1 ) hat filtresi ve 220 trafo çok gerekli değil sanırım olmasa da sistem çalışır değil mi?
cevap : sorun olmuyormuş
Cevap doğru
JAMMA soketi ters takma diye 7. pin'e denk gelen yere "KEY" denir. Normalde soketin orasındaki pinler "güvenlik amacıyla" ya sökülür ya da oraya plastik bir anahtar takılır (KEY

). Dikkat edersen orijinal oyunların devre kartında oraya denk gelen yerde de bir boşluk vardır.
3 ) Coin counter lar sayaç diye düşünüyorum sanırım kullanmama gerek yok değil mi? gerçi elimde mekanik bir sayaç var fantezi olsun diye kullanılabilir

bu çıkışlar şase sinyal mi veriyor çalışması nasıl?
cevap : service manual da şase görünüyor neyse şuan çok önemli değil zaten
Boş bırakabilirsin
4 ) bende ki jamma kobloda Video GND de kablo bağlı değil bu durum sıkıntı olur mu? kablo lehimleyeyim mi yoksa diğer GND ler ile aynı kablo kullanılabilir mi
cevap : net bir şey bulamadım ama sokete kablo lehimleyeceğim
Normalde oyun devre kartı üzerinde Video GND ile normal GND birbirine bağlıdır. Değilse bile oraya bir kablo kullanman akıllıca olacaktır zira monitöre giden R, G, B, CSync ve GND şeklinde 5 adet kablo olacak zaten.
5 ) service sw , test sw şuan için şart değil sanırım yada uçlarına bir sw takar kontrol ederim, service sw servis menüsüne gidiyor sanırım, test ne için kullanılıyor
cevap : test switch donanım testi için miş
Service: Jeton sayacını ilerletmeden oyunu "coin-up" yapmak için. Jeton falan takıldığında teknisyen gelip çocuğun yutulan jetonunun yerine "bedava" jeton vermesini sağlayan düğme. Bazı oyunlarda başka görevleri de oluyor (TEST menüsünde ilerlemek v.s. gibi). Oraya bir buton bağlamak akıllıca olur.
Test: Oyunu test menüsüne almak için. Mutlaka bir buton bağlanmalı.
6 ) tüm switch ler GND ye çekliyor sanırım yanlış mı?
cevap : switchler GND ye çekiliyor
Evet. Hepsinin bir ucu GND'a bağlanmalıdır. Bunun için 10larca GND kablosu kullanmak yerine switchlerin birer bacaklarını hepsini birbirne bağlayan "daisy chain" denilen kablolar kullanılır (veya yapılır).
7 ) elimde 8 ohm bir hoparlör var tek olarak kulanabilirmiyim?
cevap : sıkıntı yok kullanılabiliyormuş
JAMMA standardı MONO dur. 8 Ohm'luk tek hoparlörün bir ucunu JAMMA L diğer ucunu 10 pinine bağlayacaksın. JAMMA destekleyen tüm arcade kartların üzerinde yeterli bir ses amfisi vardır.
2 adet 4 ohm'Luk hoparlörü seri bağlayarak bir stereo yanılsaması da yapabilirsin (benim neo geo kabinde durum böyle mesela)
8 ) bu kartı scart üzerinden direk TV ye bağlayabilirmiyim, bağlayabiliyorsam scart da hangi uçları kullanmalıyım
cevap : JAMMA - SCART Google da aranacak kelimeleri bilmek lazım

gerçi sonradan forumda da buldum
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=7601.0Doğru
şimdiden teşekkürler
bazı sorular çok basit olabilir sizin için
nette araştırıp belki birçoğunun çözümüne de ulaşabilirim ama bazen yanlış bilgiler de olabiliyor ben ustalara danışayım istedim

şimdilik bu kadar cevaplarımı bulabilirsem sistemi test edebileceğim
çok olmasa da elektronik bilgim var, elimiz havya tutuyor diyelim

bir amacımda elektroniği çok bilmeyen (benim gibi) arkadaşlara en basit haliyle projeyi aktarmak
Kolay gelsin. Zaten hemen tüm sorularının cevabını kendin bulmuşsun. Doğru yoldasın