Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kablo uyumluluğu  (Okunma Sayısı 3735 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 19, 2016, 17:59:09 ÖS »

Sega mega drive/master system 1 kablosunu benzerlikten dolayı Atari xl ve commodore 64 cihazda denedim sorunsuz çalıştı yıllardır pin giriş kabloları değişik diye bilirdim

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2016, 23:19:41 ÖS »

Sega mega drive/master system 1 kablosunu benzerlikten dolayı Atari xl ve commodore 64 cihazda denedim sorunsuz çalıştı yıllardır pin giriş kabloları değişik diye bilirdim

Senin o güzel Axen TV "uyum sağlıyor" olmasın

Bende de benzer bir LED TV/Monitör hibrit bi Samsung var ve Component, composite, S-video ortak lale soketleri kullanıyor.

Atari'yi bilmem ama C64 ve Master System video pinleri soket benzerliği dışında uyumsuz gibi...

Master System:

C64:

phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2016, 23:39:12 ÖS »

Commodore video kablosu Sefa master system ile çalışıyor, ben ikisini de tv ye aynı kabloyla bağlıyorum
Garip ama gerçek
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2016, 00:26:17 ÖÖ »

Commodore video kablosu Sefa master system ile çalışıyor, ben ikisini de tv ye aynı kabloyla bağlıyorum
Garip ama gerçek

Diğer uçlarını taktığın lale soketine göre elbette çalışır

Yukarıdaki gönderdiğim şemalardaki pin dizilimize baktığınızda (numaralandırmaları farklı boşverin onu, bir de sega soketin arkasından C64 önden görüntüsü);

1) en alttaki pin GND (Toprak) her ikisinde de aynı (OK!)
2) Audio out (ses) her ikisinde de aynı (OK!)
3) Kabloyu Sega'ya taktığınızda Commodore'da "luminans" olarak belirtilen pin'in uzantısı olan lale soketi TV'nin "Composite video" soketine sokarsanız kablo Sega'da da çalışmış olur.

Ama dikkat! Muhtemelen Sega için yapılmış bir "SCART" kablo Commodore 64'de çalışmayacaktır.

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 20, 2016, 09:34:23 ÖÖ »

aynen dediğin gibi ustam scarta gelince iş değişti işin ustası başka oluyor
lale kabloda sorun yok

c64 lale kablo
atari/sega çalıştı

atari 800 xl kablo
c64 çalıştı /segada cihazı kitliyor

sega kablo
atari /c64 çalıştı

Garip ama gerçek

Diğer uçlarını taktığın lale soketine göre elbette çalışır

Yukarıdaki gönderdiğim şemalardaki pin dizilimize baktığınızda (numaralandırmaları farklı boşverin onu, bir de sega soketin arkasından C64 önden görüntüsü);

1) en alttaki pin GND (Toprak) her ikisinde de aynı (OK!)
2) Audio out (ses) her ikisinde de aynı (OK!)
3) Kabloyu Sega'ya taktığınızda Commodore'da "luminans" olarak belirtilen pin'in uzantısı olan lale soketi TV'nin "Composite video" soketine sokarsanız kablo Sega'da da çalışmış olur.

Ama dikkat! Muhtemelen Sega için yapılmış bir "SCART" kablo Commodore 64'de çalışmayacaktır.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: