Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYurtdışından Apple Lotu Getirtmek
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yurtdışından Apple Lotu Getirtmek  (Okunma Sayısı 3162 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 24, 2015, 14:24:00 ÖS »

Herkese yeniden merhabalar! Kafaya koydum, yurtdışından bi II lotu getirteceğim. Şimdilik IIe ve IIgs R03 istiyorum. Avrupa only. Kahkaha Almanya'nın falan sahibinden.com'u sanalpazar'ı hangi siteler oluyor. Amerika'dan getirtmeyi de düşünmeli miyim yoksa? Teşekkürler.

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2015, 16:27:56 ÖS »

Gümrüğe takılma ihtimalin çok büyük. Başını ağrıtma genç yaşta derim?

cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2015, 16:29:16 ÖS »

Amerikadaniste'den takılmadan II Plus getirtmiştim, gümrük parasıyla birlikte toplam 1700-1800 bütçem var diyelim. Gümrüğü ödemeye razıyım, yeter ki elim Apple II'ye değsin.

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2015, 21:22:15 ÖS »

Amerikadaniste'den takılmadan II Plus getirtmiştim, gümrük parasıyla birlikte toplam 1700-1800 bütçem var diyelim. Gümrüğü ödemeye razıyım, yeter ki elim Apple II'ye değsin.

Gümrüğe takılma diye bir sorun yok aslında. Sorun, gümrük işlemleri bazen öyle bir noktaya geliyor ki sen "vazgeçiyorsun".

Tek bir ürün alacaksan en fazla %20 gümrük vergisini ödersin bence.

Ama belli olmaz, öyle bir gümrük muayene memuruna denk gelirsin ki "bu eski bilgisayar, Türkiye'ye garanti süresi geçmiş elektronik malzeme sokamazsın" der. Bunun için yok TSE'den onay alman lazım der konuyu kapatır.

Ya da, bu ticari ürün der, "kati ithalat" işlemine sokar seni, 1500-2000 TL bayılmak zorunda kalabilirsin ki eğer ürün adına geldiyse bunu paran olsa bile yapamayabilirsin zira gümrük komisyoncusuna vekalet vermen gerekir ki yaşından ötürü o işlemi bile yapamayabilirsin.

Yine de ben bi şansımı deneyeceğim dersen, oneworldshop.net'i dene. Onların Almanya olmasa bile Ingiltere posta kutusu servisi var. Olmadı ebay.co.uk'den bakarsın malzemeye...
« Son Düzenleme: Kasım 25, 2015, 02:46:55 ÖÖ Gönderen: yavuzg » Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: