Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: windows 10  (Okunma Sayısı 17492 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sait
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 28, 2015, 19:00:15 ÖS »

Windows 10 'da başlat menüsü sorunu varmış.Başlat menüsü açılmıyormuş.Ayrıca fare ve klavye kitlenmesi ,driver sorunu ,otamatik güncelleştirmeleri kapatamama gibi sorunlar varmış.Siz windows 10 da böyle sorunlarla karşılaştınız mı?Deneyenler var mı?
Blasterreal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2015, 19:55:21 ÖS »

Windows 10'u kurmadan önce mutlaka donanım üreticiniz destek veriyormu bir bakın, driver sorunu yaşamamanız açısından. Kilitlenme sorunu donanım'un win10 ile uyumluluğu ile alakalı donanım üreticiniz destek veriyor ise sıkıntı yok bugüne kadar sıkıntı yaşamadım. Güncelleme konusu sıkıntılı Windows 7'de alıştığımız ve yönetebildiğimiz güncelleme arayüzü yok, kısaca ya Win10'u günceleyeceksiniz yada güncelleyeceksiniz mantığı var. Win10'a geçmek şartmı diye soracak iseniz kesinlikle şart değil kullanım amacınıza göre Win7'de kalabilir veya Win10'a geçebilirsiniz veya Microsofttun dayatmacı politikasından bıktı iseniz Ubuntu güzel tavsiye ederim

Amiga 1200
ACA 1221 28 MHz 64 MB RAM Maprom
Amiga OS 3.9
------------
Mac Mini 1.42 GHZ 1GB RAM ATİ 9200 32MB 160GB HDD
Morphos 3.9
malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 28, 2015, 20:29:19 ÖS »

Windows 10 kurulum deneyimim.

2008 de aldığım MSI K9A2-CF Anakarta taktığım Athlon 64X2 işlemci ve HD4650 Ekran Kartlı sistemim Windows 10 Desteklemiyor.

Ama Ben yinede Windows 10 kurdum. Kurduğum Grafik sürücüsüde şu: HD 4xxx Serisi (amd_catalyst_13.4_legacy_beta_vista_win7_win8.exe)

Setup çalıştırılınca Sürücü hariç herşey kuruluyor. Eski sürücüyü kaldır dosyalarıda sil diyorum. Sürücüyü yeniden ELE Seçip kuruyorum.

Setup un çıkarttığı C:\AMD klasörünün içinden gösterip yükleyerek. Çünkü otomatik yüklemiyor.

Aygıt yöneticisinde hiçbir donanım (!) değil.

Hiçbir sorun çıkmıyor. Herşey çok iyi çalışıyor Ekran kartı teknolojisine uygun bütün oyunlarda çok iyi çalışıyor.

Aslında Windows 10 CD sinden yüklenen Standart sürücüylede sorun çıkmıyor...

Max Payne 3, Hitman Absolution, The Elder Scrolls V - Skyrim, Tomb Raider 2013 Orta düzeyde Hepsi iyi çalışıyor.

Windows 10 çalışmasaydı Eski işletim sistemine dönmek zor değildi zaten. Denenebilir.

Windows 7 kullanıyordum  Nasıl çalışıyorsa Windows 10 Şuan daha iyi çalışıyor. En ufak bir problemle bir hatayla karşılaşmadım.

« Son Düzenleme: Kasım 28, 2015, 20:35:55 ÖS Gönderen: malik » Logged
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 30, 2015, 10:11:48 ÖÖ »

Windows 10 en çok ethernetlerde sorun çıkarıyor şu an. Donanımların sürücüleri güncellenmeden rahat yok. İki ekran kartı olan sistemlerde sıkıntı yaşandığını test ettim.

Ayrıca bizim kurumda kullanılan Kaspersky'nin kurumsal sürümleri ile uyumsuz.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 30, 2015, 12:13:37 ÖS »

Windows 10, Windows 7 kullanıcılarına hızlı, Windows 8.1 kullanıcılarına ise biraz yavaş gelebilir (bana öyle geliyor).
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Kasım 30, 2015, 12:24:10 ÖS »

Aynen öyle hocam. Windows 8,8.1 hızlı ama görünüm ve kullanım alışkanlığı zor. Windows 10' da hız olarak fena değil.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 30, 2015, 13:47:11 ÖS »

win7 den ücretsiz terfi edilebiliyor mu acaba ?

this is amiga speaking.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 30, 2015, 13:52:22 ÖS »

Evet

Teklif gelmediyse, Win 7 üzerine (Flash a atılmış windows 10) update yaparsanız sorunsuzca etkinleştirmesi lazım.

Daha sonra sıfırlama yaparsınız.

Ben bi türlü güncellemeye geçemeyen 8.1 'in üzerine kurmuştum.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 30, 2015, 14:05:58 ÖS »

Product-key olayını bile bırakmış artık Microsoft, pazarda ölüm-kalım mücadelesi içinde. Cihazınızı tanıyıp 'register ediyor' falan diyorlar ama pek inanmıyorum. Dönem artık hizmetlerden para kazanma dönemi, OS'tan para kazanma modeli son 5-10 yıldır miadını doldurdu artık.
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Kasım 30, 2015, 14:44:35 ÖS »

Win 7 starter veya enterprise ise terfi yok diye biliyorum.

yb
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 30, 2015, 15:13:04 ÖS »

Hala bu işte güzel para var bence

Product-key olayını bile bırakmış artık Microsoft, pazarda ölüm-kalım mücadelesi içinde. Cihazınızı tanıyıp 'register ediyor' falan diyorlar ama pek inanmıyorum. Dönem artık hizmetlerden para kazanma dönemi, OS'tan para kazanma modeli son 5-10 yıldır miadını doldurdu artık.

this is amiga speaking.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Kasım 30, 2015, 15:42:13 ÖS »

Bugün yine Windows 10 kurdum ve aktivasyon yaptım. Artık yoluma Windows 10 ile devam etme kararı aldım hem Xbox App için hemde görsellik için. Yaşasın Microsoft. Kahkaha

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Kasım 30, 2015, 16:30:59 ÖS »

Bugün yine Windows 10 kurdum ve aktivasyon yaptım. Artık yoluma Windows 10 ile devam etme kararı aldım hem Xbox App için hemde görsellik için. Yaşasın Microsoft. Kahkaha

İmzaya kurulmamış hala Windows 10.
Ona henüz update gelmedi mi ? Yoksa aktivasyon da mı sorun çıktı Kahkaha

Blasterreal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Kasım 30, 2015, 17:04:38 ÖS »

@cdemir tam yerinden yakalamışsın  Karizmatik

Amiga 1200
ACA 1221 28 MHz 64 MB RAM Maprom
Amiga OS 3.9
------------
Mac Mini 1.42 GHZ 1GB RAM ATİ 9200 32MB 160GB HDD
Morphos 3.9
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Kasım 30, 2015, 17:10:00 ÖS »

Bizim millet muhafazakardır, eskiyi sever. Arabaların bile yeni kasalarına bir türlü alışamaz, 'eski kasa daha iyiydi yahu' muhabbeti yapar

Windows 7'nin Windows XP'nin tahtına oturduğunu ve bir 10 yıl daha kalkmayacağını anlayan Microsoft bu hamleyi (bedava Windows) mecburen yaptı. Bir kullanıcı Windows 7'nin verdiklerinden daha fazla ne isteyebilirdi ki? XP'yi elimine etmek için DirectX güncellemelerini askıya almışlardı ama o bile kar etmemişti...
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: