Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeAseton ile logo/resim vs. baskı transferi (tişört vb)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Aseton ile logo/resim vs. baskı transferi (tişört vb)  (Okunma Sayısı 4688 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 07, 2016, 13:22:08 ÖS »

Lazer printer çıktısını aseton ile bir başka yüzeye transfer etmenizi sağlayan bir uygulama gördüm. Çok proje değil ama, deneyip, tişört vs. baskı yapmak isteyen olabilir...Kalıcılığı nasıl sağlanır bilmiyorum...

http://www.modpurist.ca/2016/01/i-was-recently-in-discussion-with.html

Bu tür baskı yöntemlerini belki bu başlık altında toplayabiliriz...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2016, 19:57:58 ÖS »

Ben de aseton ile transfer yöntemini PCB üzerine normalde "silk screen" yöntemi ile yapılan parça isimlerini transfer etme işinin ucuz/patik yolu olarak biliyordum.

Ancak aseton ile transferin temel problemi asetonun kendisinin çok çözücü ve uçucu aktif bir malzeme olmasından dolayı baskıyı uyguladığın yüzeyin (örn. ABS, plexiglass, sentetik kumaş v.s.) de asetondan dolayı zarar görmesi.

PCB (fiberglass), ahşap gibi malzeme asetona dayanıklı olduğundan gönderdiğin linkteki gibi uygulamalar yapılabilir. Linkteki örnekteki uygulama havalı olmuş bu arada.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: