|
sait
|
 |
« : Ocak 10, 2016, 12:13:37 ÖS » |
|
Bilgisayarı televizyona hdmi kablo ile bağlamak istiyorum fakat bilgisayar monitörü hem de televizyon aynı anda bilgisayara bağlı olacak ikisi de çalışacak.Nasıl bağlayacağım? Anakart GA 990 XA EKRAN KARTI SAPHİRE HD 8750
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
commander64
|
 |
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2016, 12:40:17 ÖS » |
|
hdmi çoklayıcı al.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
prospektüs
|
 |
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2016, 12:52:56 ÖS » |
|
Pc, monitöre dvi veya vga ile bağlansa, televizyon da hdmi ile bağlansa olmaz mı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
commander64
|
 |
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2016, 18:32:41 ÖS » |
|
Pc, monitöre dvi veya vga ile bağlansa, televizyon da hdmi ile bağlansa olmaz mı?
Ekran kartı üzerinde VGA, DVI, HDMI olur genelde 3 ekran bağlanabilir. Ama genelde sesin ayrıca gönderilmesi gerekiyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EMREZ
|
 |
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2016, 12:33:49 ÖS » |
|
selam, hem tv hem pc monitörüne takıp ekran ayarlarında 2. ekran "multiple display" seçeneğinden ayarlayabilirsin. ister iki ekrana aynı görüntüyü farklı çözünürlük vs verirsin, ister ekranı yatay dikey ana ek vs çoğaltırsın.
|
|
|
|
|
|
this is amiga speaking.
|
|
|
|
sait
|
 |
« Yanıtla #5 : Ocak 11, 2016, 12:34:55 ÖS » |
|
Ekran kartı üzerinde VGA, DVI, HDMI olur genelde 3 ekran bağlanabilir. Ama genelde sesin ayrıca gönderilmesi gerekiyor. Sesi ayrıca nasıl gönderiyoruz?Bilgisayarda ve tv de nereye bağlıyoruz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EMREZ
|
 |
« Yanıtla #6 : Ocak 11, 2016, 12:40:03 ÖS » |
|
ses aygıtı ayarlarından hdmı çıkışını ses aygıtı olarak seçip tv den sesi alabilirsin. ben laptopta bu şekilde kullanıyorum mecburen tv ekranında çok büyük yüzey olduğundan Mouse ayarına kıl kapıyorum  ) ekran kartı ati ayarları kolay. şirkette de dual display kullanıyoruz "benimki tek ama ayarlarını genelde bozduklarında ben yapıyorum".
|
|
|
|
|
|
this is amiga speaking.
|
|
|
|
EMREZ
|
 |
« Yanıtla #7 : Ocak 11, 2016, 12:42:32 ÖS » |
|
ekran kartının hdmı çıkışı aynı zamanda sesi de taşıyan bir çıkıştır.
|
|
|
|
|
|
this is amiga speaking.
|
|
|
|
NoStres
|
 |
« Yanıtla #8 : Ocak 11, 2016, 13:58:14 ÖS » |
|
Senin ekran kartı HDMI çıkışlı; sadece stereo mix çalma bölümüne HDMI'ı eklemen lazım, alttaki vidyo'da eleman yapıyor fikir olsun. http://www.youtube.com/v/4DA6CMsde2k&rel=0Setup ayarlarına da bak.  Son olarak aynı anda kullanmak için monitor ayarlarında ikincil ekrana genişletme seçeneğini devreye sok. Bu kadar.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 11, 2016, 14:04:41 ÖS Gönderen: NoStres »
|
|
|
|
|
|
mesa
|
 |
« Yanıtla #9 : Ocak 11, 2016, 16:49:25 ÖS » |
|
Sait tüplü TV te baglicaksan çok zor ya umsa scart alcaksin benim gibi yada yavuzg yaptığı scartcade alcaksin
|
|
|
|
|
|
Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
|
|
|
|
EMREZ
|
 |
« Yanıtla #10 : Ocak 11, 2016, 17:10:46 ÖS » |
|
Tüplüyse ekran kartının arkasında tv out varsa bağlayabilirsin, keskin, canlı ve yüksek çözünürlükte bir görüntü bekleme.
|
|
|
|
|
|
this is amiga speaking.
|
|
|
|
sait
|
 |
« Yanıtla #11 : Ocak 11, 2016, 17:41:33 ÖS » |
|
Smart fullhd led tv var.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sait
|
 |
« Yanıtla #12 : Ocak 14, 2016, 10:57:53 ÖÖ » |
|
Bir sorum olacak:Şimdi diyelim bilgisayarı smart led tv ye bağladım.Bilgisayardaki filmi tv de oynatırken filmin kontrolünü tvden yapabilir miyim?Yoksa bilgisayardan mı filmi yöneteceğim? Akıllı kumanda diye bir şey var nedir acaba?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cengiz Demir
|
 |
« Yanıtla #13 : Ocak 14, 2016, 11:23:41 ÖÖ » |
|
Yüksek ihtimal, o kumanda ile, o şekilde filme müdahale edemezsin.
Bilgisayar TV aktarımını, başka hangi işler için kullanacaksın bilmiyorum. Ama en azından film için; DLNA paylaşım ayarlayıp, filmlerini TV üzerinden açıp seyredebilirsin..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #14 : Ocak 14, 2016, 11:32:41 ÖÖ » |
|
DLNA'nın sağladığı olanaklar çok kısıtlı. Onun yerine film klasörünü paylaştırıp, TV'den paylaşılan klasöre bağlarak direkt dosyadan oynatmak daha iyi oluyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|