Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Ankara'da hatırladığınız atari salonları
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ankara'da hatırladığınız atari salonları  (Okunma Sayısı 30767 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
skonac
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 28, 2014, 15:57:23 ÖS »

Herkese merhaba,

Geçenlerde bir dostumla arcade oyun sohbeti yaparken, hangi salonda hangi oyunları oynuyorduk muhabbeti başladı. Farkettim ki gittiğim bütün salonların adlarını değilde sadece adreslerini hatırlıyorum. Eski ataricilerden Ankara'lı olanlar var ise aşağıdaki listeye hatırladıkları salonların adlarını ve adreslerini (sadece semt olarak) ekleyebilirlerse çok sevinirim. Böylece hepimiz hatırlamış oluruz o eski mekanları.

(NOT : İsimlerini yanlış hatırladğım olabilir, doğrusunu bilen varsa düeltsin lütfen)

Hepimizin hatırladıklarını buraya ekliyorum :
---------------------------------------------
Fantasy Land            Sakarya Caddesi (halen açık durumda)
Salon Stop              Demirtepe, Kızılay dersanesinin altındaydı (kapandı)
Fantasy Time            Konur Sokak, İmge kitabevinin yanı (kapandı)
Galaksi                 İzmir Caddesi, Varan kargo karşısı (kapandı)
Dream Land              Atakule (kapandı)
Las Vegas               Meşrutiyet Caddesi (kapandı)
Joygame                 Mithatpaşa (?)
Stern                   Bahçelievler 7. cadde (kapandı)
Las Vegas               Emek, 90. sokak (kapandı)
Alibaba                 Demetevler (kapandı)
Plaza                   Maltepe (kapandı)
Alpino                  Bahçelievler, 7.Cadde (kapandı)
İsmi hatırlanamayan     Bilir Sokak, Balıkçıoğlu pasajı karşısı (kapandı)
İsmi hatırlanamayan     Seyranbağları, Esat caddesinden seyrana çıkar çıkmaz sağdaydı (kapandı)
İsmi hatırlanamayan     Bilir Sokak, Çankaya hastanesi karşısı (kapandı)
İsmi hatırlanamayan     Tunalı Hilmi Caddesi, Mcdonalds karşısı (kapandı)
İsmi hatırlanamayan     Emek, 4.cadde Özurfalı kebabın alt katı
« Son Düzenleme: Kasım 29, 2014, 10:50:18 ÖÖ Gönderen: skonac » Logged
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2014, 16:15:05 ÖS »

Ankarayı sormuşsun ama durumun abukluğuna örnek olarak Bursa'dan örnek vermek istedim. Benim arkadaş çevremin en çok gittiği mekanlar Burçak, öteki, Dayı ve Kompi idi. Burçağın yerinde eskiden Burçak Hamburger adında bir hamburgerci varmış. Camlarda hamburgercinin logosu hala dururdu. Öteki dediğimiz yer Burçağın karşısındaydı. O yüzden öteki denirdi. Yalnız nu öteki denen yerde tezgahın üstünden jeton altından esrar satılıyormuş. Polis mühürlemişti dükkanı. Kahkaha Dayı denilen mekanda jetonu olmayanları bulup dışarı atan bir dayı vardı  Kahkaha Kompi'nin sahibi biraz takıntılıydı. Sürekli yeni oyun getirir, makineleri hep pırıl pırıl bakımlı tutardı. Bütün makinelerin Kompi marka olduğunu söylememe gerek yok sanıyorum. Görlüdüğü üzere benim memlekette kimsenin kurumsal kimlik falan takıntısı yoktu. Gerçekten bir adı olan hatırladığım tek oyun salonu bizim yazlıktaki Abrakadabra. Küçük bir dükkan olsa da, makinelerin çoğunu Playstation'a dönüştürmüş olsa da hala açık.

Axeseytan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 28, 2014, 16:36:18 ÖS »

Tabiki efsane Dreamland Atakule
Lasvegas Meşrutiyet(Bir aralar HSBC Bank vardı orda ama şu an ne var bilmiyorum onun yerinde)(Çankaya)
Joygame-Mithatpaşa Köprü altında (Çankaya)- En son açıktı.
Demetevelerde vardı bir tanede ama adını hatırlamıyorum.
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Kasım 28, 2014, 16:43:55 ÖS »

Tunalida mc nin karşısindakinin olduğu yerde şu anda golden pub var. O zamanlarda sanırım adı yine golden idi, bi ara bilardo oldu, şimdi dart ve pub.
leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2014, 16:53:09 ÖS »

Bahçeli 7. cadde hostanın olduğu yerde Stern, Emek 90. sokak las vegas, emek 4. caddede özurfalı kebabın alt katındaki deposunun olduğu yerde ismini hatırlamadığım tüm hit oyunların olduğu bir yer vardı.
yolcunet
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2014, 18:23:56 ÖS »

demetevler alibaba vardı gerçi onlar paravan olarak kullanıyorlardı orayı adamlar kara para işi falan mafya yani
skonac
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 28, 2014, 20:29:39 ÖS »

Ankarayı sormuşsun ama durumun abukluğuna örnek olarak Bursa'dan örnek vermek istedim. Benim arkadaş çevremin en çok gittiği mekanlar Burçak, öteki, Dayı ve Kompi idi. Burçağın yerinde eskiden Burçak Hamburger adında bir hamburgerci varmış. Camlarda hamburgercinin logosu hala dururdu. Öteki dediğimiz yer Burçağın karşısındaydı. O yüzden öteki denirdi. Yalnız nu öteki denen yerde tezgahın üstünden jeton altından esrar satılıyormuş. Polis mühürlemişti dükkanı. Kahkaha Dayı denilen mekanda jetonu olmayanları bulup dışarı atan bir dayı vardı  Kahkaha Kompi'nin sahibi biraz takıntılıydı. Sürekli yeni oyun getirir, makineleri hep pırıl pırıl bakımlı tutardı. Bütün makinelerin Kompi marka olduğunu söylememe gerek yok sanıyorum. Görlüdüğü üzere benim memlekette kimsenin kurumsal kimlik falan takıntısı yoktu. Gerçekten bir adı olan hatırladığım tek oyun salonu bizim yazlıktaki Abrakadabra. Küçük bir dükkan olsa da, makinelerin çoğunu Playstation'a dönüştürmüş olsa da hala açık.

Haklısın. O dönemlerde isminden çok mekanın lakabı kullanılırdı. Genellikle işletmenin bulunduğu mekan adıyla anılır ve konuşulurdu. Sadece bazı atari salonları daha ön plana çıkmıştı ve adlarıyla anılır oldular bence. ÖRneğin Dream Land ya da Fantasy Land gibi. (Gerçi kimse oraya Fantasy Land demezdi, fantasy'ye gidiyoruz denirdi )

Tabiki efsane Dreamland Atakule
Lasvegas Meşrutiyet(Bir aralar HSBC Bank vardı orda ama şu an ne var bilmiyorum onun yerinde)(Çankaya)
Joygame-Mithatpaşa Köprü altında (Çankaya)- En son açıktı.
Demetevelerde vardı bir tanede ama adını hatırlamıyorum.
Dream Land'i nasıl unutmuşum yaw. Açılış günü o kadar kuyruk beklemiştik, unutmamız ayıp olmuş. Ekliyorum listeye.

Meşrutiyetteki LasVegas'ı hatırladım. Joygame 'i ise açıkcası hiç duymamıştım. Ney

Tunalida mc nin karşısindakinin olduğu yerde şu anda golden pub var. O zamanlarda sanırım adı yine golden idi, bi ara bilardo oldu, şimdi dart ve pub.
Sevgili @hsm_ayz, golden'a ben üniversite öğrencisiyken gidiyordum, o zamanlar bilardocuydu. Sahiplerinden Mustafa abi de çok sevdiğimiz biriydi. Ancak Golden sanırım 90 ların başında açılmış bir yerdi ve atariciden çok bilardocuydu diye hatırlıyorum.
Benim dediğim mekan ise şu an kapalı olan mcDonals ın karşısındaki Akbank'ın bir bina yanında idi. Aşağı inilen değilde giriş katı bir yerdeydi ve sanırım yıllardan 85 filandı. Çünkü oradayken oynadığım iki oyun hatırlıyorum;
Birisi moon patrol, diğeri de şu an tam adını hatırlayamadığım bir japon deniz savaşı oyunu. Oyunun adını hatırlarsam yazarım

Bahçeli 7. cadde hostanın olduğu yerde Stern, Emek 90. sokak las vegas, emek 4. caddede özurfalı kebabın alt katındaki deposunun olduğu yerde ismini hatırlamadığım tüm hit oyunların olduğu bir yer vardı.
Esasen bahçelide 15 yıl oturmama rağmen bu mekanların hiçbirini bilmiyorum. Demekki daha eskiler. Onları da ekledim.
« Son Düzenleme: Kasım 28, 2014, 20:44:39 ÖS Gönderen: skonac » Logged
skonac
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 28, 2014, 20:57:30 ÖS »

Bu arada düşündükçe üç tane daha ismini hatırlayamadığım mekan geldi aklıma.

Birisi Esat dörtyoldaydı. Hatta sahibi komşumuzdu, ne zaman gitsem bir yada iki jeton hediye ederdi. Oynadığım oyunda Phoneix'ti. Bir jetonu harcamam 30 saniye filan sürüyordu, çok kazık gelmişti oyun. Geçenlerde aklıma geldi mame için phoneix indirdim, denedim yine kazık.

Bir tanesi Kızılay'da, menekşe sokakta sinemanın oralarda bir yerdeydi. Abimle birlikte Sky Lancer oynardık. Sanırım 80 lerin ortaları olsa gerek.

Bir diğeri kızılaydan maltepeye giderken sağ tarafta büyükce 2-3 katlı bir yerdi. Zaman 90 lı yılların başlarıydı. Pinpon filan da vardı içinde. Neydi adı, dilimin ucunda??? Plaza mıydı?
« Son Düzenleme: Kasım 28, 2014, 21:00:54 ÖS Gönderen: skonac » Logged
Axeseytan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 29, 2014, 00:53:26 ÖÖ »

Evet orası plazaydı şimdi sen deyince hatırladım. Birde ben etlikte otururken bizim evin oradan vardı ama ismini hatırlamıyorum ama  2 katlıydı. Sonradan kahve olmustu.
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 29, 2014, 07:32:43 ÖÖ »

Bahçeli 7. caddenin girişinde hemen solda (taksi durağı olan yerin arkası) Alpino diye varoş bir yer vardı. Cumhuriyet ve denemenin öğrencileri giderdi, bir de tinerciler Tabi kapanalı yıllar oldu. Biz 92-93 yıllarında giderdik. Oyun oynanır ve sonra dışarıda muhabbet edilirdi.

Bu arada Lasvegas' ın ve/veya Fantasy Time 'ın birden birden fazla şubesi vardı diye hatırlıyorum.

En keyiflisi Konurdaki Fantasy Time idi bence. Gelenler daha aklı başında büyük büyük abilerdi. 
« Son Düzenleme: Kasım 29, 2014, 07:35:39 ÖÖ Gönderen: gergozen » Logged
skonac
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 29, 2014, 10:57:20 ÖÖ »

Bahçeli 7. caddenin girişinde hemen solda (taksi durağı olan yerin arkası) Alpino diye varoş bir yer vardı. Cumhuriyet ve denemenin öğrencileri giderdi, bir de tinerciler Tabi kapanalı yıllar oldu. Biz 92-93 yıllarında giderdik. Oyun oynanır ve sonra dışarıda muhabbet edilirdi.

Bu arada Lasvegas' ın ve/veya Fantasy Time 'ın birden birden fazla şubesi vardı diye hatırlıyorum.

En keyiflisi Konurdaki Fantasy Time idi bence. Gelenler daha aklı başında büyük büyük abilerdi. 
Evet yaa. Alpino'ya gitmişliğim vardır. Ama dediğin gibi Konur'daki Fantasy Time bence de iyiydi. ince uzun bir yerdi, girişte Operation Wolf vardı, tek jetonla bitirirdim. Pit Fighter'a da orada sardırmıştım. Moon Walk ve Sunset Riders da vardı diye hatırlıyorum. Aah ah. 
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Kasım 29, 2014, 14:22:15 ÖS »

Evet yaa. Alpino'ya gitmişliğim vardır. Ama dediğin gibi Konur'daki Fantasy Time bence de iyiydi. ince uzun bir yerdi, girişte Operation Wolf vardı, tek jetonla bitirirdim. Pit Fighter'a da orada sardırmıştım. Moon Walk ve Sunset Riders da vardı diye hatırlıyorum. Aah ah. 

Yerleri dardı. Alpino daha küçüktü ve en sonda street fighter dev ekran vardı, orada toki oynardım. Fantasy Time da ise girişe koymuşlardı dev ekranı, karnov oynanıyordu. Ben oraya Knight of the round için giderdim.
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Kasım 29, 2014, 19:27:44 ÖS »

@skonac maşallahın var
Ben de ekleme yapayım o zaman; sene 1993-1996 arası Aydınlıkevler Mehmet Akif Ortaokulu karşısı, galerilerin bulunduğu mekanlarda "Yunus" vardı. Parayı törpüleyip atmaya başlamıştık. Bir gün yakalandık dayak yemeden zor kurtulduk... Aklıma geldi.

arne_saknussemm
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Kasım 29, 2014, 19:46:05 ÖS »

@skonac hocam bahsettiğiniz -japon deniz savaşı oyunu- Sky Destroyer idi sanırım

Mütevazı yoldaşlarım;

Sony Vaio VGN-FE590P / PS1 / PS2 Slim / PSP

Nintendo GB DMG-01 / GBC / GBA SP AGS-101 / DS Lite

Nokia N-Gage QD
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Kasım 29, 2014, 20:12:48 ÖS »

@skonac maşallahın var
Ben de ekleme yapayım o zaman; sene 1993-1996 arası Aydınlıkevler Mehmet Akif Ortaokulu karşısı, galerilerin bulunduğu mekanlarda "Yunus" vardı. Parayı törpüleyip atmaya başlamıştık. Bir gün yakalandık dayak yemeden zor kurtulduk... Aklıma geldi.

Ben hiç yapmasam da görüp söylemediğim çok oldu. Genelde telle ve en fazla 2-3 jeton basarlardı. Ama bir keresinde tel içeride takıldı ve 99 jetonu gördüm. Çocuk makineyi kapattı, adama da kilitlendi tekrar başlasın diye yaptım demişti. Daha düzgünce tayfadan olduğum için alpino'daki adam bana güvenirdi, çocuk dayağı yemesin diye yalancı şahitlik yapmak zorunda kalmıştım.
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: