Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEbay'de Denk Geldiğim Çakal Japon Satıcı
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ebay'de Denk Geldiğim Çakal Japon Satıcı  (Okunma Sayısı 3111 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 18, 2019, 09:02:53 ÖÖ »

Selamlar dostlar,

Geçenlerde Ebay'de profili yeni açılmış olan Japon bir satıcıdan açık arttırma ile çok uygun fiyata bir Playstation oyunu kazanmıştım. Fakat belki açık arttırmaya başka oyunlar da koyar, hepsini topluca tek pakette alırım diye bir kaç gün ödemeyi yapmamıştım. Dün bir baktım ki Ebay'den bildirim geldi "Satıcı siparişi iptal etti" diye. Sebep olarak da adresimde bir hata olduğu yazıyor ama hikaye, yıllardır bütün alışverişlerimde kullandığım aynı adres çünkü.

Belli ki ya hemen ödemediğim, ya da açık arttırma hayal ettiği fiyata bitmediği için iptal etmiş. Hemen mesaj atıp nedenini sordum, İngilizce profesörü getirseniz kafayı yiyecek şekilde anlaması mümkün olmayan bir şeyler yazmış.Ben de kızdım ve profiline eksi not verdim "Kazandığım ürün hiçbir geçerli sebep gösterilmeden iptal edildi" diye. Tabi kendisi yeni bir profil olduğu için benim verdiğim eksi notla profili bir anda %75 olumluya düştü.

Bunun üzerine derhal başka bir mesaj daha geldi satıcıdan ama bu sefer gayet düzgün bir İngilizce ile yazılmış. Yazdığı da şu: "Lütfen verdiğin notu değiştirir misin? Bilgisayarım bozulmuş, kendi kendine satışı iptal etmiş." Çok güldüm bu yazdığına, kötü bir şey yaparken yakalandığı zaman yazılan "Kuzenim yazmış" vakalarına benzettim çünkü. Düşünsenize, bilgisayar öyle bir bozukluk yaşıyor ki ebay'e girip benim siparişi iptal edip ardından da neden seçiyor  Kahkaha

Sonuç olarak bana aynı oyunu aynı koşullarda satacaksa notunu düzeltebileceğimi söyledim ki anında kabul etti. Hemen aynı ilanı bu sefer benim için Buy It Now olarak açtı ve ben de alımı gerçekleştirdim. Ardından da yorum düzeltme talebini yolladı. Tabi bu işlemleri yaparken bilgisayarı hiç bozulmadı, hep sorunsuz çalıştı 

Sizi bilmiyorum ama çok ilginç geldi bana bu olay, ülkemizdeki bazı çakal satıcıları anımsattı çünkü. O yüzden sizlerle de paylaşmak istedim. Sevgiler, saygılar...

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2019, 09:07:09 ÖÖ »

Japonun da kezbanı çekilmiyormuş

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2019, 10:52:30 ÖÖ »

Tahminimce 14-15 yaşlarında bir çocuktur bunu yapan. Yetişkin bir insan davranışı değil.

Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 18, 2019, 11:10:04 ÖÖ »

bizde bunlardan çoook )
sad_face05
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2019, 00:06:00 ÖÖ »

Enteresan bir vaka.
Tahminimce 14-15 yaşlarında bir çocuktur bunu yapan. Yetişkin bir insan davranışı değil.
İnanın kimlerin neler yapabileceği belli olmuyor. 18 yaş altı olmasına olanak vermiyorum zira eBay de hesap açıp bankacılık işleri yapması 18 yaş altı biri için bir hayli karmaşık olur.

AV Famicom NESRGB, Super Famicom, NTSC NES, MegaDrive 2 60Hz, N64 Crystal Blue NTSC RGB, Wii, PS3, SONY PVM 20L2
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: