Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NDS lite pil vidası problemi  (Okunma Sayısı 8645 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 22, 2015, 16:34:13 ÖS »

Merhabalar, elimdeki NDS lite konsolun pilini, GBA SP konsolda denemek için çıkarmak istedim,ama ne mümkün.Pil kapağını tutan vidanın başı önceden kurcalanmış çukur olmuş,milim dahi dönmüyor.
Türlü türlü saatçi tornavidası denedim hiçbirşekilde oynamıyor birde sanırsam loctite benzeri yapıştırıcı sürülmüş vidaya.

Aklıma üzerine ataç lehimleyip döndürmek geldi denedim ama lehim hemen kopuyor işe yaramıyor.
Yöntem önerecek var mı?

crowded
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2015, 16:39:17 ÖS »

Bu konsolun pili sp konsol pili ile aynı değil denemen cok zor cunku sp de pil kutupları pılın kısa kenarında ucta bulunur bunda ise pılın uzun kenarında yanda bulunur. Sp nın kasa pıl yuvasına bu pili oturtup denemen ımkansız gıbı bırsey. O nedenle pıl kapagı sokmek ıcın bence daha fazla emek harcama
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2015, 16:57:30 ÖS »

Pil kutuplarına kablo bağlayarak yapanlar var.mAh değerleri yakın diye biliyorum.
Birde sıfır NDS pili alacağım,içindeki pil 1 saat zor dayanıyor onun için istiyorum aslında açmayı.

crowded
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 22, 2015, 17:01:10 ÖS »

Anladım kolay gelsin o zaman. Plastik yuvayı bozmadan cıkabılecekmiş gıbı durmuyor resımlerde. Sıfır NDS pili yok ama elimde sp pili var ihtiyacın olursa bilgine
leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 22, 2015, 17:03:16 ÖS »

Kardeş kapağı açabilirsen denemek istediğin şeyi yapabilirsin. Ds lite ile gba/ds pili kapasitesi aynı ama kontaktları farklı. Pili doğru kutuplardan pinleri değdirip tutarsan işini görür cihazın açılıp açmadığını anlamak için.

Ben gba pilini ds litea elimle bastırıp tutarak bu şekilde açabilmiştim. Kutuplara dikkat et yeter ki.
dvdhacker
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 22, 2015, 17:38:58 ÖS »

Vidanın sadece kafa kısmını ince matkap ile çürütüp çıkartabilirsin,Kapağı çıkarttıktan sonra pil vuvasında kalan saplamayı da ince uçlu yan keski veya pense ile çevire çevire sökebilirsin.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 22, 2015, 17:44:56 ÖS »

Vida ufak olduğu için işe yaramama ihtimali yüksek ancak vidanın üstüne lastik bant tarzı bir şey koyup, tornavidayı lastiğin üstünden bastırarak o şekilde açmayı deneyebilirsin.

Dremel varsa vidanın kafasını enine kesip düz tornavida için yuva açabilirsin.

Vidanın kafasına japon yapıştırıcı sürüp tornavidanın iyice yapışmasını bekledikten sonra açabilirsin.

16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Aralık 22, 2015, 18:17:39 ÖS »

Sağolun dostlar,ufak matkapla bir deneyim.Yedek vidam olduğundan eskisin yıpranması sorun olmayacak.

zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 22, 2015, 18:58:22 ÖS »

Vidanın sadece kafa kısmını ince matkap ile çürütüp çıkartabilirsin,Kapağı çıkarttıktan sonra pil vuvasında kalan saplamayı da ince uçlu yan keski veya pense ile çevire çevire sökebilirsin.

Herhalde siz tornacı sınız
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 22, 2015, 19:40:37 ÖS »

WD40 sıkıp bir kaç saat beklet. Sonra ince yıldız tornavida ile söylemesi ayıp "ayı" gibi bastırarak (buraya dikkat, tornavidayı kaçırıp konsolu kırma veya bi yerlerine saplama) çevir. Sonrası gelir zaten. Gerçekten aşırı derecede bastırman önemli.

zangief_34
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 22, 2015, 22:32:49 ÖS »

cep telefonu bataryalarıda volt olarak aynı 3.6v 3.7v. amper olarak aynı degerı ya da bıraz yuksegıde olur.sp ye nokıa bataryası uyarlamıstım.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Aralık 22, 2015, 23:53:57 ÖS »

Vidanın etrafındaki bölgeyi bantla (çizilmeleri engellemek için) maket bıçağı v.b gibi birşeyle düz bir çizgi şeklinde vidanın başını kanal şeklinde oyarak düz ağız bir tornavidaya uygun hale getir, bastırarak çevir.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: