Yeni açılan, IBM uyumlular kategorisine dahil edebileceğimiz konuları araştırırken, Atari PC araştırdığım bu başlığa denk geldim... Cihaza sahip olan var

Hatta öyle ki, ilk mesajda bahsettiğim, Gittigidiyor da 1 defa gördüğüm Atari PC1'i, Selahattin bey 1-2 yıl önce bana verdi... Daha da ilginç olansa bu bilgisayarın bana gelme macerası. (Daha önce yazdım/paylaştım mı bilmiyorum...Tekrar olursa kusura bakmayın...) Anafikri önceden vereyim... Bir şey kısmetinizdeyse, bir şekilde sizi bulur. Kısmet olmadan dayak bile yiyemezsiniz....
Bu başlığı 2013'de açmışım... Ama Atari PC'yi GG'de ilk ne zaman gördüm hatırlamıyorum. O zamanlar Gittigidiyor oldukça popülerdi. Genelde retro bilgisayar ve oyun konsollarını GG'den alırdık... O dönem depoları, bit pazarlarını gezip, bulduğu cihazları GG'de satan biri vardı (şimdilerde o kişi ortalarda yok sanırım) Bir gün Atari PC ilanı açtı... Daha önce hiç görmediğim bu bilgisayarı almak için takibe başladım. Açık arttırma sistemi uygulandığından, sonlara doğru alıp alamayacağımı kestirmek çok zor olmayacaktı. O zamanlar, çok ciddi koleksiyon yapanda yoktu o... Birden, 2.el sitelerinde çokça yaşadığımız bir olay gerçekleşti ve ürün satıştan kalktı
Satan arkadaşla önceden alışverişim de olduğundan, neden satıştan kaldırdığını, takip ettiğimizi yazdım. Cevap olarak, ürünü Selahattin Bey'e sattığını, ama istersem, "ürünü düşürdüm kırdım" derim, satışı iptal eder, sana yollarım dedi. Bu tabii ki, kabul edebileceğim bir şey değildi. Kısmet değilmiş, hayırlı olsun dedim...
Sonrasında Atari PC1'i ne Türkiyede ne yurtdışı sitelerde görmedim...Hatta bu başlığı açıp sormuşum
2-3 sene önce Selahattin Bey'le yazıştık. Bir iki konuda fikir alışverişinden sonra, konu bir şekilde, koleksiyonuna ve Atari PC'e geldi. Eskisi gibi zaman ayıramadığını, istersem bana verebileceğin söyledi ve sonuç aşağıda...
https://www.instagram.com/p/B13XrVhlF7f/Yıllardır benzeri bir çok deneyimim oldu...Genelde acele etmem. Bir ürünü kaçırdığımda bazen ilk anda üzülsem de, sonrasında kısmetimdeyse aynı cihazın bir şekilde elime ulaştığını çok gördüm... Bazen daha da iyisinin... Atari PC'nin gelmesi biraz zaman alsa da (en az 7-8 yıl), bizim kısmetimizmiş... şimdilik... belki de başka birinin kısmeti, şimdilik ben göz kulak oluyorum... Kim bilir?