Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetSony VHS Video kaset çalar tamir yardım
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sony VHS Video kaset çalar tamir yardım  (Okunma Sayısı 2696 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 25, 2023, 21:54:23 ÖS »

Selamlar,
uzn zaman önce bit bazarından bir tane Sony SLV-50ME model VHS almıştım, satıcı Allah kitap karıştırıp çalışıyor abi istersen bir yer bul dene falan derken bende yalan söylemez herhalde diyip güverek aldım.

Altta hikayenin tamamı yazıyor ama okumak istemeyenler için ben direkt şu anki sorunu analtayım.

Kaset dönmüyor, içinde bulunan kauçuk silindir çalışmadığı için sanırım, daha önce bu tip sorunla karşılaşıp tamir edebilen olduysa sorun hakkında bilgi verirse sevinirim.  Normalde kaset takıldığında içindeki silindir aşağıya inip bantı çevirmesi lazım ama silindir hiç hareket etmiyor, bu sebeple cihaz kaseti döndürmediği için geri çıkartıyor.

Eve geldim denedim tabiki çaılşmadı, güç bile yok.  Kahkaha Her neyse içini açtım 19 pinli merdiven gibi bir power konektörünün tellerinin koptuğunu gördüm, konektörün pinlerine birbirine o kadar yakındı ki tamir etmek imkansızdı, zaten plastik olduğu için bir iki havya deneme sonrası konektör iyicene pert oldu. Bu konektörü piyasa da hiç bir yerde bulamadım.

Power kısmında büyük kapasitörlerin bir çoğu patlamış zift gibi simsiyah akmıştı, neyse yıllar sonra tamir etmek için tekrar içini açtım, konektör yerine kablolalama yöntemi ile power bağlantısını gerçekleştirdim. Akmış patlamış kapasitörleri değiştirdim. 

Commandate
Üye

Ruhunu Dinle O kalbine Giden yolu BulacaktÑr

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2023, 00:46:28 ÖÖ »

bigbang gibi biri hikaye olmuş , geçmiş olsun diyelim

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2023, 16:39:49 ÖS »

Kaset dönmüyor, içinde bulunan kauçuk silindir çalışmadığı için sanırım, daha önce bu tip sorunla karşılaşıp tamir edebilen olduysa sorun hakkında bilgi verirse sevinirim.  Normalde kaset takıldığında içindeki silindir aşağıya inip bantı çevirmesi lazım ama silindir hiç hareket etmiyor, bu sebeple cihaz kaseti döndürmediği için geri çıkartıyor.

Kaset geri çıkartma durumuyla bir kere karşılaştım. (ayrıca tek vhs tamir tecrübem). Ekteki resimdeki parça yerinden çıkmıştı. Taktım düzeldi.

Bu VHS Player Toshiba yalnız...

* vhs.jpg (459.41 KB, 900x675 - Görüntüleme: 303 kez.)

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2023, 21:28:17 ÖS »

@Fatih Yıldırım  tşk hocam o değil.
Sorunun half loading arm denilen kolun zamanla sertleşip haraket etmediğini buldum, ayrıca tırnağı kırık bir dişli buldum, bu dişlide silindirin hareket mekanizmasıyla alakalı.

Tamirat askıda kaldı. 

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 27, 2023, 16:47:40 ÖS »

Cihazı tamir ettim şimdi çalışıyor 

Yalnız bir sorun var. Elimde 3 adet vhs kaset vardı. Bunlardan ikisi yabancı.
Yabancı kasetleri takınca siyah beyaz görüntü boğuk ses ve ekranın gidip gelmesiyle karşılaşıyorum.

Diğer kasette ise renkli ve sorunsuz.  Bu cihazlarda PAL - NTSC ayrımı var mı bu yüzden olabilir mi? Bilgisi olan yazarsa sevinirim.

CVihazın üstünde PAL ifadesi var.

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 27, 2023, 17:02:25 ÖS »

Tebrikler.

Evet PAL - NTSC ayrımı var. Multi system değilse düzgün oynatamaz.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 27, 2023, 19:41:53 ÖS »

Tebrikler.

Evet PAL - NTSC ayrımı var. Multi system değilse düzgün oynatamaz.

tüh kasetlerin çoğu da yabancı oluyor.
Bu vhs cihazlar için de oyun konsollarında olduğu gibi region free mod yapılabiliyor mu acaba.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: