Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetInternet oncesinde Turkiye'de hizmet vermis olan BBS'ler
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Internet oncesinde Turkiye'de hizmet vermis olan BBS'ler  (Okunma Sayısı 19606 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Mart 06, 2020, 12:09:23 ÖS »

Bir ara hepimiz oturup kişisel bilgisayar tarihimizi yazmalıyız aslında... Eminim hepimizde ilginç, neşeli, güzel anılar vardır.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Mart 06, 2020, 13:54:34 ÖS »

Başka bilgisayarlarda nasıl duruyor denemedim ama IRC hazır gözüküyor.

URL: irc.amiga.network
Channel: #cgtr
Şifre: cgtr2020

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Mart 06, 2020, 14:52:07 ÖS »

ben ilk modemimi ne zaman aldığımı hatırlamıyorum us robotics 14.4 internal bir modeliydi sanki. O dönemle ilgili heycan duyduğum tek şey bluebox yapan arkadaşlardan Amiga oyunları almak, utility'ler için onları zorlamaktı... Çok BBS takılmadım...İhtiyacımda hiç olmadı...Şimdiki ortağımın aksarayda bir dükkanı vardı, yurtdışından teyp/dat ile belli aralıklarla çok yazılım gelir, BBS işletenler gelip, bunları alıp dağıtırlardı...O dönem, Amiga, PC elimizin değmediği yazılım yoktu diyebilirim...Heycanlıydı da...DAT açıldığında içinden ne çıkacak pek bilinmezdi... Sabit diske açıldıktan sonra, ilgimi çekenleri alır, evde denerdim Kahkaha

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Mart 06, 2020, 16:06:24 ÖS »

ben ilk modemimi ne zaman aldığımı hatırlamıyorum us robotics 14.4 internal bir modeliydi sanki. O dönemle ilgili heycan duyduğum tek şey bluebox yapan arkadaşlardan Amiga oyunları almak, utility'ler için onları zorlamaktı... Çok BBS takılmadım...İhtiyacımda hiç olmadı...Şimdiki ortağımın aksarayda bir dükkanı vardı, yurtdışından teyp/dat ile belli aralıklarla çok yazılım gelir, BBS işletenler gelip, bunları alıp dağıtırlardı...O dönem, Amiga, PC elimizin değmediği yazılım yoktu diyebilirim...Heycanlıydı da...DAT açıldığında içinden ne çıkacak pek bilinmezdi... Sabit diske açıldıktan sonra, ilgimi çekenleri alır, evde denerdim Kahkaha

Benimki DynaLink marka 14.4Kbps internal idi..  Bluebox'ı hatırlayan birinin daha olmasına sevindim ve saygıyla selamlıyorum. Kahkaha

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Mart 06, 2020, 19:18:28 ÖS »

Kahkaha BlueBox'da zaman aşımı olmuştur değil mi Kahkaha Ben yapmadım. Yapanları biliyorum sadece 

https://www.youtube.com/watch?v=oeVOpDUWwpU

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: