Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kadıköy Hobim Nostalji  (Okunma Sayısı 31766 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Temmuz 06, 2015, 11:16:44 ÖÖ »

ayın 17 si belli olacakmış durumu şu an kapalı

bir de size msg attım
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Temmuz 06, 2015, 11:32:48 ÖÖ »

Hobim'le alakalı daha öncede bir başlık vardı sanki.. 1 defa gittim (diğer sefer kapalıydı)..O gittiğimde benide terslemişti.. Eski bilgisayar varmı dedim, commodore, amiga diye genelleyerek...Sen ne istiyorsun diye ters çıktı.. Ama bilmediği karşısındakinin de Karadenizli olduğuydu..Ondan daha baskın bir sesle, sıradan saydım cihazları... Böyle desem çoğu satıcı anlamıyor dedim, o nedenle genelledim. Baktı karşısındaki kendisinden daha deli başladık sohbete...Amigalarda, commodorelardan...Sonuç...hiç bir şey almadan çıktım

supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Temmuz 06, 2015, 11:34:45 ÖÖ »

Hobim'le alakalı daha öncede bir başlık vardı sanki.. 1 defa gittim (diğer sefer kapalıydı)..O gittiğimde benide terslemişti.. Eski bilgisayar varmı dedim, commodore, amiga diye genelleyerek...Sen ne istiyorsun diye ters çıktı.. Ama bilmediği karşısındakinin de Karadenizli olduğuydu..Ondan daha baskın bir sesle, sıradan saydım cihazları... Böyle desem çoğu satıcı anlamıyor dedim, o nedenle genelledim. Baktı karşısındaki kendisinden daha deli başladık sohbete...Amigalarda, commodorelardan...Sonuç...hiç bir şey almadan çıktım

o satıcı ile 7 saniye üzerinde muhabbet etmiş biri olarak hislerin nelerdir abi ?

yani o da insanmıymış bir dönem senin benim gibi?

altında yatan sebepler nelermiş hiç bahsettimi ? Kahkaha
sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Temmuz 06, 2015, 11:50:10 ÖÖ »

o satıcı ile 7 saniye üzerinde muhabbet etmiş biri olarak hislerin nelerdir abi ?

yani o da insanmıymış bir dönem senin benim gibi?

altında yatan sebepler nelermiş hiç bahsettimi ? Kahkaha

İnsandan öte bu ihtiyar. Kafa harbiden gidik. Son gittiğimde beni de tersledi ama bir daha gidersem bozucam adamaı.

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Temmuz 06, 2015, 12:33:17 ÖS »

Bence bu kadar takılmayın. Sonuçta psikolojik problemi de olabilir ki bu gayet sıradan bir durum. Zamanında benim de kendisiyle alışverişim olmuştu, fiyatları oldum olası kazıktır ama o an için ihtiyacım olduğundan takas da yaptım alışveriş de.

Yalnız benim gözlemlediğim nokta bu adamın hep ters olmamasıdır, yani bazen düzgün konuşur bazen tersler. Bu arada bu durum bit pazarı satıcılarının çoğunda vardır neden bilmem, belki de hep eski eşya ile uğraştıklarından dolayı ölücülerden kurtulamıyorlardır veya devamlı olmayacak tekliflerle karşı karşıya geliyorlardır sebebini bilemem ama durum bu. Bence tüm sorun, bu dükkana gitmeyerek çözülebilir, sonuçta dünyada tek kalan eskici değil burası.

Bir garip COMMODORE fanatiği...
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Temmuz 06, 2015, 13:23:26 ÖS »

Sonuçta adamın neler yaşadığını deneyimini bilemiyoruz. Belkide zamanında o da bizler gibi sevdiği cihazlara sahip olmak için topluyordu. Sonunda ipin ucunu kaçırdı ve şimdi topladıklarından da, topladıklarına biçilen fiyattan da, yaptığı iştende mutsuz olabilir... Bu mutsuzluğun, her alış verişte yeniden canlanma ihtimalide var...

Bizim aramızda geçen hafif atışma, sonunda frekansı yakalayıp, hala Amiga çıkıyor mu? en son ne çıkmıştı vs.'ye ulaşmıştı...Gün içerisinde kimbilir ne abul sabuk sorular, ne sataşmalar yaşıyordur...Böyle bir dükkanı var etmek ve İstanbul'un orta yerinde yaşatmakta kolay değil.. Biz yine olumlu ve pozitif bakalım derim...

supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Temmuz 06, 2015, 13:28:00 ÖS »

Bence bu kadar takılmayın. Sonuçta psikolojik problemi de olabilir ki bu gayet sıradan bir durum. Zamanında benim de kendisiyle alışverişim olmuştu, fiyatları oldum olası kazıktır ama o an için ihtiyacım olduğundan takas da yaptım alışveriş de.
Yalnız benim gözlemlediğim nokta bu adamın hep ters olmamasıdır, yani bazen düzgün konuşur bazen tersler. Bu arada bu durum bit pazarı satıcılarının çoğunda vardır neden bilmem, belki de hep eski eşya ile uğraştıklarından dolayı ölücülerden kurtulamıyorlardır veya devamlı olmayacak tekliflerle karşı karşıya geliyorlardır sebebini bilemem ama durum bu. Bence tüm sorun, bu dükkana gitmeyerek çözülebilir, sonuçta dünyada tek kalan eskici değil burası.

sevmediğimiz esnafın dükkanına giderek kendimizle neden uğraşalım ki zaten?

son olaydan sonra benim o dükkana gideceğimi düşünmek çok yersiz...

şöyle de bir gerçek var bir yerde düz ayak hepimizin biryerlere giderken kullandığı sokakta ve buradaki tüm üyelerin işine yarayacak ürün yelpazesine sahip olması cazip kılıyor...

Bunu bile yapmasın kimse!
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Temmuz 06, 2015, 13:31:35 ÖS »

Sonuçta adamın neler yaşadığını deneyimini bilemiyoruz. Belkide zamanında o da bizler gibi sevdiği cihazlara sahip olmak için topluyordu. Sonunda ipin ucunu kaçırdı ve şimdi topladıklarından da, topladıklarına biçilen fiyattan da, yaptığı iştende mutsuz olabilir... Bu mutsuzluğun, her alış verişte yeniden canlanma ihtimalide var...

Bizim aramızda geçen hafif atışma, sonunda frekansı yakalayıp, hala Amiga çıkıyor mu? en son ne çıkmıştı vs.'ye ulaşmıştı...Gün içerisinde kimbilir ne abul sabuk sorular, ne sataşmalar yaşıyordur...Böyle bir dükkanı var etmek ve İstanbul'un orta yerinde yaşatmakta kolay değil.. Biz yine olumlu ve pozitif bakalım derim...

sadece yine kendi fikirlerimi beyan ederek şunu öne sürmek istiyorum;

aynı işi yapan müşterilerine çok daha nazik davranan sorulan sorulara daha sabırla yaklaşan esnafın suçu nedir burada?

etik nedir ? hangisidir?

siz hayatınız boyunca ilgi duyduğunuz hobi için alışveriş yapmaya laf yemeye mi gittiniz yoksa kendinizi sevindirecek mutlu edecek objeler almak için mi ?

NO SOUP FOR YOU !
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Temmuz 06, 2015, 13:37:00 ÖS »

Laf yemeyip çay içmek isterseniz de bu dükkanın ilerisinde aynı hizada camekanlı pasaj ikinci katında gameboy tamirat ustası mahmut abi var yolu düşen uğrasın handheld işinde yedek parça veya tamirat ihtiyacı olanlar için...
ikinci kata çıkınca sağda...

Thathurts
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Temmuz 06, 2015, 19:04:40 ÖS »

vayy bee bu adamı bir ben ziyaret ediyorum sanıyordum çok hoşuma gitti yazdıklarınız adam resmen fatal fury special'daki yaşlı sensei gibi ters : )
redfett
Üye

Paylaş ki çoğalsın! Koleksiyon paylaşmaktır.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Temmuz 07, 2015, 00:39:45 ÖÖ »

Ben bir İzmirli olarak bu amcayla kavga etmişliğim var. Zor bulunan bir yeteneğe sahip. Spor araba gibi insanı 3 saniyede 100 kilometreye çıkartabiliyor.
« Son Düzenleme: Temmuz 07, 2015, 01:04:28 ÖÖ Gönderen: redfett » Logged

Gameboy DMG-01 / Gameboy Color / Gameboy Pocket / Gameboy Advance / Gameboy Advance SP -001 /
Amiga 500 / Commodore 64 / Sega Game Gear /
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Temmuz 07, 2015, 00:50:08 ÖÖ »

nefret imparatorluğu kurduk şuracıkta adam sayesinde... 
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Temmuz 07, 2015, 09:42:53 ÖÖ »

Ben de mutlaka uğrarım, bazen kızar bazen kızmaz. En son bir helikopter buldum sıfır gibi, pazarlık da yaptım, fiyat kırınca şımardım ve biraz daha indirim teklif edince zılgıtı yedim, hemen özür dileyip işlemcisini soğuttum ve helikopterimle hafif pembeleşmiş yanaklarımla oradan çıktım. Ne olursa olsun laf yesek de yapacak bir şey yok işyeri onun mallar onun işimize yarayacak şeyleri istiyorsak paşa paşa katlanacağız artık. Sadece yeni müşterileri olacaklar burayı okuyorsa durumdan haberleri olacağından daha silahlanmış olarak oraya gider ve rahatça alışverişini yapar.
« Son Düzenleme: Temmuz 07, 2015, 09:45:29 ÖÖ Gönderen: hakankaptan » Logged

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Temmuz 07, 2015, 09:45:32 ÖÖ »

Ben de mutlaka uğrarım, bazen kızar bazen kızmaz. En son bir helikopter buldum sıfır gibi, pazarlık da yaptım, fiyat kırınca şımardım ve biraz daha indirim teklif edince zılgıtı yedim, hemen özür dileyip işlemcisini soğuttum ve helikopterimle hafif pembeleşmiş yanaklarımla oradan çıktım. Ne olursa olsun laf yesek de yapacak bir şey yok işyeri onun mallar onun işimize yarayacak şeyleri istiyorsak paşa paşa katlanacağız artık. Sadece yeni müşterileri burayı okuyorsa durumdan haberleri olacağından daha silahlanmış olarak oraya gider ve rahatça alışverişini yapar.

bir an önce dükkanı torunlarına bırakıp uzaklaşması tüm dileğim..
final_fight
Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Temmuz 07, 2015, 11:28:28 ÖÖ »

yaşlıda olsa bu tarz karaktere sahip insana hürmet edilmez dükkanına gidilmez tekrar tekrar dükkana gidiyorsanız suç sizde ülkemden dolayı bu tarz yere gitme şansım yok burada da var bit pazarları ama gitmiyorum pek işim düşmez bu tarz bir adamı dövmedikleri iyi boşa nefes tüketiyor
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: