Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetTürkiyedeki Laptop kullanıcısın artışı ve ortaya çıkan Niteliksiz tamirciler.
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Türkiyedeki Laptop kullanıcısın artışı ve ortaya çıkan Niteliksiz tamirciler.  (Okunma Sayısı 12489 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Nisan 23, 2015, 13:00:24 ÖS »

Dürüst tacirin olması gereken özellikleri

Kendi adıma tamire gelen müşterimin bilgisayarını müşterinin emaneti olarak görüp sökme takma esnasında tek bir vidasının dahi kaybolmamasına kazayla kaybolursa yada eksikse vida kutumdan tamamlamaya özen gösteriyorum müşterinin emanet laptobunu kendi makinalarımdan dahi daha değerli görüp müşterinin makinasına bi şey olucağına benim makinama olsun diye her zaman söylüyorum müşterinin makinasını kendi makinamdan daha değerli görüyorum

eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 24, 2015, 08:58:56 ÖÖ »

Kendi adıma tamire gelen müşterimin bilgisayarını müşterinin emaneti olarak görüp sökme takma esnasında tek bir vidasının dahi kaybolmamasına kazayla kaybolursa yada eksikse vida kutumdan tamamlamaya özen gösteriyorum müşterinin emanet laptobunu kendi makinalarımdan dahi daha değerli görüp müşterinin makinasına bi şey olucağına benim makinama olsun diye her zaman söylüyorum müşterinin makinasını kendi makinamdan daha değerli görüyorum

Maalesef öyle tecrübeler yaşadım ki elektronik tamircilerinden artık güvenim kalmadı . Ve biliyorum vardır namuslu işini iyi yapan insanlar ama deneme yanılma yapacak sabrım kalmadı, genelde dalavera peşinde olduklarını görüyorum bu da beni cihazlarımı kendim tamir etmeye zorluyor.

brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 24, 2015, 10:16:09 ÖÖ »

Maalesef öyle tecrübeler yaşadım ki elektronik tamircilerinden artık güvenim kalmadı . Ve biliyorum vardır namuslu işini iyi yapan insanlar ama deneme yanılma yapacak sabrım kalmadı, genelde dalavera peşinde olduklarını görüyorum bu da beni cihazlarımı kendim tamir etmeye zorluyor.
doğru söylüyorsunuz. illaki dürüst insanlar var ama bir elin parmaklarını geçtiğini düşünmüyorum.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Nisan 24, 2015, 11:16:37 ÖÖ »

Aslında fazla özelliştirmeye gerek yok. Genel olarak kazık atmayı ve yemeyi seven bir milletiz. İnsanımıza hiç bir alanda arkanı dönmeye gelmiyor.

Aliexpress'deki satıcıları bizim GG/Sahibinden satıcılarıyla karşılaştırdıkça görüyorum ki tüm dünyada dolandırıcı diye nam salan Çinliler bile bizimkilerin yanında masum kalıyor.

Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Nisan 24, 2015, 11:32:20 ÖÖ »

Arkadaşlar,
Ülkemizde, Bu tamir olayında yaşanan sıkıntılar sadece PC-elektronik alanında değilki genel olarak bütün dallarda var. İster Beyaz eşya, İster otomobil, ister mobilya, ister evin su tesisat tamircisi vb.. Gerisini saymaya gerek yok. Bu sıkıntıların nedeni her eline bir alet , tornovida, ingiliz anahtarı..... vb alanın tamirciliğe soyunmuş olması. Bu üşgüzarlar yüzünden, kafamızda oluşan düşünceler, gerçek dürüst tamirci ve ustaların değerine leke sürüyor. Bundan dolayı ne olursa olsun bir tamir işinde çok iyi eleyip araştırıp, daha önce deneyimi olan kişilerden en iyi referanslarıbakıp ona göre karar vermek gerekli. Bu konuyla ilgili yaşadığım çokm ilginç olaylar gerçekleşti.

2001 veya 2002 senesiydi. Yeni satın aldığımız evin komple tadilatını yaptrıyorduk. Evin kombi ve su tesiasatını bir usta, fayans işini başka bir usta aynı zamanda yapıyordu. Tesisatçı boruları fayansçının yanında döşüyordu. boruların döşemesinin bittikçede sıva atılıp üstüne fayans döşeme devam ediyodu. İster inan ister inanma, fayansçı fayans döşerken yere çivi çakım derken yeni dösenen boruyu deldi. bir gün önce boru onun yanında döşendi üzerine sıvası atıldı. Boruların döşendiği, geçtiği  yerleri biliyorsun .Gitmiş orayı delmiş. Bu kadar da beceriksizlik olmaz yani.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Nisan 24, 2015, 11:32:34 ÖÖ »

Bir başka olay,
Yeni aldığım buzdolabının kapsı arıza yaptı. Değiştirmeye kendi servisinden geldiler. Adam kapıyı değiştirirken , buzdolabının kahvaltılıklarının  kabını kırdı. Bir işi yapmada vurdumduymazsızlık olursa böyle oluyor.
Bir başka olay,
Benim hobby olarak ilgilendiğim model trenlerden birinin ses arızası ile ilgili tamirciye götürdüm. Adam orada sesi yapayım derken ışık devrelerini yaktı. Bir ay yurtdışından yeni devre siparişi için bekledim. Yeni devre gelince onu değiştirdi. Eve gelince bir baktım, bu sefer de tekrar ses devresini bozmuş adam.

Bunun gibi örnek çok........

Sonuç, mümkünse bazı ürünler için git yenisini bul
wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Nisan 24, 2015, 11:36:53 ÖÖ »

Elektronik tamiratı gibi konularda aldatılmamak/kazıklanmamak için dikkat ettiğim bazı konuları paylaşmak istiyorum.

1. Cihazın arızasının ne olduğunu anlamaya çalışırım ve İnternette araştırma yaparak tamiratı konusunda bilgi sahibi olurum.
2. İlk tercih olarak yetkili teknik servis ile görüşürüm.
2. Fiyat konusunda en az iki (mümkünse daha fazla) yerden teklif alırım.
3. Cihazı götürdüğüm yerin nasıl bir tamirat yapacağını net bir şekilde açıklamasını isterim. Aklım yatmayan bir şeyler varsa cihazı başka bir tamirciye götürürüm.
4. Tamirat sırasında anlaştığımız işlemler dışında bir şey yapılması gerekirse, benden onay almadan hiç bir şey yapmamaları konusunda anlaşırım.
5. Tamirat bittikten sonra ne yaptıklarını göstermelerini isterim. Dedikleri parçaları değiştirmişler mi? Farklı bir işlem yapılmış mı?
6. Cihazdan çıkan bozuk/değişmiş parçaları isterim.

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: