Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetFitzgerald'ın Sega Saturn Başlığı
Sayfa: [1] 2 3 ... 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Fitzgerald'ın Sega Saturn Başlığı  (Okunma Sayısı 45107 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 05, 2015, 19:31:07 ÖS »

"Gün 0"
Herkese merhabalar! Tutacağım günlüğe giriş yapmak istedim, tutabilmeyi becerecek miyim bilmiyorum gerçi. PlaysStation 4'üme oyun bulamamam sebebiyle (Sony'nin aptal yaş sınırlama şeysi) yeni bir konsol arayışına girdim. 2.5D oyunlardan da büyük zevk aldığım için PS1 ile Saturn arasında kaldım. Sega'ya olan sevgim beni Saturn'e itti, neden Sega diye soracak olursanız reklam tekniklerine bayılırım. Kendine özgü oyunlardan bahsetmiyorum bile, PlayStation'da beni ilgilendiren oyunların hepsi vardı Oddworld hariç neredeyse. Kaldı ki kendisine has oyunları da göz dolduruyordu. Konsolunun da son derece havalı ve büyük görünmesi de beni cezbetti. 16. doğumgünü bahanesiyle ailemden kırptığım bir miktar parayla kıyıda köşede duran parayı birleştirdim! Tamı tamına 500TL! Türkiye'deki fiyatlar da bir hayli fırlamıştı, tabi ben sabreder miyim? Hayır! Gelmişken güzel olsun, kutulu olsun dedim ve de kaptım bir HST-0001 set. Model 1'in daha kaliteli görüntü ürettiği rivayetine inandım kısacası, bir de ek ıvır zıvır özellikleri de varken... Bugün yola çıktı kendisi Japonya'dan. 128+60$ ile tamı tamına 525TL tuttu, bir de yanına Scart kablosu eklettim NTSC uyumlu, ve de Region kırıcı kart. Bakalım ne olacak. Bakalım ne olacak derken dün izmirmaster'ın Model 2 PAL cihazını görünce bayağı bir ağzımın suyu aktı. Dayanamadım, param da sıfırdı. Bizimkilerden borç aldım, anakartı satınca 300TL olarak geri dönmesi koşuluyla. 225'e Model 2 Saturn daha aldım. Neden bu kadar açgözlüsün, bekleyemiyor musun, neyine yetmiyor bir Saturn dediğinizi duyar gibiyim. Ama benim bir planım var! Japon cihazda sadece Japon oyunları oynamak. İlk Saturn olduğundan, kutulu olduğundan sergilemek. Scart kayıt kartı bulunca da belki video çekmek ki cengizermis'e özendiğimi belirtmek isterim. Model 2 Saturn ile de PseudoSaturn şeysini yapıp ne bulursam oynayacağım. 40'a yakın oyun diski çektim dün gece. Konuyu özetlemek gerekirse maceram 3 Kasım Salı günü başladı. Model 1 ve Model 2 olmak üzere iki tane cihazım gelecek. İlki Cumartesi, diğeri ise iki hafta içinde. Yarın ise Region kartı şubeden teslim alacağım. Bakalım neler olacak...
İlk soruma gelirsek Swap Trick'i cihazı sökmeden yapmak mümkün mü? Ayrıca güzel PAL oyun listesi çıkarabilecek var mı? Kesinlikle oynamalısın diyeceğiniz?

"Gün 1"
Sabah ilk iş kargomu aldım. Paket az ezik çıktı ama olsun, yeni bir ürün değil, daha doğrusu yeni üretilmedi. O yüzden normal karşıladım, kaç yıldır bu halde saklamışlar sonuçta. Unbox işlemini yaptım, nam-diğer kutu açmayı. Kartuşuma kavuştum, ve sevinçle bu konuyu açtım. Yazacaktım ki yorumu gördüm, ST-Key uyumlu değilmiş. Biraz da araştırma yaptım, ve moralim bayağı bozuldu. Her ST-Key farklıymış okuduğuma göre, deneyeceğim yine de. İkinci sorum, çalışmadığını varsayıyorum; yüksek EEPROM'lu bir Saturn kartı veya Action Replay Plus Türkiye'de nereden bulabilirim, veya benimkini modifiye edebilir miyim? Yoksa yine mi eBay?

"Gün 3"
Eve geldim, kutuyu açtım. İzmirmaster çok güzel paketlemiş, her şey tam da istediğim gibiydi. RF modülünü komposit yapayım derken mahvettim, o yüzden görüntü kablom yok. Ama çalıştığını sarıya ve bakıra bağlayarak gördüm. Ekran kayıyor ama yine de. Lensi denedim gelen oyunlarla; çipsiz Aral ithalat bir bebek kendisi. Polonya'dan Scart kablosu bekliyorum.

"Gün 4"
Saturn'ü swap trick adına açtım. Bir kez PseudoSaturn ekranını gördüm ama kartuşumda hata verdi. Sonra çıplakken reset butonuna sokulu tornavidayla Gex oynamaya kalktım. Tornavida kenara değdi, duman çıktı, Saturn öldü. Japon'a da swap trick yapmam artık, yeniden Saturn Model 2 arıyorum sonuç olarak. Sadece kasa bu sefer.

"Gün 7"
Sabah Fallout 4 ile uyandım, oynarken öğlen oldu, yoruldum, uyudum. Kapı sesiyle uyandığımda Saturn'ümün geleceğini hiç de beklemiyordum. Beklesem de param yoktu hazırda o kadar. Adamı geri yollamak zorunda kaldım. En sonunda annem geldiğinde ondan aldığım para ile evin karşısındaki PTT bürosundan 81TL gümrük bedelini ödeyip cihazıma kavuştum. Kutuyu yanlış yerinden bıçaklayacağım diye korka korka Unbox ettim. Ve de hiç beklemediğim bir şeyle karşılaştım, cihazın orijinal naylonu duruyordu. Yanında da kutuya ek olarak (sitede yazıyordu gerçi) fare ve de bir tane daha kontrolcü vardı. 110V dönüştürücüm olmadığından ve de cihazı patlatmak istemediğimden rafıma kaldırdım güzelce. Yarın dönüştürücü alıp testlere başlarım diye umuyorum.

Resimler

"Gün 11"
Saturn'ü yatırdım. Amma da zormuş mekanizmayı anlamak. Bantlayacağım derken yay fışkırdı, onu ara bir saat kaybettim. Mekanizmayı anlamaya da bir saat. İlk revizyon gerçekten de özelmiş. Sonunda Swap'e açık hale getirip vidaladım. İlk oyun siparişimi verdim.
« Son Düzenleme: Kasım 17, 2015, 18:30:30 ÖS Gönderen: Fitzgerald » Logged

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 05, 2015, 20:22:49 ÖS »

Peki
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Kasım 05, 2015, 20:24:24 ÖS »

Ooops, herhalde neden yazdığımı yazmayı unutmuşum. Amacım insanlara - Benim Saturn'üm var - havası atmak falan değil, muhtemelen sorunlarla karşılaşacağım, tavsiye isteyeceğim falan.

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 05, 2015, 20:28:37 ÖS »

Sanalpazarda 49.90a sıfır st key bölge kırıcı kartuş satılıyordu adetli olarak. Gerçi st key bölge kırıcı kartuşlar arasında biraz vasat olarak değerlendiriliyor RAM konusunda kısıtlayıcı olması sebebiyle. Hazır saturn demişken bu bilgiyi paylaşayım istedim.
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 05, 2015, 20:30:03 ÖS »

Ondan aldığımı belirtmiştim. PsuedoSaturn flashlayacağım kendisine.

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 05, 2015, 20:34:16 ÖS »

Ben bu patchleme işini beceremedim swap yöntemi ile bu yüzden modchip aldım. Umarım başarırsın.

Axeseytan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 05, 2015, 20:36:16 ÖS »

Ooops, herhalde neden yazdığımı yazmayı unutmuşum. Amacım insanlara - Benim Saturn'üm var - havası atmak falan değil, muhtemelen sorunlarla karşılaşacağım, tavsiye isteyeceğim falan.
Merak etme kimse saturn ile hava atmaya çalıştığını sanmamıştır. Saturnun hava atılacak tarafı da yok orası ayrı.
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Kasım 05, 2015, 20:41:50 ÖS »

Yok öyle de demek istemedim, tek demek istediğim bazı sorularımın olduğuydu. Japonya'dan bile konsol getiriyorsun diye kızanlar oldu onun için dedim.

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 05, 2015, 20:43:40 ÖS »

Yok öyle de demek istemedim, tek demek istediğim bazı sorularımın olduğuydu. Japonya'dan bile konsol getiriyorsun diye kızanlar oldu onun için dedim.

Kim kızıyormuş isteyen istediğini imkanlar dahilinde alır kimsenin karışmaya akıl vermeye hakkı yok.

Patch işi güya swap yöntemi ile oluyor ama patch ekranını göremedim ben.

cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2015, 20:45:21 ÖS »

Yeni sürümü çıkmış PseudoSaturn'ün 0.832 diye. Onu deneyeceğim bir, olmadı farklı hızlarda farklı programlarla yazıp test edeceğim hepsini.

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
AmonR
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 06, 2015, 15:55:26 ÖS »

Öncelike yeni Saturn(ler)in hayırlı uğurlu olsun diyelim.
Yalnız anladığım kadarıyla "PseudoSaturn"ü "ST Key" adlı region kırıcı kartuşa yüklemeyi planlıyorsun.
Yanlış biliyorsam affola ama bildiğim kadarıyla PseudoSaturn yüklemek için "Action Replay Plus" lazım. Yani şu lazım;
http://segaretro.org/Action_Replay_Plus

St Key'in ROM'u EEPROM değilmiş, yani yeniden programlanamaz. O yüzden de PseudoSaturn yüklenemez. Bkz.;
http://assemblergames.com/l/threads/saturn-proof-of-concept-bootloader-pseudo-saturn.52526/page-33#post-813458

Sinclair: ZX Spectrum +2
Sega: Saturn, Dreamcast
Microsoft: XBOX
Sony: PS1, PSP ve sonunda PS2
Nintendo: GBA, DS Lite ve sonunda Wii
Handhelds: GP2X, Dingoo A320, Samsung Galaxy S Wi-Fi 5" mini android tablet
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Kasım 06, 2015, 15:57:11 ÖS »

Haydaaa İyi oldu öğrendiğim. Teşekkürler. Herhalde orijinal oyunlara ve modchip'e kaldık. Belki şansıma modchipli çıkar.

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Kasım 06, 2015, 16:01:48 ÖS »

sana kızdılarsa kesin bana küfür ederler

cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Kasım 06, 2015, 19:37:33 ÖS »

Yeni sorularımla ilk günü ekledim. Strese girdim oyunsuz ne yapacağım diye. Kaç günde gelir yurtdışından istedem o kart, vesaire, vesaire.   

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Kasım 06, 2015, 22:41:16 ÖS »

Hadi hayırlı olsun.
yazılarına gelen paket fotolarını vb eklersen daha çekici ve görsel bir belge olur kanaatindeyim.

Ben PAL cihaz kullanıyorum, genelde de ucuz olduğundan japon oyun kullanıyorum Action Replay ile.

söz konusu flashlama yönteminde başarılar dilerim lakin sanırım en düzgün yöntem şuanda çip takma.(bir de yeni bios yazılarak birşeyler yapılıyordu ama sadece bölge için sanırım)

Zaman ayırabileceğimi bilsem 60hz modu ve çip için bir kasa peşine düşebilirdim belki ama o çok sonraların işi gibi duruyor.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Sayfa: [1] 2 3 ... 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: