rack

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2007, 20:08:20 ÖS »

Gerek içerik gerek jpeg olması gerekse indekslenmesi açısından 4/4 lük bir site. Bizimle paylaştığın için teşekkür ederim...

MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2007, 20:48:14 ÖS »

teşekkürler LW3D 10 numara bi site...

A 500 HD8+ GVP
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2007, 21:13:56 ÖS »

ben de dün akşam amiga format scanlerini arıyordum.. yuh dedim yani, başka bişey isteseymişim olacakmış. Ah bidakka, interface 1 de istedim geldi amaneey, bugün şansım yaver gidiyor.

şimdi microdrive ve 1-2 kartuş lazım.

Daima Genç
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2007, 21:31:40 ÖS »

İyi de bütün sayfalar yok ki... Sadece kapakları ve indeks sayfalarını taramışlar. Ben mi birşey kaçırdım yoksa?

Bu arada LW3D'nin aslında bir TRT çalışanı olduğundan şüphelenmeye başladım. "Dış kaynaklı Amiga yayınları..." Kahkaha
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 19, 2007, 21:34:19 ÖS »

Bu arada LW3D'nin aslında bir TRT çalışanı olduğundan şüphelenmeye başladım. "Dış kaynaklı Amiga yayınları..." Kahkaha

LW3D Atina' dan bildiriyor. Kahkaha

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 19, 2007, 22:10:42 ÖS »

İyi de bütün sayfalar yok ki... Sadece kapakları ve indeks sayfalarını taramışlar. Ben mi birşey kaçırdım yoksa?

Amigaformat'ı kontrol ettim, arama yapıca aradığım makaleler çıktı. Ve scan'leri de var. Fakat derginin tümü taranmamış, reklamlar falan yok. Proje eksik görünüşe göre. Ama işi görüyor.

Belkide bir sayıyı seçtikten sonra "Pages" butonuna basmayı unutmuşsundur deniz.

Örnek:
http://amr.abime.net/issue_1041_pages
« Son Düzenleme: Mart 19, 2007, 22:12:16 ÖS Gönderen: Arda » Logged

Daima Genç
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mart 19, 2007, 22:30:12 ÖS »

Sanırım bütün dergileri taramamışlar. Mesela, Amiga Format'ın bir başka sayısı sadece kapaktan ibaret:

http://amr.abime.net/issue_1042_pages

Neyse, çok da önemli değil zaten...
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 20, 2007, 10:27:37 ÖÖ »

Önemli olmaz mı ya, AF ve CU Amiga'nın kalbimde yeri büyüktür. Bir başka C64 & Amiga'cı arkadaşla (Erkan "The Lightsaber") bir ay o AF ben CU, bir ay da o CU ben AF alırdım ve okuduktan sonra değişim yapardık. Dergiyi elime aldığımda yaşadığım heyecanı anlatamam. Dergileri de Nişantaşı'da Dünya Dağıtım'nden alıyordum, dergi için oraya kadar gidiyordum, en erken orada bulunabiliyordu hatırladığım kadarıyla. Hey gidi günler hey!
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mart 20, 2007, 10:59:23 ÖÖ »

LW3D, işyerinden bildiriyor..

Yabancı Kaynaklı yazmak garip geldi. Dış Kaynaklı kulağımı o kadar tırmalamadı Birde işyerinden çıkmadan önce aceleyle yolladım.. Başlıkta çok komik olmuş.

İçeriğe gelince her sayfayı taramamışlar. Sanırım bazılarına parayla ulaşılıyor. Ama birçok inceleme ve yazı taranmış durumda. Kapaklarını bile görmek insana heycan veriyor diye düşünüyorum..

Witchdoktor: sende iyi bir arşiv olması lazım irtibatı koparmayalım... Kahkaha

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 20, 2007, 12:33:53 ÖS »

@LW3D

Salaklık baki derler ya, o kafayla Amiga'nın batışı (CBM'nin iflası) sonrasında eşe dosta dağıtmıştım, bir kısmı da annemin gazabına uğramıştır sanırım (taşınmalar vb esnasında). Elimde 1 tane bile dergi yok yani
İnsan zamanında sahip olduğu şeylerin değerini oldukça geç farkediyor, birçok konuda olduğu gibi, o hesap.

C&VG dergisinde olduğu gibi full scan yapacak bir babayiğidi bekliyorum yani.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 20, 2007, 14:50:22 ÖS »

Site çok faydalı.
Teşekkürler
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Nisan 16, 2007, 17:34:32 ÖS »

Ya arkadaslar burasi super bir kaynakmis. Adamlar bizim gibi butun dergileri taramamiyorlar. Sadece belli bolumler seciliyor ve indexli olarak database'e giriliyor. Yani atiyorum mesela bir oyun var, review'ini veya aciklamasini bulmak istiyorsunuz, arama bolumune giriyorsunuz cat diye hersey geliyor (butun dergilerde yer alan ilgili yazilar, varsa linkleriyle birlikte). Su anda toplam 25.000 sayfa scanlenmis. Vay anasina demek istiyorum. Aslinda bence bizim amiga, amiga dunyasi, megamiga dergileri icin boyle bir database yapilabilir. Super olur yani dusunsenize gecenin bir vakti atiyorum protracker yazisi okumak istiyorsunuz bir aratiyorsunuz cit sayfalar geliyor.

Retro Hincal Uluc
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Nisan 16, 2007, 17:46:37 ÖS »

Bu arada yabanci dergilere bakiyorumda, adamlarin sayfa dizayni, duzenlemesi filan cok kaliteli ya, asmislar resmen. Ama bizim dergilerdeki ruh yok tabi. Ve mesela tam aciklama diye bir olayda yok galiba. Genelde review tarzi oyunlari tanitici yazilar. Tabi dogal olarak bizim dergilerdeki gibi kopya koruma seyleride yayinlanmiyor cok reklam var. Ayrica yine bizim dergilerdeki gibi c, assembler, atiyorum grafik vs gibi surekli yazilarda yok galiba ?

Retro Hincal Uluc
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Nisan 16, 2007, 18:07:37 ÖS »

Dergiden dergiye değişiyor sanırım. Bazı commodore dergileri, bizdeki gibiydi. 64'er mesela.. Almancam olmadığından anlamazdım ama donanımla alakalı sayfalar, yazılım, kod sayfaları vs. olurdu. Ama o zamanlar yabancı dilim olmamasına rağmen, saatlerce bakar, çok büyük zevk alırdım. Bizim dergiler ne yazık ki tasarım açısından o seviyeyi pek yakalayamadılar (diye düşünüyorum). Yakalamalarıda zordu. Çünkü reklam gelirleri çok az olduğundan kısıtlı bütçe ve kaynakla çıkıyorlardı...

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: