Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Anket
Soru: crt tv ekran boyutu ve marka anketi
37 ekran - 14 (14.9%)
55 ekran - 21 (22.3%)
72 ekran - 13 (13.8%)
sony - 30 (31.9%)
philips - 5 (5.3%)
diğer - 11 (11.7%)
Toplam oy: 50

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: tüplü tv anketi  (Okunma Sayısı 14077 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ekim 18, 2015, 15:15:36 ÖS »

@Memrah : Süper televizyon.. Bence hepsinden daha değerli, daha anlamlı...
Commodore64'ü odamda yer alan 61 ya da 66 ekran Telefunken televizyonda kullanırdım. Renkli TV'yi ailem kullandığında, odamda Telefunken'le sıcak geceler geçirmişimdir. Sıcak derken, odam çok küçüktü, TV bayağ büyük...Bir süre sonra oda bayağ sıcak olurdu Fotoğrafları görünce o günlere gittim....

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ekim 18, 2015, 19:17:16 ÖS »

@Memrah : Süper televizyon.. Bence hepsinden daha değerli, daha anlamlı...
Commodore64'ü odamda yer alan 61 ya da 66 ekran Telefunken televizyonda kullanırdım. Renkli TV'yi ailem kullandığında, odamda Telefunken'le sıcak geceler geçirmişimdir. Sıcak derken, odam çok küçüktü, TV bayağ büyük...Bir süre sonra oda bayağ sıcak olurdu Fotoğrafları görünce o günlere gittim....

30kusur sene once kucuk bir cocukken bu televizyondan Kara Şimşek seyrettigimi hatirliyorum ben de.
O zamanlar herkes yeni yeni renkli TV 'ye geciyordu. Biz de 12 kanalli, uzaktan kumandasiz bir Philips ahsap kasa renkli TV almistik.
Uzerine cesit cesit bir suru TV geldi gectI ama bunu atmaya kiyamadim.
« Son Düzenleme: Ekim 18, 2015, 19:19:34 ÖS Gönderen: мemrah » Logged
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ekim 18, 2015, 19:41:45 ÖS »

30kusur sene once kucuk bir cocukken bu televizyondan Kara Şimşek seyrettigimi hatirliyorum ben de.
O zamanlar herkes yeni yeni renkli TV 'ye geciyordu. Biz de 12 kanalli, uzaktan kumandasiz bir Philips ahsap kasa renkli TV almistik.
Uzerine cesit cesit bir suru TV geldi gectI ama bunu atmaya kiyamadim.

Kumandasız mı ? Bizim televizyon ses komutlarıyla çalışırdı. Kanal mı vardı diyeceksiniz, 1989 du sanırım star açıldı. TRT seyredilmez oldu.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 19, 2015, 01:07:11 ÖÖ »

Benim ilk bilgisayarım MSX tabanlı SVI728 di. Ailem Sony Trinitron alınca siyah beyaz ahşap VHF tv benim odama gelmişti. Ama o kadar uğraşmama rağmen MSX'den görüntü alamamıştım o o eski tv de. Siyah beyaz olmasına razıydım, yeterki zaman limit mevhumu olmadan odamda bilgisayar açık olabilsindi, olamadı. Hep imrenmiştim odasında bilgisayar kullanabilen çocuklara, ben ancak haftasonları salon ve TV müsait olduğu sürece karşısına geçebilmiştim MSX'imin. Şimdiki elektronik bilgimin kırıntısı olsa bir şekilde bağlardım o MSX'i eski tv ye...

Neyse, çok acıklı oldu, kısaca Sony 55 ekran... Kahkaha

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ekim 19, 2015, 10:19:43 ÖÖ »

@delimawi Telefunken'de UHF yoktu... özel UHF yaptırmıştık. O zaman sanırım Türkiyede VHF dışında bir frekansdan yayında yoktu...Siyah beyaz olsa da nasıl grafikleri hayal gücümüzle inanılmaz görüntülere dönüştürüyorsak, oyunlarda renkli görünüyordu gözümüze

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: