Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetComponent Video ve Audio için Switch/Splitter var mıdır?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Component Video ve Audio için Switch/Splitter var mıdır?  (Okunma Sayısı 9183 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmonR
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Nisan 30, 2015, 12:19:37 ÖS »

onların kullanım alanı 1 in 4 out yani görüntü veren cihazı 4 ekrana bağlamak, burdaki istenen 3 in 1 out ...

@hakanzade, senin fotoğrafını koyduğun anahtarsız model de, benim yukarıda verdiğim linkteki anahtarlı model de 4-5 in, 1 out olarak çalışıyorlar.
Yani 4-5 adet dişi SCART sokete video kaynağını bağlıyorsun, 1 adet erkek SCART fişi de televizyona takıyorsun.
Yani eğer SCART ile bağlayayım dersem kullanacağım şey bu olacak.
Kabloların kafasını kesip birleştirmek önerin için de teşekkürler ama orijinal kablolara zarar vermek istemediğim için bu önerini değerlendirmeyi düşünmüyorum.

RGB Skart 480i max.
Komponent 1080p'ye kadar çıkar, 1080p de dahil.

@reprep, işte bunu bilmiyordum. Bilgi için teşekkürler.

@junefe, aslında aradığım bunun "component" için olanı ama işte yukarıda bahsettiğim gibi bu "composite" için olandan iki adet alıp kullanabilir miyiz diye merak ediyorum. 

Sevgili yavuzg ve diğer bilgili arkadaşlar, ilk mesajımdaki ilanda belirtilen;

"4 Port Görüntü ve Ses girişi
Giriş Seviye Empedansı : VS0.8-1.0Vp-p/75OHM
Çıkış Seviye Empedansı : VS0.8-1.0Vp-p/75OHM
Destek : 50Hz - 5.5MHz
Ses
Giriş Seviye Empedansı : 2V(RMS)/47KOhm
Çıkış Seviye Empedansı : 2V(RMS)/1KOhm
Destek : 10Hz - 20KHz, 0dB"
değerleri sizler için birşey ifade ediyor mu?
Yani, aslında ses için olan kırmızı ve beyaz portlara, component'in kırmızı-yeşil-mavi uçlarından ikisini bağlasak ne olur acaba?

Sinclair: ZX Spectrum +2
Sega: Saturn, Dreamcast
Microsoft: XBOX
Sony: PS1, PSP ve sonunda PS2
Nintendo: GBA, DS Lite ve sonunda Wii
Handhelds: GP2X, Dingoo A320, Samsung Galaxy S Wi-Fi 5" mini android tablet
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 30, 2015, 13:57:30 ÖS »

bende o switchlerden 2 tane var. birisini mutfak TV'sinde Digiturk/Turkcell TV seçimi için kullanıyorum (2 port) diğerini de odada composite çıkışı olan konsolların kablolarını toparlamak için kullanıyorum (4 port). composite video modunda kullanıyorum tabii ki. görüntü kalitesi gayet güzel.

ancak o değerler ne anlam ifade ediyorlar dersen pek de bir şey ifade etmiyor zira düğmelerine basınca çat çut ses geliyor. yani switch işlemi mekanik, elektronik değil. bence laf olsun diye yazmışlar o değerleri gerçi içini açıp bakmışlığım da yok...

aslında bu dediğini playstation ile deneyebilirdim de şu an şehir dışındayım.  ancak pazar günü deneyebilirim...

AmonR
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 30, 2015, 17:52:49 ÖS »

Sevgili yavuzg, ben de ilk başta "acaba bir şeyleri filtreleyen bazı devre elemanları mı koymuşlardır" diye düşündüm ama sanırım sadece mekanik bir switch'ten ibaretler.
Yine de döndüğünde herhangi bir component görüntü kaynağı bağlayarak deneyebilirsen sevinirim.

Sinclair: ZX Spectrum +2
Sega: Saturn, Dreamcast
Microsoft: XBOX
Sony: PS1, PSP ve sonunda PS2
Nintendo: GBA, DS Lite ve sonunda Wii
Handhelds: GP2X, Dingoo A320, Samsung Galaxy S Wi-Fi 5" mini android tablet
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: