Bu ara hafta içi özellikle kabin projesi cephesinde bir gelişme yok maalesef. İşten geç geliyorum ve akşam evin içinde dremel çalıştıracak bir durumum yok.
Bu sebeple meşhur sepetime el atıyorum ara ara gece el etek çekilince. İlginç bir sepet maceralarımdan birisini paylaşmak istedim sizlerle.
Geçen sene ebay'de bir satıcı "Capcom tamir yığını" tadında bir başlık açmıştı. Ne iş diyerek incelediğimde satıcı 2 adet arcade PCB'si satıyordu arızalı olarak. Efendim bizimkisi bunları JAMMA kabininde denemiş ikiside ekrana beyaz görüntü veriyormuş. Neymiş bu PCB'ler;
1) Magical Sword (Capcom CPS1 oyunu)
2) Capcom Commando
Commando'yu görünce dayanamadım atladım. Ne zamandır toplamayı istediğim klasiklerden birisiydi çünkü. Neyse uzatmayayım ihale bana kaldı 50 dolar'a...
Geçen sene bunlar amerikadan diğer aldığım mallarla beraber geldi ve direk sepete girdiler.
Akşam sepete elimi attım bu Commando geldi. Yatırdım masaya, foto falan çekmeye başladım, hani tamirat yapacağız ya...

Commando enteresan bir PCB. Capcom'un CPS1 sistemlerine benziyor görünüş olarak. Bir başka enteresan tarafı ise "Edge connector" kısmı. Bakın "edge connector" diyorum çünkü Commando "JAMMA" değildir!!! İşin "enteresan" tarafı ise aynı JAMMA konnektörü gibi eşit sayıda ucu ve yine JAMMA konnektörüne benzer şekilde 8. pin yerinde bir çentik vardır.
Ama pin dizilimi JAMMA'dan tamamen farklıdır!!!
CAPCOM CLASSIC Pin Dizilimi:
===============================

Her zaman söylediğim gibi, her gördüğünüz arcade kartı JAMMA değildir ve kartı herhangi bir JAMMA düzeneğine bağlamadan önce mutlaka kullanım kılavuzunu internetten bulup inceleyin.
Bu bizim "Enayi" satıcı bu kartı JAMMA sanıp direk bağlamış olmasın dedim kendi kendime. Du bakalım dedim ve derme çatma bir Capcom Classic - JAMMA çevirici adaptör yapıp boarda taktım.

Sonra verdim power'ı...

Aha!!! Kart çatır çatır çalıştımı

Kedi olalı bi fare yakaladık dedim kendi kendime. Enayi satıcı

Du bakalım sepetten bir ara şunun arızalı dediği Magical Sword'u da bulalım, kimbilir onda da basit bir sorun vardır belki...

Kısaadan hisse: Her gördüğün edge connector JAMMA olmayabilir