Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 8   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bir kabin projesi de benden...  (Okunma Sayısı 82359 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ekim 08, 2015, 12:38:57 ÖS »

@pcdata76 Operasyonda başarılar dilerim
Senden ricam, internet üzerinden satın aldığın her malzeme için link verirsen pek mutlu olurum. Kolay gelsin.

pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ekim 08, 2015, 13:24:20 ÖS »

Odadaki boşluğa kabini ayarlamaya çalıştığım için boyutlarda dediğim gibi oynama yapmam gerekti.Ancak boy bunlardan bir kriter değil aslına bakarsan. İnternette bulmuş olduğum birkaç ölçüyü referans alarak çizmiştim, ama sonrasında kabin bana da kısa geldi açıkçası, o yüzden sizlere de danışma ihtiyacı hissettim.

Benim kabinin de yüksekliği 69" (~175 cm) miş. Neden kabin ölçülerin kısa dedim ki...

Ayrıca genişliği 23 1/2" (yan panel sunta kalınlığı hariç) ve kullandığım TV 25" (63 ekran sanırım)

Özellikle kabinin kumanda panelinin başladığı köşenin yerden yüksekliği ne civarda olmalı? sanırım en önemli ölçü bu konforlu kullanım açısından.

Standart ölçülerden sapma derim zira zamanında adamlar bu ölçülerle milyonlar kazanmış, bir bildikleri vardır.

Ancak yine de benim boyuma göre "az biraz" aşağıda kaldığını hissettiğim anlar da olmuyor değil...

Kontrol panelin alt kavisinin başladığı nokta ile kabinin tabanı (tekerlek haric) 28.25" gözüküyor benim tasarım kağıtlarında...

Genişlik sizin kabinle aynı bende de. Yükseklik olarak da 3-4 cm kadar kısa gibi benimki, olmadı alt kısmı biraz daha yükselteyim ben.
Dediğim gibi derinlik dışında kalan ölçülerle oynamayı pek düşünmüyorum. Sadece önceki mesajdaki ve internette de rastlamış olduğum iki parçalı ama üst kısmı biraz daha geniş olan ve üst üste gelmeyen kabinler gibi de yapabilirim tasarımı. Ortada çizgi durmasından daha hoş olabilir.

@ibeser
Teşekkür ederim, elbette. Akşam eve gidince yazayım.

Commodore64 - Amiga - Arcade Systems - MAME - IBM - CRT - Repair&Restoration
pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ekim 08, 2015, 19:24:57 ÖS »

Zippy Joystickler:
http://www.ebay.com/itm/Classic-2-4-8-way-Arcade-Game-Joystick-Ball-PacMan-Pick-A-Color-Zippy-JoyStick-/161697814021?hash=item25a5f0d605

Happ buton ve joystickler:
Aslında orijinal happ ların da çakmalarından pek bir farkı olmadığı ve orijinallerinin de yeterince kaliteli olmadığı söyleniyor. Bu sebeple hemen aynı fiyata ancak kargo dahil olarak çakmalarını almak mümkün)

http://www.ebay.com/itm/110934987870?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Joystick Encoder:
(İlan başlığında aramalarda çıksın diye keyboard encoder yazmışlar ancak alet joystick encoder)
http://www.ebay.com/itm/221169675124?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Jeton Kanalı
Sanalpazar.com üzerinden aldım. Sahibinden.com'da da aynı ve benzer ürünleri satan farklı kişiler var, canınızın istediği birinden alabilirsiniz.

Dekupaj testere bıçakları
Hepsiburada.com'dan aldım. Aldığım ürünlerin kodları ve amaçları:
T101AO: Yumuşak ahşap, eğri kesim, temiz kesim
T101BR: Sert ahşap, düz kesim, temiz kesim (bunun yumuşak ahşap modeli-T101B- kalmamıştı o yüzden aldım, yoksa MDF için gereksiz. Meşe, kayın v.b. sert ağaçlar için normalde)
T308BO: Yumuşak ahşap, eğri kesim, fine kesim (en hassas serisi bosch un)
T308BF: Sert ahşap, düz kesim, fine kesim (yine yumuşak ahşap modeli-T308B- stokta kalmamış olduğu için aldım)

Elektronik Malzemeler
Transistör, entegre, direnç v.s. Bluemavi.com'dan aldım. Şu an için neyi nasıl kullanacağım, hatta kullanıp kullanmayacağım net değil. O yüzden projenin ilerleyen aşamalarında yeri geldikçe bahsedeceğim.

Yumuşak kenar geçme (T-Moulding)
Henüz almadım, ancak internette şöyle bir site buldum. http://www.gozdenalbur.com/T-18-MM-PVC-YUMUSAK-PROFIL-50-MT,PR-2031.html
Açıkçası fiyatı biraz fazla geldi, bir süre daha araştıracağım. Kanalını açtıktan sonra nasıl olsa sonradan kabine takmak mümkün.

MDF, Vidalar, Tekerlekler v.s.]MDF, Vidalar, Tekerlekler v.s.
Büyük olasılıkla Bauhaus'dan.

TV
Sahibinden.com olacak gibi Kahkaha

Pleksiglas; marquee, panel ve side-art baskıları
Henüz meçhul Kahkaha

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ekim 08, 2015, 19:57:40 ÖS »

Detaylar için de çok teşekkürler. Forumda daha da güzel günler göreceğiz

pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ekim 08, 2015, 21:35:19 ÖS »

Kabin tasarımında orijinale daha yaklaştıracak birkaç ufak değişiklik daha yaptım. Bu sayede gözüme alçak gözüken kabini 4 cm daha yükseltmiş oldum. Televizyonu da aldıktan sonra son şeklini vereceğim artık.

* yan-2.PNG (80.89 KB, 529x671 - Görüntüleme: 1459 kez.)

* iso2.PNG (127.08 KB, 530x758 - Görüntüleme: 1669 kez.)

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ekim 09, 2015, 00:30:46 ÖÖ »

Yumuşak kenar geçme (T-Moulding)
Henüz almadım, ancak internette şöyle bir site buldum. http://www.gozdenalbur.com/T-18-MM-PVC-YUMUSAK-PROFIL-50-MT,PR-2031.html

Açıkçası fiyatı biraz fazla geldi, bir süre daha araştıracağım. Kanalını açtıktan sonra nasıl olsa sonradan kabine takmak mümkün.

Orijinal NeoGeo kabinlerdeki gibi siyah yumuşak geçme takmayı planlıyorsan bende olacaktı 1 kabin daha çıkartacak kadar. Forumda ben dahil sanırım 3-4 kabin çıkarmış olacak seneler önce aldığım 50 mt'lik top

Daha farklı renkler arıyorsan Ankara sitelerdeki yerini de biliyorum. Fiyat ilk aldığımda top 35 TL idi (3 sene önce) sonra bir daha gidip pacman ve galaxian için alayım dediğimde zaten yoktu o renkler ancak fiyat 50 TL'ye çımıştı. O web sitesindeki 65 TL bu bakımdan çok da fahiş bir fiyat değil.

Neyse dediğim gibi, kenarları siyah başka kabin yapmayacağım zaten o yüzden bendeki kalanı verebilirm sana

Pleksiglas; marquee, panel ve side-art baskıları
Henüz meçhul Kahkaha

Şeffaf plexiglass tabakam kalmadı maalesef elimde. En ucuz yöntem tabaka almak bunda ama yerin olacak ve sırada 2-3 kabin projen varsa ekonomik. Yoksa tek kabin için koca tabaka plexiglass pahalıya gelmiş olur.

En son Galaxian'ın ekran önü plexiglass'ını dışarda kestirmiştim elimde malzeme kalmadığı için. Onu da İvedik O.S.B de matbaacılar sitesinde bir yerden alıp kestirdim. Ben haşırt diye geçirecek derken çok hesaplı bir fiyata aldığımı hatırlıyorum...

Plexi konusunda daha merkezi yerlerdeki (örn Kızılay, lüks digital baskı merkezleri, reklamcılar vs) dükkanlar acayip ütüyorlar. Mutlaka İvedik'de halletmelisin o işi. İlk kabindeki plexiglassları Bilkent civarlarında reklam&nbsp; işi yapan kırtasiye/digital baskı merkezinde kestirmiştim (toyluk zamanları) 120 TL mi de ödemiştim belki 4 sene önce, hala içim sızlar... Gerçi şimidki döviz kurları sebebiyle senin plexiglasslar da sanırım bi 100 TL civarında tutar....

pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ekim 09, 2015, 20:57:45 ÖS »

Orijinal NEO-GEO kabine olabildiğince sadık kalmak adına siyah yumuşak geçme takmayı planlıyorum. Bu sebeple eğer elinizde kalan kısım gerçekten işe yaramıyorsa talip olabilirim Öncelikle kabini bir ayağa kaldırayım kenarları çakma işi artık en sonlarda.

Pleksi işi için de tüm tabaka ikinci bir kabin işi odada metrekare boşluk kalmaması nedeniyle pratikte de olanaksız olduğu için artanı elimde kalacak. Pahalıya geleceği gibi bir de kesmesiyle uğraşacağım. O yüzden ivedik OSB'de, hatta önerebileceğiniz bir yer olursa orada kestiririm Tabi yine pleksi işi de en son aşamalardan.

pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ekim 09, 2015, 21:22:53 ÖS »

Bu arada bugün kargosu gelen joystick encoder'dan bahsedeyim. Ürün oldukça küçük, ve buton-joystick bağlantıları için maliyeti de düşürmek adına klemens yerine SIP bağlantı kullanmışlar. Açıkçası beraberinde gereken tüm bağlantı kabloları da geldiği için bir bakıma da iyi olmuş SIP bağlantı, takıp sökmesi pratik. Ayrıca PCB'nin kabine fiziksel montajı için gereken plastik ayaklar da gelmiş, iyi de olmuş Bağlantıları gösteren fotokopinin fotokopisi bir şema da çıktı içinden ama işini görüyor Kahkaha Sistemde kullandıkları entegrenin üzerini okunmasın ve replikası yapılmasın diye silmişler, tahminim ATMEL Atmega serisi bir mikrokontrolcü var, 16 MHz osc kristali de var çünkü devrede, buradan bir mikrokontrolcü tabanlı birşey olduğu da kanıtlanıyor. Buton ve joysticklerin şase (ground) kablolarını tek bir bağlantıdan uç uca ekli (piggyback) şeklinde yapmışlar.

Windows7 de (ve muhtemelen XP'de de) USB'yi takar takmaz otomatik olarak tanınıyor. Sistemde iki adet joystick olarak gözüküyor. Joysticklerden birisi 2 eksen, 12 buton, diğeri de yine 2 eksen ancak 10 buton şeklinde tanımlı (muhtemelen mikrokontrolcüde daha fazla bacak kalmadığından ikinci joystick 10 buton olarak kalmış) Açıkçası bu sayı oldukça yeterli. Toplamda 2 joystick ve 22 buton demek oluyor, 6+6+2+2=16 tane gereken minimum bağlantı sonrası 6 tane daha boşta uç kalıyor. Bunlara da ayarlar (Tab), test ekranı (F2), oyun başlat (Enter), oyundan çık (Escape) gibi sistemi klavye hiç olmadan kullanmayı sağlayacak tuşlar eklenebilir. Açıkçası kabinde ayarlama işlemleri bittikten sonra herhangi bir klavye ve mouse kullanmayı planlamıyorum. Bu yüzden yeterince ekstra buton olması önemli.

Bluemavi'den elektronik parça siparişlerini verirken resimdeki gibi scart-6 RCA kablo dikkatimi çekmişti. Fiyatı da uygun olunca ondan da bir tane sipariş verdim. Şu anki haliyle 2 tane ses giriş, 2 tane ses çıkış, 1 kompozit video giriş, 1 tane de kompozit video çıkış şeklinde bağlı. Ses çıkışlar ve kompozit çıkış işimize yaramayacağı için bu kabloları lehimlerinden söküp R,G ve B uçlarına tekrar lehimleyeceğim. (Bu arada kablonun scart tarafı lehimli, yani modifikasyona açık) Ses girişine bilgisayarın ses çıkışını bağlayacağım, böylece TV içindeki amplifikatörü kullanmış olurum. Kompozit video girişi de zaten RGB moda alınca kompozit senkron sinyali girişi olacak, yani o da doğrudan kullanılacak. İşin güzeli kablodaki tüm teller koaksiyel, yani renk bilgisini ve sesi minimum parazitle taşımak için kullanılabilecek en uygun kablo. Zaten işin bu kısmı dikkatimi çekmişti benim. Bilgisayar konnektörü için de çok kısa bir rca-vga kablo ile rca-3.5mm jak ses kablosu yapacağım.

* encoder.jpg (151.97 KB, 827x890 - Görüntüleme: 1313 kez.)

* buton_kablo.jpg (125.57 KB, 1132x600 - Görüntüleme: 1239 kez.)

* piggyback kablo.jpg (166.47 KB, 968x767 - Görüntüleme: 1528 kez.)

* sema.jpg (164.47 KB, 1129x809 - Görüntüleme: 1314 kez.)

* ayak.jpg (90.67 KB, 804x541 - Görüntüleme: 1357 kez.)

* p1 joystick.jpg (357.2 KB, 1207x827 - Görüntüleme: 1553 kez.)

* p2 joystick.jpg (234.03 KB, 1186x747 - Görüntüleme: 1355 kez.)

* scart.jpg (126.34 KB, 1183x787 - Görüntüleme: 1296 kez.)

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ekim 09, 2015, 22:35:12 ÖS »

Orijinal NEO-GEO kabine olabildiğince sadık kalmak adına siyah yumuşak geçme takmayı planlıyorum. Bu sebeple eğer elinizde kalan kısım gerçekten işe yaramıyorsa talip olabilirim Öncelikle kabini bir ayağa kaldırayım kenarları çakma işi artık en sonlarda.

T-Molding kanallarını kabini birleştirmeden önce açmanı tavsiye ederim. Yan panelleri yatırıp freze/formika traşlama/dremel (artık ne kullanacaksan) ile kanalı açmak tüm kabini yatırıp açmaktan daha kolay olacaktır.

Elimde kalan T-Molding'i çıkartayım. Yarın işin yoksa gelip alabilirsin istersen. Hem de kabinin canlı modelini de görebilirsin

Pleksi işi için de tüm tabaka ikinci bir kabin işi odada metrekare boşluk kalmaması nedeniyle pratikte de olanaksız olduğu için artanı elimde kalacak. Pahalıya geleceği gibi bir de kesmesiyle uğraşacağım. O yüzden ivedik OSB'de, hatta önerebileceğiniz bir yer olursa orada kestiririm Tabi yine pleksi işi de en son aşamalardan.

Plexy'yi kestirdiğim yer http://www.yazganpleksi.com.tr/

pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ekim 09, 2015, 23:46:02 ÖS »

Öyle yapacağım kesinlikle. Kanal açarken dremel ve dikey freze aparatını kullanmayı planladım. Birkaç parça mdf üzerinde deneme yaptım, görece hızlı ve temiz sonuç verdi. Bu arada kanal genişliği kaç mm olmalı? T-Molding için de şimdiden tekrar teşekkür ederim, yarın TV işini halletmeye çalışacağım, fırsatım olursa ziyaret etmek isterim Özellikle kabini yakından görmek güzel olurdu Kahkaha

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ekim 10, 2015, 00:40:01 ÖÖ »

Öyle yapacağım kesinlikle. Kanal açarken dremel ve dikey freze aparatını kullanmayı planladım. Birkaç parça mdf üzerinde deneme yaptım, görece hızlı ve temiz sonuç verdi. Bu arada kanal genişliği kaç mm olmalı? T-Molding için de şimdiden tekrar teşekkür ederim, yarın TV işini halletmeye çalışacağım, fırsatım olursa ziyaret etmek isterim Özellikle kabini yakından görmek güzel olurdu Kahkaha

Bizdeki T-molding (yumuşak geçme) kanalı geniş 4mm civarında. Yurtdışından gelen T-molding daha sert plastik ve kanalı dar oluyor (2mm civarı sanırım).

Bende amerikadan getirttiğim T-molding'e uygun disk ve makita'nın formika traşlama denilen el frezesi var. Bununla önlü arkalı 2 defa geçip 4mm'Lik kanal açılır.

Dremel ve uç'la T-molding açılır mı dersen, evet, açılıyor ancak zor bela. Özellikle içe dönük dar kavislerde (örn. monitörün etrafı) uç kısa kalıyor, uğraş dur...

Dolayısıyla zaten kabin yapım sürecinde sadece 1 defa kullanılan bir şey olduğundan bu konuda yatırım yapmana gerek yok. Benim el frezesini ve ucunu da ödünç veririm sana

pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ekim 11, 2015, 15:11:24 ÖS »

NOT: Metni yazarken tam sonuna doğru gelmişken elektrik gitti. Ben de yazdıklarımın boşa gittiğini düşünerek epey üzülmüştüm. Ancak elektrik gelip bilgisayarı açtığımda firefox'u açar açmaz o an açık olan sayfaları açtı (bunu biliyordum zaten) ancak işin güzeli kaldığım yerden yazmış olduğum yazı da olduğu gibi duruyordu. Teşekkürler firefox Kahkaha

Evet, televizyonumuzu da aldık. Sahibinden.com'da onlarca marka, model, temizliğine ve yaşına göre onlarca model var. 55 ekran televizyonların fiyatı genelde 50-150 TL arasında.

Benim için alım kriterleri şunlardı.
1- RGB scart (fantastik modelleri saymazsak genellikle Türkiye'de üretilen veya ithal edilen televizyonların 93-94 yılları civarı sonrası hemen tüm modellerinde (giriş seviyesi modellerin bir kısmı hariç) mevcut.

2- Kabine kasasıyla birlikte koyacağım için dış çerçevenin olabildiğince dar olması (Yani hoparlörü yanlarda olan televizyonlar kafadan elendi)

3-50 Hz klasik tüpe sahip olması (gerçi benim aldığım 50 Hz ancak daha yeni tüpe sahip, bombesi az ve köşeler yuvarlak değil. Bu duruma çok takılmadım açıkçası çünkü yeni bir model almak daha az kullanılmış olabileceğini de beraberinde getiriyor. Ayrıca 110 derecelik kare ekrana yakın tüplerin derinliği daha az oluyor, o açıdan da bir avantajı var.)

4-Olabildiğince güncel bir model olması (Hem tüp ömrü açısından, hem devredeki komponentlerin arıza yapma olasılığının düşük olması açısından, hem de yeni model TV'lerde hemen herşey entegreler kullanılarak tasarlanmış olduğu için tamiri daha kolay. 56 ekran beko-hitachimiz vardı 80 küsür model, televizyonun boş kalan her yeri (yan duvarları, tabanı v.s.) kart dolu, herşey transistörlüydü neredeyse Tamir etmek ölüm...

5-Sahibinin ulaşım olarak yakın bir yerde olması Kahkaha (Açıkçası 50-60 liralık modele 20-30 TL'de benzin yakmak mantıklı gelmedi)

Bu kapsamda arçelik, beko,vestel ve bunların yan ürünü markalar çıktı karşıma sıraladığımda (regal, seg v.s.) Yan ürünleri eledim, çünkü hem tüplü TV devrinin son demlerinde üretilmiş oldukları için daha ucuz komponentlerle üretildiler, hem de fiyat farkı yok ikinci elde) Vestel TV ların tüpleri iyi, toshiba çıkar genelde ama kart üretim kalitesini beğenmediğim için eledim( sık sık soğuk lehim sorunu olur, ayrıca şu an yazlıkta görevine devam eden yaklaşık 12 yıllık 70 ekran TV'nin üç defa arızası oldu, ilkinde doğu-batı devresinde soğuk lehim (kroniktir), tüm noktaları baştan lehimleyerek düzelttim. Sonra FBT arıza yaptı, yüksek voltaj atlama yapıyordu onu değiştirdim. En son da yazlıktayken tamamen açılmaz olmuş TV,  SMPS 150V çıkışındaki hızlı diyot kısadevre olmuş, onu hallettik tatile gittiğimizde Kahkaha )

Arçelik ve beko'ları severim, genelde düzgün çalışırlar ve en yeni modellerini bilmiyorum ancak 90 lardaki modellerinde sürekli toshiba tüp çıkardı. Tam bana yakın bir yerde 55 ekran bir arçelik'i gözüme kestirmişken biraz daha fazla bir fiyata yine az daha uzak bir muhitte sony trinitron gördüm, sahibi temiz az kullanıldığını söyledi. Gittim, baktım. Netlik, convergence ve renkler yerli yerindeydi. Ben de  Şekli tam istediğim gibi, kenarları ince ve hoparlörü altta.

Eve gelir gelmez çalıştırıp resimlerini çektim Hatta dur dedim içini de bi açıp bakayım Kahkaha Ancak içi tozdan görülmüyor, simsiyah toz heryeri kaplamış. Bu aslında bize TV'nin uzunca bir süredir (hatta toza bakılınca muhtemelen ömrü boyunca) tamir görmediğini de gösteriyor. Temizleyip öyle takacağım. Ayrıca açmışken tüp kartına olan derinliği de ölçtüm, 45 cm. Yani televizyonu arka kapaksız takarsam 5 cm kazandırıyor bana, buna değmeyeceğini değerlendiriyorum. Modeli de KV-21T1D. Power tuşu basılıyken fişe takınca çalışıyor, Yavuz bey'in sevdiği türden yani Veritabanına kaydedebiliriz, ileride almayı düşünenlere lazım olur. Ben gerçi halledecektim, ama hazırda olması çok daha iyi oldu

Stereo olmadığı için tek hoparlörü var. Bu sebeple orijinal sistemini hiç bozmayacağım. Sesi harici bir amplifikatörle (ne var ne yok diye sağı solu deşelerken yıllar önce yaptığım bir amplifikatör ve ton kontrol devresi buldum, bunu kullanacağım) ayrıca ileteceğim hoparlörlere.

TV'nin boyutları:
En: 52 cm
Boy: 47 cm
Derinlik: 49 cm

* tv-on.JPG (84.59 KB, 930x792 - Görüntüleme: 1698 kez.)

* tv-arka.JPG (58.52 KB, 661x672 - Görüntüleme: 1622 kez.)

* tv-yan.JPG (102.9 KB, 780x794 - Görüntüleme: 1321 kez.)

* tv-etiket.JPG (136.72 KB, 783x666 - Görüntüleme: 1470 kez.)

* ic-1.JPG (157.73 KB, 1178x863 - Görüntüleme: 1507 kez.)

* ic-2.JPG (156.86 KB, 1075x888 - Görüntüleme: 1471 kez.)

* ic-3.JPG (175.52 KB, 1204x866 - Görüntüleme: 1434 kez.)

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ekim 11, 2015, 15:17:50 ÖS »

pcdata bu tozlu tvyi ölmekten kurtardın o artık emin ellerde oda bizden artık..
pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ekim 11, 2015, 15:54:14 ÖS »

Evet. Servis kılavuzunu da buldum internetten indirdim, dedim lazım olur yarın birgün. Hem içerisinde şemalar var, hem de servis menüsünü anlatmış. Overscan ayarı için buna ihtiyacımız olacak.

http://diagramas.diagramasde.com/televisores/BE-4A%20Chassis.pdf

Kumandanın bazı tuşları basmıyordu ya da çok zor basıyordu. İçini açtım ve klasik yağlı manzara ile karşılaştım Kahkaha Plastikleri yağ çözücü ile, baskı devreyi de izopropil alkol ile güzelce temizledim, şimdi kurumayı bekliyorlar. Ben de bu arada TV nin içini süpüreyim Kahkaha

brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ekim 11, 2015, 19:43:34 ÖS »

evde böyle bir televizyonu halının üstünde açsam heralde annem beni vurur:D kabin işleri coştu sitede benide heycanlandırdınız babamla paylaştım biraz durumları düzeltince bende başlıycam kabine:D bu arada tebrikler ilgi ile takip ediyorum konunuzu her konu yol gösterici oluyor:)
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 8   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: