Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kadıköy Hobim Nostalji  (Okunma Sayısı 31735 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Temmuz 07, 2015, 12:08:01 ÖS »

yaşlıda olsa bu tarz karaktere sahip insana hürmet edilmez dükkanına gidilmez tekrar tekrar dükkana gidiyorsanız suç sizde ülkemden dolayı bu tarz yere gitme şansım yok burada da var bit pazarları ama gitmiyorum pek işim düşmez bu tarz bir adamı dövmedikleri iyi boşa nefes tüketiyor
sen nerde yaşıyorsan oraya göre konuşuyorsun sanırım bizde durum böyle değil durum yaşlı insanlara yaşına hürmetten saygı gösterilir.

Ayrıca bu yaşlı abiyi hiç tanımam ancak genelde bu tarz ters insanlar çok dürüst olurlar hem bakın arkadaş konuyu açmış işine gelen gitsin işine gelmeyen gitmesin kimse zorla gidin demiyorki hem ayrıca 2 terslediyse nolmuş eksilmedinizya durumu idare edin alıcağınızı alın işinize bakın Kahkaha
rom
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Temmuz 07, 2015, 22:16:57 ÖS »

Amcanın dükkan önündeki sepete koyduğu ps2 oyunlarına arada bakıyorum.
Fiyatları şöyle; ps2 oyunu 3 TL, pc oyunu 5 TL
Bit'ten 1 TL'ye almak daha makul geliyor.

Bunun dışında yaklaşık 3 sene önce yerine bakan 40'lı yaşlarda bir adamdan telefonu şarj etmek için usb adaptörü de 5 TL'ye almıştım.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Temmuz 07, 2015, 23:02:48 ÖS »

Benim 2 defa uğramışlığım var, ilk seferinde herhalde bir sıkıntısı var dedim, ikinci gidişte notunu verdim. İstanbul bit pazarlarının da müdavimidir kendisi, hurdalarıyla mutluluklar diliyorum.

33baba
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Temmuz 08, 2015, 01:14:31 ÖÖ »

şu kadar söyleyeyim  adamın psikolojisi oğlunu çok fena  bir şekilde etkilemiş
son gördüğümde  oğluna  resmen acıdım
sevdiğim  bir kardeşimdi
inşallah  kötü bir şeye bulaşmamıştır kendini toplar
CoNQueRa
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Temmuz 08, 2015, 01:51:24 ÖÖ »

Bu arada ben bir kaç gün önce gitmiştim ps vita 400 liraydı Bu sefer kötü davranmadı hatta iyi bile davrandı.
İlk gittiğim zaman adamı kör sanmıştım. Raftaki gameboyları soruyodum, kafasını kaldırmadan rengi ne diyordu, rengini söylüyodum, fiyatı söylüyodu ama görseniz, psişik güçleri olan adamlar gibi kafayı kaldırmıyor. Sonradan 30 lira olan ps1'e çalışıyor mu diye sorup "Çalışsa o fiyata olur mu saçma sapan sorular sormayın" benzeri bir cevap alıp gitmiştim Kahkaha Kahkaha
deksar
Üye

Engineer - Master, Computer Science

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Temmuz 08, 2015, 18:50:12 ÖS »

Burada konuyla ilgili bir arkadaş "aynı işi yapan müşterilerine çok daha nazik davranan sorulan sorulara daha sabırla yaklaşan esnafın suçu nedir burada? etik nedir ? hangisidir?" demiş, bütün olayın özeti bu aslında.
Şahsın yaşını, kültürünü bir kenara bırakın, yaptığı tüm bu hareketler, insana, esnaflığa, dine, topluma, millete terbiyesizliktir. Mal, ama kötü ama iyi, ama eski ama yeni, ama ucuz ama pahalı, böyle hakaretle, minnetle, kibarca siktir çekerek satılmaz. Bir malı ya satarsın, ya satmazsın. Orta yolu yok bunun. Böyle o şekilde takmayarak, zahmet edip yüze bile bakmayarak verilen terbiyesizce yanıtlarla mal satılmaz. En başta bu yanlış. Son derece hürmetkâr, edepli, samimi ve dürüst satıcılar esnaf ise bu nedir? Bir yanlışlık var.
Toplum ona ayak uyduramaz, o topluma ayak uyduracak. Esnaflığın kuralları gerekliliklerindendir bunlar.
Yanlış bir insan, selam dahi verilmemeli. Şahsi kanaatim.
« Son Düzenleme: Temmuz 08, 2015, 19:07:59 ÖS Gönderen: deksar » Logged

"Pain is inevitable, suffering is optional" - Buddha.
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Temmuz 09, 2015, 00:27:21 ÖÖ »

Burada konuyla ilgili bir arkadaş "aynı işi yapan müşterilerine çok daha nazik davranan sorulan sorulara daha sabırla yaklaşan esnafın suçu nedir burada? etik nedir ? hangisidir?" demiş, bütün olayın özeti bu aslında.
Şahsın yaşını, kültürünü bir kenara bırakın, yaptığı tüm bu hareketler, insana, esnaflığa, dine, topluma, millete terbiyesizliktir. Mal, ama kötü ama iyi, ama eski ama yeni, ama ucuz ama pahalı, böyle hakaretle, minnetle, kibarca siktir çekerek satılmaz. Bir malı ya satarsın, ya satmazsın. Orta yolu yok bunun. Böyle o şekilde takmayarak, zahmet edip yüze bile bakmayarak verilen terbiyesizce yanıtlarla mal satılmaz. En başta bu yanlış. Son derece hürmetkâr, edepli, samimi ve dürüst satıcılar esnaf ise bu nedir? Bir yanlışlık var.
Toplum ona ayak uyduramaz, o topluma ayak uyduracak. Esnaflığın kuralları gerekliliklerindendir bunlar.
Yanlış bir insan, selam dahi verilmemeli. Şahsi kanaatim.

Fazlasıyla yanlış bir insan...
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Temmuz 09, 2015, 00:29:02 ÖÖ »

yaaaaaaaa bu kadar takmayın. 3 sayfa muhabbeti yapalacak insansa sağlam adammış
rom
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Temmuz 09, 2015, 00:59:21 ÖÖ »

gece gece güldürdün hocam, sağolasın

arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Temmuz 09, 2015, 16:02:02 ÖS »

Lokasyon, adres veya tarif atabilecek var mı? Aslında "Mahmut Abi"ye ulaşmak istiyorum. Camekanlı Pasaj'da olan. Aksi ihtiyarı da merak etmedim değil uzaktan bi bakarım O'na da. Kahkaha

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Temmuz 09, 2015, 16:06:16 ÖS »

Çok merak ettim mekanı ama gözüm kesmiyor İstanbul'da kıtalar arası yolculuğu (:

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Temmuz 09, 2015, 16:09:24 ÖS »

Kahkaha Kahkaha Kahkaha
Olayın son noktası

arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Temmuz 09, 2015, 16:12:15 ÖS »

Kahkaha Kahkaha Kahkaha
Olayın son noktası

Ama benim esas amacım tamirciye ulaşmak. İşbu vesile başka Nintendo ve Sega özellikle el konsolları tamir modifikasyon yapan ticari yerler forumdan becerilerini geliştirmek isteyen gönüllüler ilgi alanımda.

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: