Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıKopya oyun ps2 lensini bozar mı ?/ Kopya oyun mu ? Orjinal oyun mu?
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kopya oyun ps2 lensini bozar mı ?/ Kopya oyun mu ? Orjinal oyun mu?  (Okunma Sayısı 23281 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ricktehlikeli
Ziyaretçi
« : Aralık 14, 2015, 13:16:29 ÖS »

Arkadaşlar selam , bu camiada bu konunun geyiği çok yapıldı ama bizim sitede bu işin profesyonelleri , ilmini yapmış kişiler var . Bu nedenle bilimsel yaklaşımla merakımı gidereyim dedim .

Şimdi , forumumuzdan bir PS2 aldım ama oyun seçiyordu , tamirciye götürdüm , kopya oyun okuttuğumuzdan dolayı lensi bozulmuş dedi . 65 liraya lensi değişti , şimdi tüm DVD leri okuyor . Yalnız , adam dedi ki kopya oyun okutmaya devam edersem 6 ay sonra bu da bozulur .

Küçükken Commodorelar televizyonu bozuyor diye bir geyik çıkmıştı . En yakın arkadaşımın blaupunkt televizyonu da yeşillendi , ekran yemyeşil oldu . Ben 2 senedir saba televizyonumuzu kullanıyordum bir sorun yoktu ama babam işkillendi , bana eski bir siyah beyaz televizyon aldı . Bundan sonra da hep siyah beyaz oynadım .

Misal bu , ps2 lerde de kopya oyun DVD leri lensi bozar mı? Nasıl bozar ? Tüm DVD lerim Maxell en ufak çizik yok .

Bilgisayar DVD writerları nasıl bozulmuyor , kopya çizik vs. her türlü cd DVD leri 10 sene kullanıyoruz..
« Son Düzenleme: Aralık 15, 2015, 13:28:24 ÖS Gönderen: ricktehlikeli » Logged
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 14, 2015, 13:18:29 ÖS »

Kesinlikle lensi bozuyor, bazı modchipler de bozuyor.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 14, 2015, 13:27:42 ÖS »

PS2'yi bilmem ama hep büyük harfle yazılan konu başlıkları bizi bozuyor...

Enson
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 14, 2015, 13:40:52 ÖS »

Ps2 kullanmak için lense gerek var mı?, yada bu masrafı yapmaya?
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 14, 2015, 13:45:52 ÖS »

Ps2 kullanmak için lense gerek var mı?, yada bu masrafı yapmaya?
65 tl lense vercegıne 35 40 tl koy 2 el bır tane al  ps2 dekı oyunlar su an ne ps3 de var nede ps4 de :d

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 14, 2015, 13:47:52 ÖS »

Uyumlu oyunları usb flashdiskten oyna iyi olur

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 14, 2015, 14:04:30 ÖS »

Mantığını merak ediyorsan kulaktan dolma bilgimi paylaşabilirim:
Evde yazdığımız DVD ler fabrikasyonlar kadar temiz DATA izlerine yani TRACKlere yada girinti çıkıntılara sahip değil. Bu sebeple orjinal diskte 1 birim odaklanma eforu sarfeden lens DVD-Rda 5 birim efor sarfediyor(rakamlar sallama tamamen) .

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Aralık 14, 2015, 14:40:41 ÖS »

Benim cihazın lensi 10 yıllık aktif verbatimli:D kullanımdan sonra öldü. Bence hep orjinal oynamış olsaydım da ömrü değişmezdi.

O lens ölünce benim için PS2 macerası da sona erdi. Hey gidi günler hey..

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Aralık 14, 2015, 14:54:17 ÖS »

PS2 macerası bir lens ömrüyle bitmez, SoftMod diye bir şey var.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 14, 2015, 14:55:39 ÖS »

PS2'yi yıllarca bu şekilde kullandım. Bir problem yaşamadım. Gerçi şimdi dolapta kutusunda duruyor. Buradakileri okuyunca kıllandım şimdi ha Kahkaha

Bu arada 1084s'te arkada bir düğme vardı, ona basınca ekran yeşil olurdu. Onu bahane edip çoluk çocuğu işletirdik aha bozuldu diye.

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Aralık 14, 2015, 15:08:59 ÖS »

İki cevap bir arada vereyim

2016'ya girerken hala elinizde DVD okuyabilen PS2 varsa değerini bilin. Lensler ısıdan dolayı bozuluyor. Isının sebebi de genelde modchiplerden oluyor.

PC'de kullandığımız DVD writer'lar niye bozulmuyor dersen, oem DVD-rw'ler Sony'nin PS2'da kullandıklarından kat kat daha kaliteli buna rağmen benim kullandığım DVD-rw'ler genelde 2 sene içinde nalları dikiyordu.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 14, 2015, 15:13:58 ÖS »

Seneler evvel korsan oyun satan bir esnaftan ytezel'in duyduğu bir cümle: PS2'ye altı mor kopya sidi takma tnt gibi patlar makina...

Ve o an sapıtasım geldi usülce dükkandan çıktım.

(ölmedim yaşıyorum çok ilginç)

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Aralık 14, 2015, 17:23:33 ÖS »

PS2 macerası bir lens ömrüyle bitmez, SoftMod diye bir şey var.
Herşeye softmod

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Aralık 14, 2015, 17:24:19 ÖS »

IDE CD-DVD okuyucuları direk ps2'ye taksak ne güzel olurdu

tazy
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 14, 2015, 17:30:39 ÖS »

bakın bu modchipleri taktırdıgınız yerler onemli göz ayarı yapılması onemli iyi bir ustaya giderseniz uzun yıllar kullanırsınız ve kopya oyun veya orjınal arasındakı fark birisi kendi yazılımı ile açılır diğeride modchip uzernden açılır bu yuzden birde bir cd, dvd , ve blueray olsun bunların okuma ve yazma kapasıteleri var siz ne kadar çok kullanırsanız tabikide çabuk omru bitecekir projecksiyon lambalarıda aynı mantık biri sn başına dönme hızına bağlı diğeri lambasının kaç saat çalıştıgına bağlı

ps1,ps,ps3,ps4 - nintendo wii - xbox360( xbox classıc emülatorlü ) - saga saturn - sega dreamcast - arcade cabinet - pc( i7 4930 k 16gb ram ati radeon r290 3 gb ekran kartı 2 tb hdd zalman kasa )
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: