Selamlar,
uzn zaman önce bit bazarından bir tane Sony SLV-50ME model VHS almıştım, satıcı Allah kitap karıştırıp çalışıyor abi istersen bir yer bul dene falan derken bende yalan söylemez herhalde diyip güverek aldım.
Altta hikayenin tamamı yazıyor ama okumak istemeyenler için ben direkt şu anki sorunu analtayım.
Kaset dönmüyor, içinde bulunan kauçuk silindir çalışmadığı için sanırım, daha önce bu tip sorunla karşılaşıp tamir edebilen olduysa sorun hakkında bilgi verirse sevinirim.

Normalde kaset takıldığında içindeki silindir aşağıya inip bantı çevirmesi lazım ama silindir hiç hareket etmiyor, bu sebeple cihaz kaseti döndürmediği için geri çıkartıyor.
Eve geldim denedim tabiki çaılşmadı, güç bile yok.

Her neyse içini açtım 19 pinli merdiven gibi bir power konektörünün tellerinin koptuğunu gördüm, konektörün pinlerine birbirine o kadar yakındı ki tamir etmek imkansızdı, zaten plastik olduğu için bir iki havya deneme sonrası konektör iyicene pert oldu. Bu konektörü piyasa da hiç bir yerde bulamadım.
Power kısmında büyük kapasitörlerin bir çoğu patlamış zift gibi simsiyah akmıştı, neyse yıllar sonra tamir etmek için tekrar içini açtım, konektör yerine kablolalama yöntemi ile power bağlantısını gerçekleştirdim. Akmış patlamış kapasitörleri değiştirdim.