Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıKopya oyun ps2 lensini bozar mı ?/ Kopya oyun mu ? Orjinal oyun mu?
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kopya oyun ps2 lensini bozar mı ?/ Kopya oyun mu ? Orjinal oyun mu?  (Okunma Sayısı 23271 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Ocak 04, 2016, 12:55:53 ÖS »

Kopya oyun hırsızlıktır deyince bunun karşı argumanı fiziksel olarak bir şey çalmadım. O CD hala rafta duruyor. O yüzden ben hırsız değilim oluyor. Hatta bir diğer başlıkta markette oyun kutusunu açıp içinden key'ini çalan adam da bu argumanı biraz geliştirerek benim aldığım üç kuruşluk kağıt, firmaya bir zararı yok diyerek kendini savunabilir. Aslında yapılan, hakları korunan bir ürünü ücretsiz kopyalayarak yapılan hak ihlalidir. Yani para ile satılmak için yapılan bir ürünü yapımcının hakkını ihlal ederek parasını ödemeden kullamak. AAA oyunlar için 50-60M$'lara varan bir yatırımdan bahsediyoruz.

Çocukluğumuzda orjinal oyun diye bir şey yoktu. bilgisayarcılar kaset kabının içine oyun kutusunun fotoğrafını koydukları zaman adına orjinal derlerdi. (Renkili fotokopi daha icat olmadığı için fotoğraf kullanılırdı.) Yavaş yavaş ekenomik şartların iyileşmesiyle beraber bu bilinç yerleşmeye başladı. Faydalandığımız eserin (oyun/kitap/müzik) hakkını verip öyle kullanır olduk. Ama yine de insan bir yerden sonra pes ediyor.

Yıllanmış arcade, konsol rom'ları artık bulunamayacak olan bilgisayar oyunları bir örnek. Kimisi filme para veriyor, mp3'ü korsan indiriyor. Diğeri indie oyunların parasıyla, AAA oyunları ilaçlı kullanıyor. Başkası herkese para var Microsoft'a yok diyor. Kısacası herkesin vicdanı kendisine.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Ocak 04, 2016, 13:27:17 ÖS »

Firmalar gerçekten azıtıyor. Hatırlıyorum da bir ara Microsoft ikinci el yazılım satışına karşı, hatta eskiyen cihazınızdan silip yazılımı başka bir cihazınıza kurmaya karşı önlemler almıştı ama sanırım Mahkeme kararıyla ikinci el yazılım satışı serbest bırakıldı.

dodogildo
Ziyaretçi
« Yanıtla #32 : Ocak 04, 2016, 13:28:02 ÖS »

Threadi başlıktaki asıl konuya geri çekme çabam başarısız olmuş görünüyor
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Ocak 04, 2016, 14:11:13 ÖS »

Kopya oyun ve lens ömrü konusunda şehir efsanesi çok. İlk başta yazılabilir CD/DVD'lerin seri üretim CD'lerden tamamen farklı olduğunu söylemek lazım. Seri üretim CD'ler özel enjeksiyon kalıplarıyla üretilirken, yazılabilir olanlar disk üzerinde malzeme yakılarak yazılıyor. İki medya arasındaki fiziksel fark o kadar fazla ki, yazılabilir medyalar ilk çıktığında her CD-ROM bunları okumuyordu. Önce CD-R ardından CD-RW okuyan sürücüler çıktı. Hatırlarsanız ilk yıllarda bu medyaların okuma hızları da farklıydı. Sürücülerin üzerinde CD-ROM/R/RW için ayrı ayrı hız değerleri yazılırdı (16x/8x/6x gibi).

Hal böyle olunca sürücü bu diski okumak için daha fazla yoruluyor. Tam okuyamadığı yerlerde hata düzeltme mekanizması tekrar okuma yapıyorsa sürü kafası daha da hızlı hareket etmeye başlıyor ve ısınıyor. Ne kadar doğru bilemiyorum ancak mod çiplerinin sürücüye fazladan okuma yaptırdığı da söylenip durur. Bir diğer söylenti de kafa ayarı Sony'nin kullandığı kafa ayarı (azimuth) mekanizmasının plastik olması nedeniyle ısıya maruz kaldığında deforme olup ayar tutmaz hale gelmesi. Disk seçen, DVD okuyup CD okumayan Play Station'lara sebep olarak bu gösterilir.

Tüm bunları alt alta toplayınca kopya oyun PS2 lensini büyük ihtimalle bozuyor. Ancak torrentten oyun indirerken tek argüman buysa, ne kadar ucuz alırsanız alın, 10 bilemedin 20 oyun sonra, oyunların ve konsolun fiyatı başabaş geliyor.

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : Ocak 04, 2016, 18:59:18 ÖS »

Kopya oyun Ps2 lensine zarar verir ama çok vermez ancak kopya oyun sizin oyun keyfinize zarar verebilir cunki iyi yazdirilamayan vede kalitesiz medyalara yazdırılan backup oyunlar ara videolarda donma kayıt problemleri vs gibi süprizlerle oyun keyfinizi bozabilir.....

Ps2 de bence orjinal oyun kullanın ben geçenlerde 5 adet orjinal Ps2 oyununu 10 dolara aldım ve inanın sıfır gibiydi adamla kargo pazarlığida yaptim müthiş oldu...

Hani yırtık ve fırlama tabirleri vardır ya işte internet alışverişlerinde de böyle olmak gerekli yabancı yada Türk fark etmez çatır çatır pazarlık yapın acele etmeyin bekleyin siz oltayı atın o balık mutlaka gelir...

Tek Ps2 oyunları için değil herşey için gecerli......
dodogildo
Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : Ocak 04, 2016, 19:41:17 ÖS »

@samurai yazdiklariniz cok guzel ama ben pazarlik kisminda 100% katilmiyorum. Cunku pazarlik her kulturde farkli. Turk olmanin avantajini kullanmali ama karsinizdaki insanin kulturune gore davranmali. Amerikalilar ornegin pazarlik yapmayi bilmez, siz tatli tatli pazarlik yapiyorum simdi oldu derken onlar durumu anlamayip tam ucundayken kaciverir oyle ortada eli bos kalirsiniz (tamam tamam gel o dedigini kabul ettim demek daha buyuk ayip sayilir zira bastan durust olmadigina bozulurlar). Kuzey Avrupalilar farkli, Bati Avrupalilar farkli, Akdeniz havzasi bambaska. Ayrica karsinizdaki satici ayni bizler gibi bir merakli, koleksiyoner tatli mi tatli biri de olabilir, internette alisveris yaparken anlamak zor. Bilmeden iyi bir insani eziyor olabiliriz.

Son olarak, bence asil onemli olan alisveris her iki tarafin kazandigi bir eylem olmali. Yoksa bize bir kere mal satan tacir, bir daha iyi malini bize cikarmaz...
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : Ocak 04, 2016, 19:49:35 ÖS »

@samurai yazdiklariniz cok guzel ama ben pazarlik kisminda 100% katilmiyorum. Cunku pazarlik her kulturde farkli. Turk olmanin avantajini kullanmali ama karsinizdaki insanin kulturune gore davranmali. Amerikalilar ornegin pazarlik yapmayi bilmez, siz tatli tatli pazarlik yapiyorum simdi oldu derken onlar durumu anlamayip tam ucundayken kaciverir oyle ortada eli bos kalirsiniz (tamam tamam gel o dedigini kabul ettim demek daha buyuk ayip sayilir zira bastan durust olmadigina bozulurlar). Kuzey Avrupalilar farkli, Bati Avrupalilar farkli, Akdeniz havzasi bambaska. Ayrica karsinizdaki satici ayni bizler gibi bir merakli, koleksiyoner tatli mi tatli biri de olabilir, internette alisveris yaparken anlamak zor. Bilmeden iyi bir insani eziyor olabiliriz.

Son olarak, bence asil onemli olan alisveris her iki tarafin kazandigi bir eylem olmali. Yoksa bize bir kere mal satan tacir, bir daha iyi malini bize cikarmaz...

Kesinlikle haklisiniz hocam karşı tarafida düşünmek gerekli ben o anlamda yazmadım zaten bu fahiş fiyatlara oyun ve konsol satanlar için geçerliydi..

Ben yurtdışında da bulunduğum için oranın kültürünü bilirim tabiki ülkeden ülkeye değişir ama inanın mesela İngilizler çok pazarlığı seviyorlar tabiki abartmıyorlar tadında bırakıyorlar bazı ulkelerdede var bu kültür ....
dodogildo
Ziyaretçi
« Yanıtla #37 : Ocak 04, 2016, 19:53:10 ÖS »

Kesinlikle haklisiniz hocam karşı tarafida düşünmek gerekli ben o anlamda yazmadım zaten bu fahiş fiyatlara oyun ve konsol satanlar için geçerliydi..

Ben yurtdışında da bulunduğum için oranın kültürünü bilirim tabiki ülkeden ülkeye değişir ama inanın mesela İngilizler çok pazarlığı seviyorlar tabiki abartmıyorlar tadında bırakıyorlar bazı ulkelerdede var bu kültür ....

Aynen oyle
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: