Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıPS3 sarı ışık ve fan sorunu için iyi bir servis
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PS3 sarı ışık ve fan sorunu için iyi bir servis  (Okunma Sayısı 5620 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 28, 2015, 16:44:18 ÖS »

Selam forumdaşlar, gardaşlar, retrocanlar,

Elimde 2 adet PS3 var. Birisi sarı ışık arızalı phat kasa (MGS4 LE atamıyorum), öbürü de kendi kullandığım emektar slim cihaz. Phat kasa malum sarıyı yemiş. Söküp parçalara ayırdım, termal macun değişikliği yaptım işe yaramadı. Herhalde lehimler gidik. Benim emektar PS3 ün ise fanı fazla fazla çalışıp duruyordu. Meğersem cihaz sorunsallarından birisiymiş böyle yapması. Reballing gerek diye yazıyor epey yerde. Bu ikisini de güvenle teslim edebileceğim İst avrupa yakası servis bilen var mı? GOP tayım ben. Belki bir nebze İbrahim abi de yapıyordur. Malum kendisi de GOP lu.

Teşekkürler.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2015, 17:11:45 ÖS »

Bir ara benim de elime öyle bir cihaz geçmişti. Çok sordum soruşturdum Ankara'da ve sorduğum herkez önce "tabi yaparız/yaptırırız abi" diyip aleti alacak oldular ancak biraz detaylı konuşunca (yani önce eski lehim toplarını temizleyip, uygun şablonuyla kaliteli yeni lehim toplarıyla falan layığıyla reball yapıp ısı süngerleri ve capton teyple gereken yerlerin ısı iletimini sağlamak v.s.) olayın aslında hiç detaylı uğraşmadan board'u reball istasyonuna yatırıp ısı tabancasıyla ısıtıp mevcut lehimlerin "kendi kendine" tekrar birbirine yapışmasını "ummak" şeklinde uyduruk ev tipi "geçici" bir tamirattan ibaret olduğunu anladım ve vazgeçtim... Genelde piyasanın "reball" dan anladığı "reflow" işlemi...

Yani elbet vardır layığıyla "gerçek" reball yapan yerler ancak ben bulamadım

Temiz reball işçiliği yapan yerler bulup burada bilgilerini paylaşırsanız bir çok arkadaşa faydası olacağını düşünüyorum...

dvdhacker
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2015, 17:31:36 ÖS »

Slim cihaz için reballing gerekmez termal macunu sürdüğünüz metallerin işlemci üzerinden sökülüp işlemci ile metal plaka arasındaki macununda yenilenmesi gerekir.Kesilerek çıkartılıyor ki tecrübeniz yoksa önermem işlemi kendinizin yapmasını,işlemci üzerindeki yolları da doğrama olasılığınız oluyor çünkü.
Fan sorununuzu çözebilirim tercih ederseniz sirkecideyim,reballing uygulamasını doğubank'da master elk. çözebilir (Cihaza reflow işlemi uygulanmamış ise olumlu sonuçlanma ihtimali yüksek olur reballingde.Reflow yapılıp bodoslama ısı  vurulduysa işlemci sökülürken yolları kopuk çıkıyor anakart-işlemci üzerinden ki bu durumda da cihaz pert oluyor.)
sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 28, 2015, 17:57:19 ÖS »

Slim cihaz için reballing gerekmez termal macunu sürdüğünüz metallerin işlemci üzerinden sökülüp işlemci ile metal plaka arasındaki macununda yenilenmesi gerekir.Kesilerek çıkartılıyor ki tecrübeniz yoksa önermem işlemi kendinizin yapmasını,işlemci üzerindeki yolları da doğrama olasılığınız oluyor çünkü.
Fan sorununuzu çözebilirim tercih ederseniz sirkecideyim,reballing uygulamasını doğubank'da master elk. çözebilir (Cihaza reflow işlemi uygulanmamış ise olumlu sonuçlanma ihtimali yüksek olur reballingde.Reflow yapılıp bodoslama ısı  vurulduysa işlemci sökülürken yolları kopuk çıkıyor anakart-işlemci üzerinden ki bu durumda da cihaz pert oluyor.)

Dediğim gibi phat kasa da sarı ışık sorunu var.

Slim kasa da ise fan problemi var. Tamir görmedi daha önce. Ben bir kere kasayı açıp tozunu aldım hava yollarını açtım. Bu konuda sizin ne gibi bir çözümünüz olur? Homebrew program ekleme olmaz cihaza. Ne kendim yaparım ne de yaptırırım. Online oynama huyum sayesinde güzel bir oyununun keyfini uzun süre çıkartabiliyorum. Ayrıca fan hız sabitleme de istemiyorum. Bunlar dışında bir çözüm ise anlaşabiliriz.

dvdhacker
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Eylül 28, 2015, 18:01:40 ÖS »

Çözümü yukarıda yazdım zaten tecrübeniz yoksa risklidir diye uyardım sadece.
Özel mesaj atıyorum.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 28, 2015, 18:03:12 ÖS »

Bir ara benim de elime öyle bir cihaz geçmişti. Çok sordum soruşturdum Ankara'da ve sorduğum herkez önce "tabi yaparız/yaptırırız abi" diyip aleti alacak oldular ancak biraz detaylı konuşunca (yani önce eski lehim toplarını temizleyip, uygun şablonuyla kaliteli yeni lehim toplarıyla falan layığıyla reball yapıp ısı süngerleri ve capton teyple gereken yerlerin ısı iletimini sağlamak v.s.) olayın aslında hiç detaylı uğraşmadan board'u reball istasyonuna yatırıp ısı tabancasıyla ısıtıp mevcut lehimlerin "kendi kendine" tekrar birbirine yapışmasını "ummak" şeklinde uyduruk ev tipi "geçici" bir tamirattan ibaret olduğunu anladım ve vazgeçtim... Genelde piyasanın "reball" dan anladığı "reflow" işlemi...

Yani elbet vardır layığıyla "gerçek" reball yapan yerler ancak ben bulamadım

Temiz reball işçiliği yapan yerler bulup burada bilgilerini paylaşırsanız bir çok arkadaşa faydası olacağını düşünüyorum...

gerçek rebaling ben yapıyorum ancak .
1- Çok fazla emek gerektirdiğinden fiyat yüksek
2- %50 %70 arası olma şansı var her reball yapılan cihaz illaki çalışmıyor çip değişimide gerekebiliyorki ülkemizde malesef sıfır çip bulmak zor buluncada fiyat öyle bir uçuyorki reball işçiliği + çip parası çok yüksek çıkıyor fiyat  ve ayrıca reball yapsakta çip değişsekte çalışmayan cihazlar oluyor ki bunların çok büyük çoğunluğu kurcalanmış iş bilmeyen ellerde kurcalanmış ısıtılmış cihazlar oluyor.
3- reflow bazen sonuç verebiliyor eğer cihazın bozulma sebebi fan pislenmesi sonucu ısının artarak bozulması şeklinde ise vede cihaz normalde pek ısınmayan bir cihaz ise reflow sonuc verebilir her cihaza illaki reball yapılması şart değil gittiğiniz yerdeki ustanın karar vermesi daha uygun olur bence
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 28, 2015, 19:14:04 ÖS »

Bende ps3 phat var.Bunun firemware update psn uzerinden yaptim.fakat bir hata verdi.hata kodunu internette arastirdigimda wifi kart arizasi cevabini aldim.daha sonra bir tamirciye goturup firemware downgrade etmesini istedim.elinde su firemware yukleyen kart vardi.adam bu versiyon ps3 firemware yuklenmez dedi.calisan makinaya firemware yuklenememesi ne alaka anlamadim.

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
dvdhacker
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Eylül 28, 2015, 19:41:33 ÖS »

Eğer konsolunuz 4 usb portlu modellerden ise ellerindeki ekipmanlarla downgrade yapamadıkları için veya o cihaza süre ayırıp başka iş kaçırmama adına olmaz diyerek kestirip atmışlardır.
Bu modeller için de downgrade imkanı mevcut eğer 4 portlu ise.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: