Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga Donanım***amiga 1200 ile neler yapılabilir****
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ***amiga 1200 ile neler yapılabilir****  (Okunma Sayısı 11335 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 11, 2007, 00:35:03 ÖÖ »

arkadaslar bir sey fark ettim cogu üyelerimizde a1200 oldugu fakat tam olarak ne oldugunu bilmeyen ve tam anlamıyla ben dahil kullanamıyan arkadaslarımız var uzman 
 olmayan arkadslarımız dahil kısada olsa ne biliyorsa ortaya dökelim ne yapılması gerkiyorsa umarım güzel bir amiga 1200 bilgi arsivimiz olucaktır evet amigacılar bekliyorum.......... Kahkaha
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2007, 00:45:05 ÖÖ »

Çok genel bir soru oldu bu.Neler yapılmazki diye sorsan daha iyi olacaktı. Tv yayıncılığı bile yaparsın.Tabu anlatabilir bu olayı aslında Yada LW3D, üçüncü boyut olayına değinebilir, mathman nasıl satıldığını anlatabilir mesela  Kahkaha

Aslında ne yapmak istediğinden bahsetsen daha güzel olur.Hem eski başlıkları karıştırırsan bir kaç ek donanımla neler yapabileceğini görebilirsin modelist.

Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2007, 01:48:30 ÖÖ »

Açıkçası bana göre;

Oyun dışında yapmak istediklerimi PC'de daha rahat yaptığım için...oyun konsolu olarak görüyorum AmigA 1200'ü.

Müzik; PC'de Milky Tracker,Skale Tracker Beta
       Amiga'da ProTracker

Resim işleme;
       PC'de PhotoShop
       Amiga'da Deluxe Paint

PC'de en azından bu programlara ulaşması daha zahmetsiz.

Eski günleri arkadaşlar arasında geyiq yapmak yapmak için
AmigA'dan daha iyi bir bilgisayar olabillir mi?

heheh
MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2007, 01:56:25 ÖÖ »

Alıntı
Eski günleri arkadaşlar arasında geyiq yapmak yapmak için
AmigA'dan daha iyi bir bilgisayar olabillir mi?
Evet olabilir..O da "İnsaN" markasıdır 

A 500 HD8+ GVP
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 11, 2007, 04:13:42 ÖÖ »

Amiga ile yazı yazılabilir. Joystick ile yazı yazmak genel olarak zordur. Lakin klavyesi vardır. Yani yazı yazabilirsiniz, evet.

MicroEmacs var, cygnused var, hiçbişey bulamazsan CLI'ya gidip "Copy * to dosyaadi"  girersin, başlarsın tıkır tıkır yazmaya. Gördün mü bak?

edit: yazı diyince düz yazı anlaşılmasın, her tür yazı yazılır. Şiir yazılır, manzume yazılır, öykü, senaryo.. Hepsi olur amiga ile.
« Son Düzenleme: Nisan 11, 2007, 04:20:59 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2007, 08:32:35 ÖÖ »

inan ben oyun oynamaktan bi şey yapmıyom ama müzik proğramlarını
kullanmaktayım protecker 3.10 oktamed 5 startrekker1,3 bide mod çalarım
soundcracker ile 1200le yanlız bazı oyunlar oynamadığı için eski a500
sinir olur bootla oynarım kicksatartla oynarım ama çoğu 500 oyununu açmıyor...software error veriyor o canımı sıkıyor...ama 1200 de demo
proğramları süper..her şeyi geçtim..1200 hala geçemedim...daha çözülmeyi bekliyor..çok gizemli...1200

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Nisan 11, 2007, 09:58:23 ÖÖ »

Amiga 1200 ile bugun yapılabilecek en güzel şey anıları canlandırmak, eskiden oynadığınız oyunları oynamak, zevk aldığınız demoları izlemektir. Bunun dışında Arda'nın dediği gibi notlarınızı yazılarınızı tutabilirsiniz. Evde küçük bir çocuk varsa ona hoş ve eğlenceli eğitici yazılımlar, çizim programları göstererek, mouse ve bilgisayar ortamına alışmasını sağlayabilirsiniz. Bugün için sahip olduğumuz bilgisayarlar oldukça hızlı ve yeni yazılımlar içerdiğinden, Amigayı, Amiga dışında bulamayacağınız oyun ve demoları oynamak izlemek için kullanabilirsiniz. Birde gelişmiş bir amiganız varsa imzanıza yazıp, hava atabilirsiniz

Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 11, 2007, 11:39:36 ÖÖ »

Kızıma bilgisayar sevgisini Amıga ile aşıladım.
Evdeki  Pcde oyun oynamaktansa Amıga da oyun oynamayı, Delukse painte 
çizim çalışmay seviyor.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Nisan 11, 2007, 11:46:41 ÖÖ »

çocuklar PC'den daha çok seviyorlar. Bu kesin. Daha sevimli, daha cana yakın bir sistem Amiga. Ben birkaç eşe dosta Amiga ve Dpaint disketleri verdim..Çocuklar çizim yapıyor, oyun oynamaya bayılıyorlarmış. Benim kız henüz ufak..Ama bizimkide CD32 joypad'ini alıp ekrana tutuyor Biraz büyüsün ona güzel bir Amiga sistemi hazırlayacağım. Aminet vs'de çocuklara yönelik eğitici disketlerde vardı. Bir ara toplamaya çalışmıştım. Boyama programları, bulmaca vs.

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Nisan 11, 2007, 17:49:05 ÖS »

1)Amiga 1200 ile tatil yapılabilir. Bavulumuza koyarız. Ver elini bodrum.
2)Amiga 1200 ile yemek de yapılabilir. Amiga'nızı mutfak tezgahının köşesine şöyle bir yerleştirin. Sonra "Aldım pidemi, yaktım ocağı, doldurdum midemi, amaaaan" diye bir türkü tutturursunuz, bir taraftan soğanları ince ince kıyarsınız.
3)Amiga 1200 ile maç yapmak zordur. Koca şey, sırtında taşısan, koşarken ensene vurur. A600 ile yapın maçınızı, o daha hafif ve küçük. Amiga 1200'ü rakip olarak alırsanız işiniz kolay. Kaleden bir hayli küçük olduğu için hiçbir topu tutamaz. Öylece durur. Koşmaz bile topun peşine.
4)Amiga 1200 ile bungee jumping yapabilirsiniz. Halatlar çok esnek olduğu için amiganızı elinizden düşüreceğinizi hiç sanmam. Ama siz yine de onu kendinize bağlayabilirsiniz. Heyecan bu, ne olacağı belli olmaz.
Yani amiga ile herşey yapılır. Yoğun bir gündü...

(Edit)Örnek fotograf:
http://img58.imageshack.us/my.php?image=penaltilv7.jpg
« Son Düzenleme: Nisan 11, 2007, 18:04:01 ÖS Gönderen: Arda » Logged

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Nisan 11, 2007, 19:33:41 ÖS »

en iyi kaleciler mainframe bilgisayarlardir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: