cok guzel bir dokuman olmus alpyre, eline saglik. ben ara ara teknik birseyler yazarken terimlere turkce karsilik bulmakta cok zorlanan bir beceriksiz olarak bu dokumandan bayagi fayda elde ettim. Mesela comment icin yorum yerine aciklama kullanmak, node icin dugum, active yerine etkin gibi kullanimlar cok hosuma gitti.
Bu vesileyle bir iki terim/deyim icin de turkce karsilik onerilerini sormak isterim.
- Handle etmek: Ornek context: "This class handles the life cycles of the game resources".
- Context: bunun yerine baglam kullanildigini duydum ve bir iki kere kullandim ama daha iyi bir karsilik var mi?
- Edit etmek: bunun yerine degistir, dizgile, yenile falan gibi seyler gordum/duydum. ama bu da baya problemli terimlerden biri. bunun icin ne onerirsin.
Son olarak dokumanda gecen iki ceviri bende soru isareti yaratti:
- dither = titretme... Bu sanki yanlis yonlendiriyormus gibi geliyor bana, sanki c64'teki interlace modlarindaki sey titretme. dither ise bir rengi emule etmek icin yan yana piksellere farkli renkler koyma falan gibi bisey. daha iyi bir turkce onerin var mi dersen bana yok malesef

ama yine de bir dikkatini cekmek istedim.
- kip = mode... Ben de yillardir mode'un turkcesi ne diye dusunurdum. Kip oldugunu simdi ogrendim. Lakin kip mi daha anlasilir mod mu onu bilemedim. bana sanki mod daha anlasilir gibi geliyor.
Tekrar tesekkurler