Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 6 Switch Atari Woody Onarımı  (Okunma Sayısı 10445 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rccinar
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 10, 2016, 14:09:27 ÖS »

mrb. elimde tertemiz bir atari woody 6 switch var. içide tertemiz. sanırım birileri daha önce onarmaya çalışmış. ben görüntü alamadım. eğer içinizde ben bunu ayağa kaldırırım diyen olursa gereken tüm masrafları karşılamak üzere (tabi astar yüzünden daha pahalı değilse yaptırıp kullanmak istiyorum. elektronik bilgim sadece sigorta değiştirebilmekten ibaret olduğu için siz uzmanların yardımını rica ederim. Müsait olup yardım edenlere şimdiden çok teşekkür ederim.

teklif.net
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2016, 14:22:08 ÖS »

görüntü almak için denediğin süreç nasıldı? Tüplüde denedin mi mesela? Türkçe bir kartuşlamı denedin?

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
rccinar
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2016, 16:05:09 ÖS »

tüplü tvde denedim. kanal olarak bulamadı. kartuş astro war. kanal yakalayamadım. isterseniz söküp içinin resminide gönderebilirim.

teklif.net
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2016, 16:06:54 ÖS »

tüplü tvde denedim. kanal olarak bulamadı. kartuş astro war. kanal yakalayamadım. isterseniz söküp içinin resminide gönderebilirim.
resimden falan anlaşılmaz da basit bi ihtimal anten kablosu olabilir. onun dışında zaten zor tespiti beniç için. Bir de 7805 yazan entegreden 5 volt çıkıyormu o basit bir ihtimal.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
rccinar
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2016, 16:10:54 ÖS »

resim devre kartını görebilmeniz için demiştim. kablo değiştirdim gene olmadı.

teklif.net
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2016, 17:11:53 ÖS »

Elinde bir oyun kartuşu varsa kartuşla alakalıda olabilir.. Çalıştığından emin olduğun bir kartuşla denemelisin...

rccinar
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2016, 19:53:53 ÖS »

denedim olmadı. Cüneyt hocamın uzaktan yardımı ile bazı kontroller yaptım. regülatör entegresi sağlam. rf kablo sağlam. C011903-11 8151 tia entegresinde hafif ısınma var ondan olabileceğini belirtti. o çipi elinde bozuk atari 2600 olan birisinden alabilme şansım varmıdır ? denemek istiyorum.

teklif.net
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2016, 21:52:05 ÖS »

denedim olmadı. Cüneyt hocamın uzaktan yardımı ile bazı kontroller yaptım. regülatör entegresi sağlam. rf kablo sağlam. C011903-11 8151 tia entegresinde hafif ısınma var ondan olabileceğini belirtti. o çipi elinde bozuk atari 2600 olan birisinden alabilme şansım varmıdır ? denemek istiyorum.

Chip'i bulsanız bile ondan olacağı garanti edilemez muhtemelen.

Çalışan ancak kasası yıpranmış bir tane alabilirsiniz. Mutlaka düşer. Bu işler sabır işi.

Sabrım yok derseniz satabilirsiniz. Temiz bir kasa işe yarar. Hiç olmadı süs olarak bile bulundurulacak bir cihaz.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 11, 2016, 01:42:42 ÖÖ »

Eski klonlardan (128 oyunlu falan olanlar) ucuza bulabilirsen onlar genelde gerçek TIA, RIOT ve CPU'ya sahip oluyorlar. Bendeki kasası bitik bir klon'un çipleriyle 2 atari kurtarmıştım zamanında

Ama emin olmak için PCB'sini görmek lazım. Yani 128 oyunlu her klon atari gerçek çiplere sahiptir veya daha fazla oyunlu olan klonlarda all-in-one çip vardır diye bir genelleme yapamam...

Öte yandan, sadece RF modülatörünün frekansı kaymış veya tamamen ölmüş de olabilir.

RF modülatörünün metal kasasının üzerinde bir delik olması lazım. O delikten frekansı hassas ayarlayabildiğin bir bobinin nüvesine erişim vardır. TV kanalını 2 veya 3'e ayarlayıp (atari'nin kanal seçiçi düğmesi neye ayarlıysa) sonra da bu bobinin nüvesi tercihen plastik bir tornavida ile yavaşça oynatarak herhangi bir sinyal geliyor mu kontrol edilebilir...

Bir osiloskop olmadan aklıma gelen kontrol edilebilecek şeyler bunlar maalesef...

Ama oyun bile takılı olmadan veya oyun çalışmıyorsa bile TV'de frekans bulamayınca gördüğün karlı görüntüden farklı olarak siyah veya karman çorman bir ekran görebiliyor olman lazım.

g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 11, 2016, 09:18:54 ÖÖ »

Önce sağlam bir atari takarak televizyondan kanal ayarını sabitle, sonra arızalı atari'yi televizyona bağlayarak aynı kanalda karlı da olsa görüntü varmı tepit etmeye çalışabilirsin
rccinar
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ocak 11, 2016, 09:20:58 ÖÖ »

Eski klonlardan (128 oyunlu falan olanlar) ucuza bulabilirsen onlar genelde gerçek TIA, RIOT ve CPU'ya sahip oluyorlar. Bendeki kasası bitik bir klon'un çipleriyle 2 atari kurtarmıştım zamanında

Ama emin olmak için PCB'sini görmek lazım. Yani 128 oyunlu her klon atari gerçek çiplere sahiptir veya daha fazla oyunlu olan klonlarda all-in-one çip vardır diye bir genelleme yapamam...

Öte yandan, sadece RF modülatörünün frekansı kaymış veya tamamen ölmüş de olabilir.

RF modülatörünün metal kasasının üzerinde bir delik olması lazım. O delikten frekansı hassas ayarlayabildiğin bir bobinin nüvesine erişim vardır. TV kanalını 2 veya 3'e ayarlayıp (atari'nin kanal seçiçi düğmesi neye ayarlıysa) sonra da bu bobinin nüvesi tercihen plastik bir tornavida ile yavaşça oynatarak herhangi bir sinyal geliyor mu kontrol edilebilir...

Bir osiloskop olmadan aklıma gelen kontrol edilebilecek şeyler bunlar maalesef...

Ama oyun bile takılı olmadan veya oyun çalışmıyorsa bile TV'de frekans bulamayınca gördüğün karlı görüntüden farklı olarak siyah veya karman çorman bir ekran görebiliyor olman lazım.

teşekkürler. deneyeceğim.

teklif.net
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ocak 11, 2016, 09:56:17 ÖÖ »

@rccinar : Net bilgim olmadığı için dönmemiştim. Senden aldığım bozuk (öyle olduğunu bilerek aldım yanlış anlaşılma olmasın ) atari 2600 artifact'ları olsa da siyah bir ekranda bazen de sabit bir sinüs tonu ile televizyonda kendini belli ediyor. Sen onu da tv'de bulamadığını söylemiştin. Belki hakikaten senin tv'de sıkıntı olabilir.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
rccinar
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ocak 11, 2016, 09:59:00 ÖÖ »

@rccinar : Net bilgim olmadığı için dönmemiştim. Senden aldığım bozuk (öyle olduğunu bilerek aldım yanlış anlaşılma olmasın ) atari 2600 artifact'ları olsa da siyah bir ekranda bazen de sabit bir sinüs tonu ile televizyonda kendini belli ediyor. Sen onu da tv'de bulamadığını söylemiştin. Belki hakikaten senin tv'de sıkıntı olabilir.

olabilir crt bi tv var onu alıp denemek istiyorum tekrar.

teklif.net
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ocak 11, 2016, 21:13:25 ÖS »

Güncelleme geçeyim. Bugün sağolsun LW3D'nin gönderdiği Atari 2600 Jr. elime ulaştı. Gönderdiği kartuş ile senden aldığım bozuk dediğimiz atariyi denediğimde çalıştığını gördüm.

Bir ihtimal senin tv'de, rf kablonda yahut kullandığın kartuşta sıkıntı var. Öncelikle C2 ve C3'te hiç kartuş takmadan kısmi siyah ancak bozuklukları da olan görüntüyü bulmaya çalış. Kanal yapılan ayara göre aslında sabit, C2 yahut C3. Bazı televizyonlarda aratmadan kendin de seçebiliyorsun bu kanalları.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
rccinar
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ocak 11, 2016, 21:21:04 ÖS »

Güncelleme geçeyim. Bugün sağolsun LW3D'nin gönderdiği Atari 2600 Jr. elime ulaştı. Gönderdiği kartuş ile senden aldığım bozuk dediğimiz atariyi denediğimde çalıştığını gördüm.

Bir ihtimal senin tv'de, rf kablonda yahut kullandığın kartuşta sıkıntı var. Öncelikle C2 ve C3'te hiç kartuş takmadan kısmi siyah ancak bozuklukları da olan görüntüyü bulmaya çalış. Kanal yapılan ayara göre aslında sabit, C2 yahut C3. Bazı televizyonlarda aratmadan kendin de seçebiliyorsun bu kanalları.

sevindim çalıştığına. crt tv bulur bulmaz deniyecem. teşk.

teklif.net
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: