Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYurtdışından gelen paketlere verilen zararlar...
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yurtdışından gelen paketlere verilen zararlar...  (Okunma Sayısı 28731 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 27, 2015, 10:35:23 ÖÖ »

Yurtdışından gelen paketleri açarken dikkat etmediklerinden, 20-30 yıl kutusunda sağlam kalan ürünler, bir memurun falçatasıyla ziyan oluyorlar... Bu konuda bir iki fotoğraf, video çektim... Eğer sizinde başınıza bu tür olay geldiyse ve fotoğraf vs. varsa, paylaşmanız mümkün mü? Ne kadar çok örnek olsa, belki yetkililer, eli falçatalı memura, biraz dikkat etmesi konusunda telkinde bulunur...

innsofheaven
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2015, 11:12:20 ÖÖ »

Kirkoryan Özgür abininde bu konuda canı yanmıştı.Dreamcastin resmini atsa tam başlığa uygun olur

Nintendo Wii Black Softmod
Free Region Nintendo Snes
Nintendo Ds Lite(Supercard DsOne)
Nintendo Gameboy Advance Sp AGS-001(Ez Flash iV)
Nintendo Gameboy Advance AGB-001
Gameboy Color Yellow
Micro Genius iQ-501
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2015, 11:41:39 ÖÖ »

Evet gaddar gümrük memuru senelerce sağlam kalmış dreamcast kutusuna hiç acımadan falçatayı vurmuş ve kutuya zarar vermişti LW3D Gökhan benden resimleri istedi ama şu anda kesik resimleri bulamıyorum sağlam tarafın resimleri var elimde konsolu sattığım için tekrardan resim çekme gibi bir şansımda yok ama sattığım arkadaşa ulaşmaya çalışıyorum rica edicem ve kesik tarafın bir kaç resmini isticem yollarsa eğer paylaşıcam
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2015, 11:44:25 ÖÖ »

Kutunun her tarafına kırılacak etiketi koydurursanız dokunma ihtimalleri milyonda 1 olur diye düşünüyorum

Eskiden yurt dışına gönderdiğim ürünler hep giden ülkelerinin gümürüklerine takılıyordu koca koca kırılır bozulur etiketini kutunun her tarafına yapıştırınca 1 yıldır hiç bir ülkenin gümrüğüne artık takılmıyor

Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 27, 2015, 11:49:57 ÖÖ »

Bende bu başlığa falçata atılmış bir dreamcast kutusunun resmini ekleyeceğim.Koliyi açmış, dreamcast kutusunun içinde ne var diye bakmak için de falçatayla dreamcast kutusunun ön yüzünden yırtarak bakmış.Be adam kutuyu üstten açıp baksana.  
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Nisan 27, 2015, 11:54:29 ÖÖ »

Yurtdışından aynı şikayetleri bende alıyordum. Gene bizimkiler falçata kullanıyor yabancılar kutuya düşman muamelesi yapıyor
ödeme belgesini koyunca o sorunda kalktı

Bende bu başlığa falçata atılmış bir dreamcast kutusunun resmini ekleyeceğim.Koliyi açmış, dreamcast kutusunun içinde ne var diye bakmak için de falçatayla dreamcast kutusunun ön yüzünden yırtarak bakmış.Be adam kutuyu üstten açıp baksana.  

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2015, 11:57:37 ÖÖ »

Yurtdışında çok nadir sealed bir oyunun, italya gümrüğünde açıldığını gören biri olarak bu tür olaylar sadece bizde olmadığını biliyorum. Ama son dönemde seri şekilde kesik, sorunlu ürün geliyor... Sizlerden 1-2 örnek gelirse, belki daha etkili bir şikayet oluştururuz diye düşündüm...

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2015, 16:00:36 ÖS »

Yurtdışından satın aldığım, kırığı çatlağı bulunmayan Mega CD 1 konsolum, elime ön tarafı çatlak bir şekilde geldi, gerçi bu durumun gümrük memurlarıyla bir ilgisi yoktu çünkü gümrüğe sevk edilmeden direkt geldi ama cihazı bu hale bizim PTT çalışanları mı getirdi yoksa başka birşey mi bilmiyorum.

Biraz da satıcının hatası var, ambalaj poşetiyle bir tur sarmış sadece kırılmaya müsait bir paketti.
Bunun dışında diğer aldığım hiç bir pakette sorun yaşamadım, hepsi sağlam bir şekilde elime ulaştı.

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2015, 16:24:34 ÖS »

Siz de nezle olsanız gümrükçüden bileceksiniz ya, kargo firmalarının hiç mi suçu yok? Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Nisan 27, 2015, 16:59:19 ÖS »

Yakında belgeleri açıklıycam Simon kayıtlar elimde

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Nisan 27, 2015, 17:18:20 ÖS »

Yakında belgeleri açıklıycam Simon kayıtlar elimde

Belgeler için gerekli malzemeler...

- Partide çekilmiş bir adet simon fotoğrafı..
- Bir adet falçata
- Bir adet kırık dökük C64
- Haa unutmadan bir adet de fotoşap.  Karizmatik

Ne derece doğru bilemem ama.  Simon'un yurtdışından gelen retro paketlere,
eline falçatayı alıp,
"Binicem üstüne, vurcam kırbacı, vurcam kırbacı" moduyla giriştiği kulaktan kulağa dolaşır durur Kahkaha

--------
Konuyla  ilgili olarak. Şunu söyleyebilirim; öyle çok fazlaca bir şeyler almadım.
Ama hepsi elime sağ salim kırık dökük olmadan geçti. (Ufak tefek şeyler, genelde)
Kimbilir, belkide Sensei Simon'a uğramadığı içindir.  Masum

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Nisan 27, 2015, 18:01:20 ÖS »

Bu ara elimize üst üste falçata yemiş ürünler geçti...Kutulu ürünler...

misal ekteki super famicom oyunları 10 kadar var... Hepsi üstten falçata yemiş durumda...

* sfamicom.jpg (216.4 KB, 1171x1047 - Görüntüleme: 1487 kez.)

daruga_13
Deneyimli

Genesis Does What Nintendon't

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Nisan 27, 2015, 18:07:21 ÖS »

Mübarek katanayla kesmiş heralde Kahkaha
Benim kutulu konsola da hipotenüs çekmiştiler Kahkaha

Aradığım Orjinal Sega Mega Drive/Genesis oyunları:Bölge kodu farketmez...

-Snowbros
-Sunsetriders
-Mega Turrican
-Comix Zone
-Teenage Mutant Hero Turtles The   Hyperstone Heist
Nes/Famicom oyunları:
-Astyanax
Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Nisan 27, 2015, 18:12:42 ÖS »

Bomberman 2 ye acıdım be abi Bir kerede benim kutulu n64 ün kutusuna falçata çekmişler , nasıl birşeyse artık!Şükür ki yalamış geçmiş.Ancak makro bakış haricinde belli olmuyor kutudaki iz biraz bastırsa iz çıkarmış ama bu fotoda baya bir abanmış belli
« Son Düzenleme: Nisan 27, 2015, 18:58:11 ÖS Gönderen: Retroman » Logged

eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Nisan 28, 2015, 12:23:40 ÖS »

Bu ara elimize üst üste falçata yemiş ürünler geçti...Kutulu ürünler...

misal ekteki super famicom oyunları 10 kadar var... Hepsi üstten falçata yemiş durumda...

doğramışlar güzelim kutuları

Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: