Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetOyun Dünyasında Pişmanlıklarınız
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Oyun Dünyasında Pişmanlıklarınız  (Okunma Sayısı 4176 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 29, 2020, 13:30:10 ÖS »

Çocukken yüzlerce Amiga oyunu oynamama rağmen bilgisayarcım tarafından bu oyun için yönlendirilmeğim ve diskete cektirmedigim için çok pişmanım. Duyunca şasırabilirsiniz nasıl olur da oynamazsin diye belki. Evet o oyunun adı Turrican

Sizin de varsa pişmanlıklarınız alın size başlık

C64 ve A500 gerisi teferruat
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 29, 2020, 16:18:42 ÖS »

Bayram gunu eve gelen kuzen, yegen, ufakliklari eglendirmek icin, orman ucak maden bolumleri olan hugo cektirmistim. 8 disketti. Cok istediler tabi ben dikkat etmeden acelece oyunu listedeb bulup numarasini alip alalim o halde dedim. Sira vardi ufacik dukkanda. Oyun cekimi icin beklemeyelim dedik, siraya yazildik gezdik biraz. Yarim saat sonra oyunlari alip eve geldik. Calismadi tabiki cunku Amiga oyunu secmisim. Baya para vermistim, cekim+disket ucreti. Ilk amigami (600) alana kadar durdu o disketler bende

Ikinci pismanligim ise Wolfenstein 3d yi alirken oldu. Oncelikle oyuna herkes kisaca Volf diyordu.  Hatta oyunu bilgisayarcida gormus cok begenmistim. Bir cocuk istemisti Volf olarak. Her neyse bir hafta sonra bir kutu disketle gittim. Bana Volf u cek dedim ayni cocuga. Tek disketlik bir oyun cekti verdi. Cok sevinmistim. Kalan disketlere de bir suru oyun aldim.  Eve gittigimde disketten Volfied cikti  Geri gittim tabi, yanlis oyun bu diyerek tekrar Volf u cekip verdi bana. Eve geldim disket Bad sector dolmus nasil olmussa. Oyun calismiyor. Ndd ile gunlerce ugrastim ve sonunda zar zor onarip oyunu calistirdim. Hayal kirikligi ondan sonra oldu. Bu kez oyun Operation Wolf cikti ;-)  
« Son Düzenleme: Ağustos 29, 2020, 18:49:01 ÖS Gönderen: Voltron » Logged

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 29, 2020, 17:09:42 ÖS »

Wolfenstein olayi cok iyiymis.

Windows 98 kurarken yanlislikla amcamin oyun arsivinin 80 gb'lik kismini silmistim. Yasadigim en korkunc pismanlik buydu herhalde.
Ikincisi de Ultima Online ve iMesh ikilisi yuzunden 146 ile yaklasik iki aylik kiramiz kadar telefon faturasi(uc ay toplami) gelmesine sebebiyet vermistim. 
egemur
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 30, 2020, 13:51:34 ÖS »

Çocukken C64 oyunlarının kapaklarında çok güzel illüstrasyonlar olurdu.  Tabi hepsi çok güzel. Sanatçılar tarafından yapılmış olurlardı. Çok heyecanlandırırdı insanı. Ama eve gidince gerçek pek öyle olmazdı. Oynanış vs iyiyse o kapakları pek takmazdık. Ama bir de kötü çıkarsa. 🤔😒

Commodore 64/64c - 1541 Ultimate+ - Ultimate 64 Elite
Amiga 500 - Gotek Floppy Drive
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ağustos 30, 2020, 14:08:02 ÖS »

Aklıma tek gelen DOS zamanlarında ZZT isimli ASCII oyun editörünü o zamanlar keşfetmemiş olmam.

Babamın DOS'ta elektronik kart tasarımı yaptığı SMART isimli çizim programını tamamen amacı dışı kullanarak kendime yukardan görülen şehirler, evler haritalar çizip mouse desteği olmadığı için keyboard ile yönlendirilen cursor'u oyun karakteri gibi hayal edip kendi yaptığım haritalarda gezerdim.

ZZT dedigim oyun editörü aslında tam da bunu sağlayan ve içinde bir script language de barındıran harika bir programdı. O zamanlar haberim olsaydı aklım gidermiş.

Ayrıca Ultima Online yüzünden ben de bir kaç defa yüklü faturalara sebep olmuştum fakat pişman mıyım? UO'nun başından kalkmak pek mümkün değildi diyelim
« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2020, 18:39:48 ÖS Gönderen: Theoden (Arethrid) » Logged

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ağustos 30, 2020, 17:51:05 ÖS »

Babamın DOS'ta elektronik kart tasarımı yaptığı SMART isimli çizim programını tamamen amacı dışı kullanarak kendime yukardan görülen şehirler, evler haritalar çizip mouse desteği olmadığı için keyboard ile yönlendirilen cursor'u oyun karakteri gibi hayal edip kendi yaptığım haritalarda gezerdim.

Smart başında devre çizerek benim de saatlerim geçmiştir  

Benim aklıma gelen pişmanlıklarım, genelde bir oyunda baya ilerledikten sonra elektrik kesilince arada bir geldiğim seviyeyi  "save" etmediğim için pişman olurdum.  

ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 13, 2020, 15:16:29 ÖS »

Aklıma tek gelen DOS zamanlarında ZZT isimli ASCII oyun editörünü o zamanlar keşfetmemiş olmam.

ZZT dedigim oyun editörü aslında tam da bunu sağlayan ve içinde bir script language de barındıran harika bir programdı. O zamanlar haberim olsaydı aklım gidermiş.

Ayrıca Ultima Online yüzünden ben de bir kaç defa yüklü faturalara sebep olmuştum fakat pişman mıyım? UO'nun başından kalkmak pek mümkün değildi diyelim

@Theoden (Arethrid)

ZZT yazılımını sizden öğrendim ve biraz araştırdım. ZZT'nin yapmıcısı, kaynak kodlarını kaybetmiştir ve başka birileri tarafından izin alınarak yeniden yazılmıştır. Yeniden yazılmış olanı MIT Lisansı gibi bir lisansla lisanslanmıştır.

Aşağıda ZZT ile ilgili bazı bağlantıları paylaşıyorum.

https://retronauts.com/article/1480/zzts-source-code-has-been-reconstructed

https://github.com/asiekierka/reconstruction-of-zzt

https://museumofzzt.com/
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Eylül 13, 2020, 15:30:12 ÖS »

@ercanersoy

Evet ZZT'nin çok ilginç bir hikayesi var. Linkler için teşekkürler.
Ben de şu videoyu paylaşayım: https://youtu.be/t2UAVI8IOVE

maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 14, 2020, 01:29:11 ÖÖ »

Dragon's Lair, oynamayı çok istiyordum ama olmadı.

Edit: Tekrar yapmışlar vaaay  Kahkaha https://store.steampowered.com/app/227380/Dragons_Lair/
« Son Düzenleme: Eylül 14, 2020, 01:34:25 ÖÖ Gönderen: maverick » Logged

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: