wolfiem
|
 |
« Yanıtla #60 : Mart 02, 2015, 19:31:01 ÖS » |
|
Peki bunu willem yazılımına yaptırabilir miyiz yoksa manuel olarak mı yapmak gerekiyor?
|
|
|
|
Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan k2.bbs.tr - Çok yakında!
|
|
|
i_r_on
|
 |
« Yanıtla #61 : Mart 02, 2015, 19:54:23 ÖS » |
|
Manuel yapmak gerekir. Adres pin sayı fazlası 3'ü geçti mi uğraşılmaz ama 3 ve altı için yapılabilir. 40 pin için adaptör yapılırsa soketi büyük tutulup bu özellik de eklenebilir. (Bahsettiğim olay için dip switch koyulabilir.) 42 pin'lik epromun en üst adres bitlerinin dip switch'ler ile set edildiği ama eprom programcıya 40 pin olarak bağlanacak bir adaptör yani. Yapsak ebay'de satarız herhalde 
|
|
|
|
Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001> twitter | blog
|
|
|
wolfiem
|
 |
« Yanıtla #62 : Mart 02, 2015, 20:36:09 ÖS » |
|
Bu programmer ile 27C800 yazmak istersek böyle birşey şart zaten. Ama dip switchlerle falan uğraşmaya gerek kalmadan sadece 27C400 yazabilsek ona da razıyım 
|
|
|
|
|
|
|
wolfiem
|
 |
« Yanıtla #63 : Mart 20, 2015, 16:39:20 ÖS » |
|
Sonunda eprom silicim de geldi. Yanlız cihazın çekmecesinde bir delik olduğunu şimdi farkettim  Gözümüzü dayayıp epromlar hazır mı diye bu delikten bakıyoruz sanırım  @yavuzg @Simon Şaka bir yana siyah elektrikçi bantı gibi birşey ile kapamalı mıyım? Böyle açık kalmasında bir sakınca yok mu? Siz nasıl kullanıyorsunuz? 
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #64 : Mart 20, 2015, 17:34:53 ÖS » |
|
o delik benimkinde de var. çalışmada herhangi bir sorun teşkil etmiyor zira zaten epromları siliyoruz, dışarıdan ışık sızması'nın zararı değil yararı var diyebiliriz (ki oradan sızacak ışğın herhangi bir katkısı da olmaz zaten). neyse, aslında benim o delik hakkında başka bir teorim var. muhtemel o delik bir çekmece kulbu takılabilmesi için bu kasanın kalıbında olan bir şey. hatta bu kasanın kalıbı bence eprom silici değil dandik bir incik boncuk kasası olarak imal edilmiştir sonra bu amaçla da kasa üretmiş olabilir çinli amca  bu aletle eprom silme operasyonuna dair de bir tüyo vereyim; penceresi küçük olan (yuvarlak olanlar mesela) epromların daha iyi silinebilmesi için (programlayıcıya yerleştirdiğinde mutaka önce "blank check" yapın) 15 dakika bir türlü sonra epromları çevirip (ters yüz değil elbette  ) 15 dakika da diğer türlü tutunca "Device not empty" hatası görmezsiniz 
|
|
|
|
|
|
|
wolfiem
|
 |
« Yanıtla #65 : Mart 20, 2015, 17:59:46 ÖS » |
|
İçeri ışık sızmasından ziyade, zararlı UV ışınlarının dışarı sızmasını kastetmiştim üstadım neyse, aslında benim o delik hakkında başka bir teorim var. muhtemel o delik bir çekmece kulbu takılabilmesi için bu kasanın kalıbında olan bir şey. hatta bu kasanın kalıbı bence eprom silici değil dandik bir incik boncuk kasası olarak imal edilmiştir sonra bu amaçla da kasa üretmiş olabilir çinli amca  Kesin öyle bir bit yeniği vardır. İşin içinde çinliler olunca herşey beklenir.  bu aletle eprom silme operasyonuna dair de bir tüyo vereyim; penceresi küçük olan (yuvarlak olanlar mesela) epromların daha iyi silinebilmesi için (programlayıcıya yerleştirdiğinde mutaka önce "blank check" yapın) 15 dakika bir türlü sonra epromları çevirip (ters yüz değil elbette  ) 15 dakika da diğer türlü tutunca "Device not empty" hatası görmezsiniz  Tüyo için çok teşekkürler. Bu akşam yaz/sil denemelerimde "Niye silmiyor bu!" diye saçımı başımı yolmamı engelleyecek bu bilgi  Bir sorum daha olacak  Bu cihazın fişi (altta fotosu) Amerikan tipi ve üzerinde voltaja dair hiç bir yazı yok. Muhtemelen 110/220 her iki voltajı da destekliyordur ama emin olamadım. Sizdeki de aynı fişten mi? 
|
|
|
|
|
|
|
Simon (Özay Turay)
|
 |
« Yanıtla #66 : Mart 20, 2015, 18:18:46 ÖS » |
|
Benim fişte aynı, dönüştürücüyle kullanıyorum. Yanımda getiriyorum yarın görürsün zaten. 
|
|
|
|
|
|
|
wolfiem
|
 |
« Yanıtla #67 : Mart 20, 2015, 18:40:09 ÖS » |
|
Kurcalamaya gerek kalmadan fişe takabilirim süper  İnşallah, partiye gelmeye çalışacağım 
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #68 : Mart 20, 2015, 19:31:50 ÖS » |
|
aynı fiş  mutfak kap kacağı satan bi dükkandan almıştım (aliexpress de böyle enteresan satıcılar var) en ucuz mal genelde onlarda oluyor niyeyse 
|
|
|
|
|
|
|
Gökçe Bozkurt
|
 |
« Yanıtla #69 : Mart 20, 2015, 22:39:07 ÖS » |
|
özay bu sefer eprom da mı yazacaksın ? hani şu tek epromda çift kickstart ? 
|
|
|
|
A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF  A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D| A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb A2000|Mobo|8Up!6Mb A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb A1200|Hawk 8Mb|CF A1200|Mobo|Elbox 4Mb A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF A600|Mobo|A603 A500+|ATO
|
|
|
wolfiem
|
 |
« Yanıtla #70 : Mart 20, 2015, 23:44:39 ÖS » |
|
mutfak kap kacağı satan bi dükkandan almıştım (aliexpress de böyle enteresan satıcılar var) en ucuz mal genelde onlarda oluyor niyeyse  Aynı zamanda mutfak saati olarak mı kullanılıyor acaba  Bu arada benimki 2.5'dan geri gitmiyor. Süreyi kendim tutmam gerekecek sanırım...
|
|
|
|
|
|
|
i_r_on
|
 |
« Yanıtla #71 : Ağustos 08, 2019, 16:50:21 ÖS » |
|
Cihazı CS'den A'ya hack'lediyseniz sakın ola 6.82'den yüksek firmware yüklemeyin. Autoelectric giderayak bu değişikliği ve klon üretenlerin ürünlerini sınırlamak için geliştirme yapmış. Bir direnç lehimlenip hallediliyor ancak can sıkıcı. Güncellemenin nasıl yapılacağı ile ilgili şurada bilgi mevcut : https://www.eevblog.com/forum/blog/eevblog-411-minipro-tl866-universal-programmer-review/1250/51. sayfa
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 08, 2019, 17:16:20 ÖS Gönderen: i_r_on »
|
|
Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001> twitter | blog
|
|
|
Aykiri1
|
 |
« Yanıtla #72 : Ağustos 08, 2019, 18:03:52 ÖS » |
|
iron hocam sağol bende Cs yi A ya çevirenlerdenim
|
|
|