Selamlar dostlar,
Geçenlerde Ebay'de profili yeni açılmış olan Japon bir satıcıdan açık arttırma ile çok uygun fiyata bir Playstation oyunu kazanmıştım. Fakat belki açık arttırmaya başka oyunlar da koyar, hepsini topluca tek pakette alırım diye bir kaç gün ödemeyi yapmamıştım. Dün bir baktım ki Ebay'den bildirim geldi "Satıcı siparişi iptal etti" diye. Sebep olarak da adresimde bir hata olduğu yazıyor ama hikaye, yıllardır bütün alışverişlerimde kullandığım aynı adres çünkü.
Belli ki ya hemen ödemediğim, ya da açık arttırma hayal ettiği fiyata bitmediği için iptal etmiş. Hemen mesaj atıp nedenini sordum, İngilizce profesörü getirseniz kafayı yiyecek şekilde anlaması mümkün olmayan bir şeyler yazmış.Ben de kızdım ve profiline eksi not verdim "Kazandığım ürün hiçbir geçerli sebep gösterilmeden iptal edildi" diye. Tabi kendisi yeni bir profil olduğu için benim verdiğim eksi notla profili bir anda %75 olumluya düştü.
Bunun üzerine derhal başka bir mesaj daha geldi satıcıdan ama bu sefer gayet düzgün bir İngilizce ile yazılmış. Yazdığı da şu: "Lütfen verdiğin notu değiştirir misin?
Bilgisayarım bozulmuş, kendi kendine satışı iptal etmiş." Çok güldüm bu yazdığına, kötü bir şey yaparken yakalandığı zaman yazılan "Kuzenim yazmış" vakalarına benzettim çünkü. Düşünsenize, bilgisayar öyle bir bozukluk yaşıyor ki ebay'e girip benim siparişi iptal edip ardından da neden seçiyor

Sonuç olarak bana aynı oyunu aynı koşullarda satacaksa notunu düzeltebileceğimi söyledim ki anında kabul etti. Hemen aynı ilanı bu sefer benim için Buy It Now olarak açtı ve ben de alımı gerçekleştirdim. Ardından da yorum düzeltme talebini yolladı. Tabi bu işlemleri yaparken bilgisayarı hiç bozulmadı, hep sorunsuz çalıştı

Sizi bilmiyorum ama çok ilginç geldi bana bu olay, ülkemizdeki bazı çakal satıcıları anımsattı çünkü. O yüzden sizlerle de paylaşmak istedim. Sevgiler, saygılar...