Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetsatılık c64 ler de ve amigalarda
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: satılık c64 ler de ve amigalarda  (Okunma Sayısı 14718 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cemox
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 15, 2014, 14:15:22 ÖS »

arkadaşlar çok uçuk fiyatlar istiyorsunuz 250 -300 tl amiga ve c 64 için çok yüksek fiyat bence
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2014, 14:33:07 ÖS »

Fiyatlar konusunda genel bir yorum yapmak çok makul ve mantıklı değil... Çünkü daha 2 hafta önce C128 ve C64 bir arada 100 TL altında satan arkadaşımız oldu (70 TL'ydi sanırım). Ne bu fiyat, ne diğerleri muhakkak ki ölçü değil.. Biri hediye eder, diğeri astronomik fiyat ister, diğeri uyguna verir... Acele etmemek, sabırla takip etmek en mantıklısı...

KingPitstop
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2014, 14:34:14 ÖS »

arkadaşlar çok uçuk fiyatlar istiyorsunuz 250 -300 tl amiga ve c 64 için çok yüksek fiyat bence
Selamlar kardeşim seni baya kızdırmışlar galiba fiyat konusunda.
dust
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2014, 14:55:06 ÖS »

Ben de aynı durumdan muzdarip durumdayım ve aynen katılıyorum. Sadece 2-3 ilanın fiyatlarını mantıklı ve samimi buldum. Hani bu işi severek yapan, sıkıntılara girmiş, uğraşıp makineyi driltmiş, yurt dışından getirtmiş vs. dostlar da zarar etmesin zaten. Ama onun haricinde bence bu forum Amiga ve Commodore severlerden ziyade, al-sat'cıların istilası altında.

Tabi isteyen istediği fiyatı biçer, alıcısı da oluyorsa ne mutlu ona, bunlar ayrı konu. Benimkisi sadece kişisel gözlem, kendi fikirlerimdir.
scavus
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2014, 15:14:12 ÖS »

Kim istiyor örnek olarak belirtilirse daha iyi yorum yapma imkanı olur
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2014, 15:17:08 ÖS »

Bu tarz satış ilanları,çok sık karşılaşılan bir durum.İsim vererek eleştiri yapmak,olayı çok farklı noktalara götürebilir.O yüzden isimlere çok fazla takılmayalım.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2014, 15:18:35 ÖS »

Bu aslında tartışılması gereken çok geniş bir konu... Bir kaç defa yazmaya çalıştım ama, sonra sildim.. Hatta elimde yarı yazılmış 1-2 değerlendirme var...Bir ara yazarım, üzerinden konuşuruz...

Eleştirileriniz tabii ki yerli, haklı eleştiriler. Ama aksi durumda çok var. Yani forumun yüzüne, kabasına bakıp böyle değerlendirmeyin derim...Insanlar birbirini tanımak istiyor...Tanıdıktan sonra bedavaya da cihaz verir. Ama hayatında foruma birşey yazmamış, hiç bir paylaşımda bulunmamış, ne bileyim tanımadığı birilerinin cihazları alıp, satmayacağını bile garanti edemezsiniz... Bence biraz daha forumu tanıyın, arkadaşlarla sohbeleri samimiyeti ilerletin, o zaman arzuladığınız cihazlara, arzuladığınız fiyattan sahip olabilirsiniz diye düşünüyorum... ve inanın buradaki kimse de çok kolay isteklerine kavuşmamıştır. İlk forumlara takılmaya başladığımda haftalarca bit pazarına gidip, ekmek kasası C64 bulamamıştım. 1541 daha da kötü aylarca gittim ve en sonunda Fkamanlıdan aldım (fkamanlinin belkide ilk satışıdır). 2004-2005 sanırım...Şimdi daha zor...Ama imkansız değil... Gerçekten bu işe gönül veren kişilere yardımcı olurlar kanısındayım. Özelden mesaj atın, kendinizi niyetinizi belirtin...

scavus
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ocak 15, 2014, 15:18:57 ÖS »

kişiden çok
örnek ilandan bahsettim tabi direk kişi ismi vermek sıkıntılı olur

fiyat için
cihazın durumu
yanındaki set
vs vs karşılaştırması yapılabilir

Bu tarz satış ilanları,çok sık karşılaşılan bir durum.İsim vererek eleştiri yapmak,olayı çok farklı noktalara götürebilir.O yüzden isimlere çok fazla takılmayalım.
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2014, 15:29:38 ÖS »

Ben en çok Sahibinden sitesindeki insan profiline sinirleniyorum. Orada 100 liraya satmaktansa burada 50 liraya satmayı tercih ederim. Bu yüzden sitemizdeki alım satım ağı bence daha fazla genişlemeli. Sahibinden'e muhtaç olmamalıyız.
venturis
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 15, 2014, 15:44:42 ÖS »

Aslında bu fiyat konusu bir çok alanda sıkıntılı bir hal aldı. Ama burada hem satının hemde alıcının haklı olduğu alanlar var.

Bazen üç basamaklı sıfır konsol fiyatları  görüyorum. Satıcı arkadaş dürüst bir şekilde neden yüksek olduğunu yazıyor gümrük+kargo+vs gibi sebepler. Tabi benim o arkadaşa hiçbir sözüm olamaz.

Bir kesimde var bu retro işinden çok para kazanılacağını düşünüyor fiyatları gereğinden fazla yüksek tutuyor. Sonra çocukluğunda bir dönem eski bilgisayar,konsol kullanan arkadaşlar, bu cihazların evde gereksiz yere durduğunu, bunu internetten satayım düşüncesine kapılıyor. Açıyor satış sitelerini "aaa bendeki bu cihazlar bayağı para yapıyormuş" diyor. Birde o ilave yapıyor üzerine...
Bir baktın senin evdeki tavuk bir anda hindi oldu. Piyasada bilinçsiz satıcılar olduğu için fiyat konusunda yaşanan kaos devam ediyor.

Ama yine en doğrusu ve ucuz yolu forumlarda sıcak ve samimi ilişkiler kurduğun zaman, insanlar senin adımlarına karşılık verecektir.
İstediğin ürünü en ucuz şekilde alabilirsin.

Amiga500,snes,xbox,ps2hdd
DrIceCream
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 15, 2014, 16:03:41 ÖS »

Foruma uye olduğumden beri c64 arıyorum kendi butceme uygun ya bulamadım yada kaçırdım
tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ocak 15, 2014, 16:04:27 ÖS »

Açıyor satış sitelerini "aaa bendeki bu cihazlar bayağı para yapıyormuş" diyor.

Bu önemli bir faktör bence. Gerçek manada pazar koşulları oluşmadığı için tam anlamıyla kaos var, bu tip şeyler bile etkili oluyor.

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ocak 15, 2014, 16:18:37 ÖS »

Ahh shadow seninle ne yapacağız bilemiyorum...

xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Ocak 15, 2014, 16:25:24 ÖS »

asıl söylenmesi gerekeni bir tek o söyledi. burda kaç aylık veya yıllık bir sürü site sakini daha ikinci mesajından siteyi yerenlere derdini anlatmaya çalışıyor. site satıcıların istilası altındaymışmışmışmışmış. sen onların yarısı kadar bi muhabbete ortak ol hele. Gereksiz bi başlık.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ocak 15, 2014, 16:28:59 ÖS »

Hiç bir başlık gereksiz değildir. Bence sağlıklı bir forumun gerekliliklerinden biri eleştiri yapılacak bir ortamın, saygı sınırları çerçevesinde yapılmasını tesis etmektir. Henüz foruma yeni üye olduklarından fark edemiyor olabilirler, ama zamanla onlarda, endişelerinin boş olduğunu görecekler diye ümit ediyorum...

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: