Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga EmülasyonWinUAE de CF Kart / Compact Flash Hazırlarken Hata Alıyorum
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: WinUAE de CF Kart / Compact Flash Hazırlarken Hata Alıyorum  (Okunma Sayısı 21924 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 19, 2015, 10:26:29 ÖÖ »

A1200'de turbo kart varmı? Bazı turbo kartlarda ram 4mb'nin üstüne çıkınca pcmcia portunu engelliyor.

Diskpart kullanarak CF'deki dosya sistemini uçurmazsak kesin sorun çıkıyor, bunu zaten yapmışınız. Winuae'yi win7'de admin olarak çalıştırmak gerekiyor. Geriye uyumsuz CF seçeneği kalıyor.

Ben ekte gönderdiğim CF'yi kullanarak önce diskpart ile dosya sistemini uçurup ardından winuae ile wb3.1 yüklemiştim. Gerçek A1200'e takıncada sorunsuz çalışmıştı.

* sandisk_4gb.jpg (48.93 KB, 673x547 - Görüntüleme: 1570 kez.)

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ocak 19, 2015, 14:15:10 ÖS »

Alıntı
A1200'de turbo kart varmı?
Turbo kartım yok.

Ben de sorun çıkmasın tavsiyelerine uyarak 512 MB CF aldım. 2 partition'a ayırdım 256-256. Ama dün forumda başka bir şeyler var mı diye araştırırken. Shotgun un benzer problemi bootable kısmı 32mb tutarak çözdüğünü okuyup hemen denedim. Ama bu da işe yaramadı.

- Ya PCMCIA adaptör sorunlu
- Ya Amiga bağlantı yeri
- Ya da adaptörle gelen disketteki yazılım fat95 ve compactflash.drive sorunlu. Bugün bir arkadaştan CF kart aldım onu da deneyeceğim. Bir de LW3D nin kesin çözüm önerisi var en son onu deneyeceğim...

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ocak 19, 2015, 14:17:34 ÖS »

Kesin çözüm önerisi, tası toprağı (Amigayı) satıp, retro dünyasından uzak durmak

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 19, 2015, 14:20:26 ÖS »

Alıntı
A1200'de turbo kart varmı?
Turbo kartım yok.

Ben de sorun çıkmasın tavsiyelerine uyarak 512 MB CF aldım. 2 partition'a ayırdım 256-256. Ama dün forumda başka bir şeyler var mı diye araştırırken. Shotgun un benzer problemi bootable kısmı 32mb tutarak çözdüğünü okuyup hemen denedim. Ama bu da işe yaramadı.

- Ya PCMCIA adaptör sorunlu
- Ya Amiga bağlantı yeri
- Ya da adaptörle gelen disketteki yazılım fat95 ve compactflash.drive sorunlu. Bugün bir arkadaştan CF kart aldım onu da deneyeceğim. Bir de LW3D nin kesin çözüm önerisi var en son onu deneyeceğim...

PCMCIA amiga giriş kısmının (board üzerindeki yuva) pinlerine baktın mı? İçindeki pinlerden bir veya birkaçı ezilmiş olabilir. Takma esnasında eğilebiliyor.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 19, 2015, 15:16:39 ÖS »

Burada yapılan işlerin yanlış olduğunu gördüm ve üzüldüm.
Şimdik cfyi nasıl kullanacağız ona karar vereceğiz.
1-IDE harddisk olarak kullanacaksak fat partisyonunu uçurup winuaeye tanıtıyoruz. partisyonları oluşturduktan sonra 1. partisyonu bootable seçiyoruz. Bir güzel formatladıktan sonra (fastformat) workbenchimizi kuruyoruz.
Oradan alıp Amigamızın ide portuna adaptörüyle takıp amigayı açıyoruz ve workbench karşımızda. Bendeniz 32 GB 600x kingston cfyi iki ikinci ide aparatı alıp 3.9 ile açılan workbencde tanıtıp formatladım. ilk part 4gb den aşağı olacak. Canavar gibi. CF'yi windows görmüyordu. Winuae görüp bölüyor. ama partisyonlar görünmüyordu. Amitlonda wb bile kuruluyor ama resetten sonra uçuyordu.
2- Compact flash adaptörle kullanacak isek fat32 formatlı ve diskin 4GBden fazla olmaması gerekir. Aminetten cfd.lha dosyaindirip açıyoruz. C dekileri c ye CF0' devs/dosdrivers'e compactflash.device dosyasını devs'e fat95 dosyasını indirip L klasörüne atıyoruz. takıp bilgisayarı açtığımızda cf kartımız görünür. Windozla dosya transferimi bu şekilde yaparız.
Totalde 32+4 GB alanım oldu. İkici ide aparatı sapıttı ben de çıkardım.
« Son Düzenleme: Ocak 19, 2015, 15:25:30 ÖS Gönderen: haydar_abi » Logged

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ocak 19, 2015, 15:25:08 ÖS »

@haydar_abi: 2. yöntemi uygulamaya çalışıyor ve bu dediklerin yapıldığı halde sonuç alınamadı. Ya CF uyumsuz ya da PCMCIA kartla alakalı bir durum söz konusu...Onu yakında anlıyacağız.

haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 19, 2015, 15:30:10 ÖS »

Ayrıcana ne yaptınız bilmiyorum ama 2. yöntem düzgün açılan bir workbenchle kullanılabiliyor. HDtollbox Compac Flash portundaki kartı görmüyor. Buradan boot dadece bazı özel ram kartları ile mümkün

Amiga fanatiği.... 

LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 2000
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ocak 19, 2015, 15:46:07 ÖS »

Neden bizi suçluyorsun ki? Neden hep biz yaptıkta cihazda kartta sorun olmuyor

haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ocak 19, 2015, 16:15:12 ÖS »

Yok canım alınmayınız lütfen şuçlamak için demedim. Lafın gelişi. Çok alıpta köşeye attığım cihaz var. Amikitten getirtiğim adaptör bir çalıştı. Bir daha malesef. Yazıcıoğlu hanında aynısı varmış şimdi o çalışıyor. mesela.
Compack flash adaptörü sandisk aldım bir tarafında IDE adapter gibi bir şey yazıyor. (Şu anda okuldayım).

Amiga fanatiği.... 

LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 2000
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ocak 20, 2015, 01:18:47 ÖÖ »

Compact Flash'lar arasında sorun çıkaran var mı? sorusuna cevap bulabilmek için akşam biraz deneme yaptım. PCMCIA adaptörler sorunsuz çalışırken, 3 CF kartı Amiga görmedi (Tabii ki diğer CF'ler gibi FAT formatlı - FAT32'de olur). Büyük ihtimalle sorun CF'den kaynaklanıyor diye düşünüyorum. İlker yakın zamanda deneyip, bizi bilgilendirir sanırım...

ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ocak 22, 2015, 09:36:58 ÖÖ »

Bu başlıktaki problemi nihayet çözdüm ve yapmak istediğim disketteki resimlerimi PC ye aktarıp WinUAE üzerinde izleyebildim.

Gökhan'dan gelen extra adaptör ve CF kartı Amiga'ya takıp test ettim yine CF0: içerik yok mesajı alınca Joker'in dedikleri aklıma geldi ve artık içini açma zamanı geldi dedim. Açınca pinlerin sapasağlam ve hatta lehimlerin de bayağı güçlü olduğunu farkettim çıkartıp takmaya çalışınca zor girip çıkıyordu meğer bir sıkışma varmış açınca tam yerine oturmadığı anlaşılıyordu. Daha fazla güç kullandım ve şak diye oturdu. Ve sorun çözüldü. Joker joker bir yardım da bulunmuş oldu

Not: istediklerimi yapsamda aklıma takılan bir şey daha var dert değil WinUAE yada Amiga da bir config ayarı ile ilgili olabilir ama yine de yazayım. Mevcut durumda:

WinUAE de gördüğüm ve partition a böldüğüm Amiga formatlı CF mi(yani FAT değil) gerçek Amiga da yaptığım isimle değil soru işaretli "?NDOS" ikon halinde görmekteyim sanki format atılması gerek gibi. Format atmak isteyince de "0. silindire yazılamıyor" gibi bir hata aldım. Yorumu olan varsa öğrenmek isterim.

Bu süreçte yorum atan herkese teşekkürler.

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: