Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PC de Müzik Keyfi  (Okunma Sayısı 4839 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mayıs 27, 2014, 00:02:33 ÖÖ »

Stereo Review dergisinin Mart 1996 sayısını karıştırırken iki haber dikkatimi çekti, sizlerle paylaşmak istedim. Birincisi ilk defa Windows 95 ile PC lere müzik CD si çalma kabiliyetinin kazandırılması ve bunun için Bill Gates'e teşekkür edilmesi. İkincisi ise CD lere kayıt yapılması, burada, kayıt yapan cihazların pahalı fiyatları dikkatimi çekti. Fotolar ektedir.

* 1.jpg (355.85 KB, 768x1015 - Görüntüleme: 1319 kez.)

* 2.jpg (416.65 KB, 1024x752 - Görüntüleme: 1527 kez.)

* 3.jpg (491.62 KB, 1024x752 - Görüntüleme: 1561 kez.)

yb
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2014, 08:53:19 ÖÖ »

İkincisi ise CD lere kayıt yapılması, burada, kayıt yapan cihazların pahalı fiyatları dikkatimi çekti.

Bu pahalı fiyatlar yüzünden bir dönem kiralık oyun furyası vardı. CD'ler bir günlüğüne kiralanır, CD içeriği önceden ikiye bölünmüş sabit diskin D: bölümüne kopyalanırdı. CD-ROM'u olmayanlar kucak dolusu disketle ortalıkta dolanırdı. CD-R'lar ayağa düşüp çantacılar türeyince bu dönemde kapanmıştı.

İlk çıkan CD-R'ların tampon bellekleri de çok kısıtlıydı. Kopyalama yaparken CD yanmasın diye bilgisayarda başka hiçbir iş yapmaz yazıcının tamponu boşalmasın diye yazma işlemi bitinceye kadar nefesimizi tutardık. İşi bilmeyenler CD-R'ı harddiskin arkasına Slave olarak bağlardı. Bu şekilde imajdan kopyalama yaparken hız kaybı olduğu için sürekli yanardı CD'ler.

Birincisi ilk defa Windows 95 ile PC lere müzik CD si çalma kabiliyetinin kazandırılması ve bunun için Bill Gates'e teşekkür edilmesi.

Burası biraz abartılı olmuş. Microsoft'un PR çalışmasının sonuçları herhalde. Windows 95'den önce 3.1 ve NT'de CD oynatan programlar vardı. Hatta bunlar ses kartlarının yanında verilirdi. CD-ROM'ların kendi başına çalma yeteneği de vardı.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2014, 09:11:17 ÖÖ »

Tamamını okudum ve CD'ye kayıt yapmanın ve CD yazıcıya sahip kasetçilerin gerçek mi şehir efsanesi mi olduğunu konuştuğumuz günler geldi aklıma. Ha bir de ilk CD yazıcım HP 8x lik süper okumaya sahip bir modeldi. Ömrünün sonlarına doğru aşırı ısınmadan sürekli başarısız kayıt yapıyordu. Bir jöle kutusunda suyu dondurup direk yazıcının üzerine koyarak başarılı yazımnlar yapabiliyordum. Tabi yoğunlaşmanın içeri akmamsı biçin birde cd poşeti oluyordu arada.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2014, 10:39:37 ÖÖ »

cretivenin cd+sounblaster+kabin seti vardı 600$ verdiğimiz zamanlar aklıma geldi deli para vermişiz
tek hızlı cd yazcıc vardı bir okadarda ona para gitmişti  şimdi bir kenarda bekliyor
cd yazınca 50-60 dakika beklemeyen aynı cdnin bizde olacağı heyacanı
ayrı bir hazdı

bilgisayardan cd dinlemek ayrı bir zevkti

ilk win 3.11 deki multimediya setim
msdos 5 üzerine kuruluydu hala saklarım
386 dx(intel) 8 mb ram (deli configrasyon)

ürün ilk ev ve son kullanıcıya gelene kadar fiyatlar balon oluyor
kullanım sayısı üretici artınca fiyatlar düşüyor
önce ilk kullananlar öpülüyor kanımca

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 27, 2014, 10:42:36 ÖÖ »

Bir de işin 'bilgisayardan anlayan adam' olma boyutu vardır. Eş dost bilgisayarı olan veya kurduğun herkes 'abi Nero da kursana' der, 'ben zaten o işi gören ücretsiz bir program kurmuştum' der ve kullanımı anlatırsın. Bir süre sonra adam tekrar başının etini yer ve programı kullanmadığı için Nero ister. Nero'nun son sürümünü kurarsın bu sefer de onun bildiği bambaşka bir Nero versiyonu vardır ve bu versiyonu kullanamamaktadır falan, sinir olduğunla kalırsın...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: