Geçen senelerde aldığım SEGA master System 2 konsolu RF tarafında LedTV'de net görüntü alamayınca modlayıp 50-60hz ve Compozit çıkış ekledim .
Ancak işlemden sonra konsolu LedTV'ye bağladığımda çok sık olmamakla beraber özellikle alex kidd oyununda ekranda özellikle mavi renk olan fonlarda hızlıca siyah-mavi renk arası geçiş olmakta , bu durum konsolu 1084S e bağladığımda ise çok defa tekrarlı olarak mavi renkler hızlıca siyah-mavi olarak sanki tüpü bitmiş eski floresan lambalar gibi görüntü vermekte. Çok nadiren de olsa ekranda bir renk bozulması olmamakta.
İnternetten sorunun çözümü ile ilgili biraz araştırma yapıp bir kaç tane kondansatörü yenileri ile değiştim. Ama çok bir şey fark etmedi. Konsolda yaptığım ölçümlerde regülatör normal çalışması gereken 5V yi vermekte , onun dışında diğer devre elemanlarını dirençleri vs hepsine baktım ama sorun nereden kaynaklanıyor bulamadım.
Bu aşamada diğer fark ettiğim diğer bir arıza ise RF çıkışından 5V alınması gerekirken buradan 1,5V arası bir değer almam.
Sizce arıza nereden kaynaklanıyor olabilir.