Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetpotansiyel dolandırıcılık vakası
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: potansiyel dolandırıcılık vakası  (Okunma Sayısı 36478 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ekim 28, 2015, 22:39:15 ÖS »

çok geçmiş olsun retro olayınada bulaştılar demekki, İnşallah bir sonuca ulaşırsın ustam üşenmeyip savcılığa şikayet edersen %90 sonuca ulaşıyor

hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ekim 29, 2015, 08:47:52 ÖÖ »

hepimiz resmen balıklama dalmışız ilana.

İşte bu yüzden retro ilanları güzel potansiyel zaten. Herhangi bir ürünü piyasa fiyatının biraz altına yazdın mı 100 kişi arıyor, öyle olunca da dolandırıcılar için potansiyel taşıyor. Oysa daha iyi durumdaki ürünleri yurt dışında daha ucuza bulmak çok kolay.
sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ekim 29, 2015, 09:30:56 ÖÖ »

İşte bu yüzden retro ilanları güzel potansiyel zaten. Herhangi bir ürünü piyasa fiyatının biraz altına yazdın mı 100 kişi arıyor, öyle olunca da dolandırıcılar için potansiyel taşıyor. Oysa daha iyi durumdaki ürünleri yurt dışında daha ucuza bulmak çok kolay.

Durum bir bakıma öyle ama bizdeki piyasalar (sadece retro değil) fırsatçı piyasaları. Al işte ilk vaka da vuku buldu retro da. Acaba bizden birisi elemanın IP sini takip edip adres bulamaz mı? Verilsin o şekilde direk polise. Yoksa çok uzar o olay ve adamın yanına kar kalır herşey.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 29, 2015, 10:24:31 ÖÖ »

Ucuz etin yahnisi misali... Keep Out...

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ekim 29, 2015, 10:38:13 ÖÖ »

Bu kadar heycan yapmanın anlamı yok bence...İkinci el sitelerde kural bellidir. Satıcının geçmişine bakarsınız. Aldığı yorumlara. Adamı tanıyan var mı? yok mu? Bildiğiniz bir forumda, grupta mı? Eğer bunlar yoksa risk aldığınızı bilmeniz gerek. Bu yen bir şey değil. Retro cihazlara özgü de değil... Oldukça sıradan bir durum kanımca. Türkiyeyle ilgili de değil...

Not: @leviathank'yı yukarıdaki yorumumda ayrı tutuyorum. Kendisi madur..Umarım sonuca ulaşır...Ama diğer arkadaşlar her zaman dikkat etmek zorundalar. Bu işin temelleri bunlar.
« Son Düzenleme: Ekim 29, 2015, 10:42:03 ÖÖ Gönderen: LW3D » Logged

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ekim 30, 2015, 13:57:34 ÖS »

Geçmiş olsun.
Bankacılık sektöründe her türlü adamı bulursun.
Muhtemelen adam da başkasının hesabını kullanıyor olabilir.. o da hesabın asıl sahibini yakar. Sen şikayetinin ve durumun arkasında dur. 5 lira da olsa hakkını ara. Yoksa bu şerefsizler yarın öbür gün bir çok kişiye zarar verir.
Tahmin ediyorum ki, retro üzerinden dolandırıcılık yapanlar, aynı kişiler ya da birbirini tanıyan kişilerdir. Elbet kokusu çıkar. Kendine iyi bak.

Not: Mesajı 2 gün önce yazmışım ama kaydet tuşuna basmamışım...

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ekim 30, 2015, 14:39:09 ÖS »

Durum bir bakıma öyle ama bizdeki piyasalar (sadece retro değil) fırsatçı piyasaları. Al işte ilk vaka da vuku buldu retro da. Acaba bizden birisi elemanın IP sini takip edip adres bulamaz mı? Verilsin o şekilde direk polise. Yoksa çok uzar o olay ve adamın yanına kar kalır herşey.

bilmeyenler için yazıyorum istanbul aksarayda sanal şuçlalarla ilgili bir polis birimi var yanılmıyorsam internettende başvurulabiliyordu baya bir zaman oldu durumlar değişmediyse hala devam ediyordur

bu polisler yanlış bilmiyorsam online oyunlardaki değerli eşyaların ticaretinde olan dolandırıcıklarıda takip ediyorlardı aslında şikayet edicek birim var ama çoğu kişi şikayette bulunmuyor aman ne uğraşıcam mantığı bu mantık devam ettikçe dolandırıcılık vakalarıda bitmez bence.
hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ekim 30, 2015, 15:23:55 ÖS »

bu polisler yanlış bilmiyorsam online oyunlardaki değerli eşyaların ticaretinde olan dolandırıcıklarıda takip ediyorlardı aslında şikayet edicek birim var ama çoğu kişi şikayette bulunmuyor aman ne uğraşıcam mantığı bu mantık devam ettikçe dolandırıcılık vakalarıda bitmez bence.

Zamanında başıma benzeri bir olay geldi, hem de ciddi seviyede, o zaman konuştuğum polisler; "2. el sitelerinden ürün almayacaksın arkadaşım, 2. el alırsan alırsan da sonucuna katlanmırsın" diye özetlediler durumu :-)

Bu yüzden onların sözünden çıkmamaya çalışıyorum artık.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Kasım 01, 2015, 12:59:55 ÖS »

Geçmiş olsun arkadaşım. Hepimizin başına gelebilir.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Kasım 01, 2015, 13:50:08 ÖS »

hesaptan bulurlar adamı, bankana söylediysen karşı bankayı arayıp durumu iletirler. umarım paranı geri alırsın.

this is amiga speaking.
leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Kasım 01, 2015, 16:11:30 ÖS »

Sağolun arkadaşlar. Yarın eft iadesini sonuca bağlayıp olumsuz durumda (muhtemelen olumsuz olacaktır) salı günü savcılığa dilekçe vereceğim. Paradan ziyade caydırıcı olması amacıyla üstüne gitmek istiyorum. Zira aynı şahıs farklı platformlarda retro üzerinden aynı tezgahı tekrar kuracaktır diye düşünüyorum.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Kasım 01, 2015, 16:39:49 ÖS »

kesinlikle doğru bir karar. umarım paranı da gerş alırsın.

Sağolun arkadaşlar. Yarın eft iadesini sonuca bağlayıp olumsuz durumda (muhtemelen olumsuz olacaktır) salı günü savcılığa dilekçe vereceğim. Paradan ziyade caydırıcı olması amacıyla üstüne gitmek istiyorum. Zira aynı şahıs farklı platformlarda retro üzerinden aynı tezgahı tekrar kuracaktır diye düşünüyorum.

this is amiga speaking.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Kasım 01, 2015, 21:18:08 ÖS »

Bu tip dolandırıcıların peşini bırakmamak gerek, eğer forumda sakıncası yoksa dolandırıcının isim ve soy ismini paylaşabilir misiniz, kimliğini deşifre etmek belki sonraki alışverişlerimizde işe yarayabilir.

ghan64
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Kasım 04, 2015, 16:52:56 ÖS »

Selam Millet
bende aynı kişiden dolandırıldım. ama onunla ilgili bir sürü bilgi buldum. adamı diğer telefonundan dün arayınca buz gibi oldu 8. saniyede teli kapadı hala açılmadı. ama bugünde mail attım. iş yerini de biliyorum. çalıştığı iş yerinin yaptığı işlerden biri bina güvenliği. nasıl ama.... Leviathan dilekçeyi veriyor. bende ondan sonra vereceğim. tabi önce iş yerinde epey bir havası olacak...
Deaththroes
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Kasım 04, 2015, 17:15:41 ÖS »

Selam Millet
bende aynı kişiden dolandırıldım. ama onunla ilgili bir sürü bilgi buldum. adamı diğer telefonundan dün arayınca buz gibi oldu 8. saniyede teli kapadı hala açılmadı. ama bugünde mail attım. iş yerini de biliyorum. çalıştığı iş yerinin yaptığı işlerden biri bina güvenliği. nasıl ama.... Leviathan dilekçeyi veriyor. bende ondan sonra vereceğim. tabi önce iş yerinde epey bir havası olacak...
Vay be.. Adamin isim soyisim bilgilerini paylasirsaniz olur ya bizlerden birileri de oyuna gelmesin. Aslinda bi sayfada liste olusturmak gerek dolandiricilarin bulunduklari sehirler isimleri vs gibi. Maglum retro olayina da el attilar
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: