Konu hortlatmak gibi olmasın ama, VMware versiyonunu bugün denedim. Arayüz gayet modern. Klasik Amiga programlarından Dopus ve Snoopdos'u gördüm. Browserı dandik, Firefox (+ komple mozilla koleksiyonu) port edilirse dadından yenmez duruma gelebilir

Sistemdeki tek olumsuzluk, çabuk çökme (crash). Bazı programlar hemen açılırken, bazı programlara tıklandığında çökme yaşanıyor. Bunun nedenini anlamış değilim. (VMware'den mi kaynaklanıyor, bilmiyorum? WMware Player kullanarak sanal ArOS makinesini çalıştırdım. Hiç bir ayara dokunmadım. (WMware Player ile de dokunamam zaten.) ArOS ile standart olarak Doom ve Quake geliyor. İkisini de oynadım, hiçbir problem ortaya çıkmadı. (Sistem stabil çalıştı.) Bir de sesi tanımadı. Bu kullandığım makineden dolayı da kaynaklanıyor olabilir. (Nec Versa One Laptop) (Pardus Caracal Caracal Live CD'yi de işletmemişti.)
Stabilite sağlanıp, Mozilla Suite ve OpenOffice.org port edilebilirse gündelik kullanım için gayet elle tutulur bir sistem olacaktır. Sanırım OS 3.x programları da herhangi bir ekstra çaba göstermeden çalışabiliyor. Şu anda eksik diyebileceğimiz kalemlerden birisi de, Türkçe sorunu. ArOS'la default olarak bir çok dil ve bu dillerden daha çok klavye setmap'ı gelirken, Türkçe ve Türkçe Klavye bu liste içerisinde yer almıyor. Elbette bu işe bizim el atmamız gerekiyor

Stabil ve elle tutulur bir sistem olursa, çeviri işi ile ilgilenecek gönüllülerde ortaya çıkacaktır sanırım. (Ben de işin bir ucunda tutarım o zaman

)