Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore YazılımSizce C64'ün en iyi shoot'em-up oyunu hangisidir?
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sizce C64'ün en iyi shoot'em-up oyunu hangisidir?  (Okunma Sayısı 28272 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BuggyBoy
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Kasım 10, 2008, 19:08:57 ÖS »

Blue Max,Blue Max ha bide Blue Max
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Kasım 10, 2008, 20:39:25 ÖS »

valla bilimkurgucu olduğum için olsa gerek, oldum olası shoot'em up türü oyunları hep sevmişimdir. Ama oyunculuk kabiliyetim çok kötü olduğu için ancak cheat ile oynamışımdır.
işte benim sıralamam

Nickimi aldığım oyun Hades Nebula, Delta (bana göre çok zor), IO (oyunun final ekranı çok güzel. Ekranda akıp giden uzay gemileri ve müzik.), Nemesis the final challenge, Zynaps, Cybernoid, Sanxsion ve eskilerden Gyruss (müziği harikadır.)

Unuttuklarım var tabiiki.
« Son Düzenleme: Kasım 10, 2008, 20:42:12 ÖS Gönderen: hades » Logged
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Kasım 11, 2008, 08:48:50 ÖÖ »

Silkworm'u unutanı allah affetmez. Evde az kavga çıkmamıştır bu oyun yüzünden.

Silkworm 4 ve Sidewinder 2'yi de çok severdim. Benim için Sidewinder 2'nin büyücüleyici bir atmosferi vardı. Bir de Star Wars Empire Strikes Back çok eğlenceli idi bence.

* silk_worm.gif (4.71 KB, 320x200 - Görüntüleme: 1382 kez.)

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Kasım 11, 2008, 12:14:04 ÖS »

wiz_of_wor, silkworm, C64'de sonraları çıkan bir oyun olmalı Benim oynadığım zamanlar silkworm yoktu. Hatta Shadow of the beast'de...Bunları hep Amiga oyunu olarak gördüm ve tanıdım. Bu nedenle unutmamız, kasdi değil

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Kasım 11, 2008, 14:06:03 ÖS »

Senin için aradım ama C64 videosunu bulamadım malesef.

Silkworm side scrolling shooter tarzında bir oyun. Farklı tarafı oyuncuların birinin helikopter, diğerinin ise jeep kullanıyor olması. Jeep'i kullanan sürekli olarak helikopter pilotuna(!) mayınları temizlemesi için yalvarır, helikopteri kullanan da "tankları vur! Önümü temizle!" emirler verir, genelde helikopteri kimin yöneteceği konusunda kavga çıkardı.

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Kasım 11, 2008, 14:23:07 ÖS »

amiga ya da speccy olsa birşeyler söyleyebilirdim ama... c64'de uridium falan vardı sevdiğim, c64 ile fazla ilgim olmadığı için sonrasını bilemiyorum.

(Fakat silkworm amiga versionu en iyisidir gerçektende. Sonrasında birkaç salonda orjinal arcade versionunu oynamıştım. Jeton toplama gayretinden olsa gerek çok ama çok zor bir oyundu. --o zamanlar joystick kabiliyetimin çok ama çok yüksek bir seviyede olduğunu belirtirim: Amiga silkworm'u jiple oynardım ve hiç hak kaybetmeden bitirirdik-- Silkworm 1'in zx versionu da bana bir hayli etkileyici gelir. Daha sonra (oyunun yazarı) nathan ile tanışma fırsatı buldum (gp32 vesilesi ile), bu oyunu yazmış birinin bukadar mütevazi olması silkworm'un yerini sağlamlaştırmıştır bende.)

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Kasım 11, 2008, 14:31:25 ÖS »

Arda madem programcısına kadar tanıyorsun belki biliyorsundur. Silkworm 4 (Namı değer SWIV)'ün bu oyunla ilgisi var mı? Eğer devam oyunuysa neden IV acaba?

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Kasım 11, 2008, 16:37:11 ÖS »

Hmm kolay bir soru, sandığının aksine o silkworm 4 değil, "Special Weapons Interdiction Vehicles"'ın kısaltması.

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Kasım 11, 2008, 17:30:30 ÖS »

SWIV'i biliyorsan oyundaki karakterlerin aslında Silkworm ile aynı olduğunu farketmişsindir. Sadece bu sefer spritelar kuş bakışı çizilmişler. Programcısı aynı mı acaba?

Birde SWIV C64 versiyonunu hiç gördün mü? Bende kasette oyunun başlangıç bölümü vardı sadece. Belli bir yere gelince demo vs. birşeyler yazıp başa dönüyordu. 

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Kasım 11, 2008, 17:43:10 ÖS »

Alıntı
Silkworm side scrolling shooter tarzında bir oyun. Farklı tarafı oyuncuların birinin helikopter, diğerinin ise jeep kullanıyor olması.

Silkworm'u çok iyi biliyorum...Ama Amigadan... Amigada en güzel oyunlardan biridir.. C64'de hiç oynamadım ve görmedim o kadar...

Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Kasım 11, 2008, 19:49:22 ÖS »

Nedense ben de C64'teki shoot'em up'ları pek hatırlayamıyorum! Shoot 'Em Up denince aklıma MSX oyunu HYPE gelir. Amiga'da Silk Worm, Disposable Hero, vs.. gibi zevkle oynadığım birçok shoot'em up olsa da HYPE bambaşka bi yere sahip benim için. Bu kadar bağımlılık yapan başka bir shoot'em up görmedim. (Müziğine de hastayım ayrıca ) Bir de Zanac var tabii. Onun da ismini zikretmezsem alınabilir.  Kahkaha

<a href="http://www.youtube.com/v/A0qNwuANesg&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/A0qNwuANesg&rel=0</a>
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Kasım 11, 2008, 20:37:22 ÖS »

SWIV'i biliyorsan oyundaki karakterlerin aslında Silkworm ile aynı olduğunu farketmişsindir. Sadece bu sefer spritelar kuş bakışı çizilmişler. Programcısı aynı mı acaba?

Elbette tümü sci(sales curve)'ın yarattığı silk worm franchise'ının devamı... Programcılar her platformda ve her versionda değişiyordur herhalde.

S.W.I.W. ise bizi hiç ama hiç sarmamıştı. Tepeden bakması sebebiyle değil, birçok tepeden görünen oyunun hastasıyızdır, ama bu oyunda zorluk seviyesi ayarlanamamıştı. Ayrıca yatay değil de dikey kayan oyunların klasik sorunundan müzdaripti, ekran dikine dar olduğu için yukarıdan gelen yaratıklar tamamen süpriz oluyor. Hazırlık yapmak zorlaşıyor. Birçok oyun spriteları küçültüp yavaşlatarak bu sorunu çözmeye çalışır.

Bu zincirin bir sonraki halkası Firepower 2000'dir, peşinden de swiw 3D gelir. Dikkat edin, silkworm sadece ilk oyunun adı.

Yanlış olmasın, Silkworm için özel bir ilgi beslemiyorum, çocukluğumda eğlenmemi sağlamış sevdiğim bir oyundur kendileri. Oyun oynamayı halen seven ve 6 ayda bir üşenmeyip birkaç gün WOW oynayan biriyim

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Kasım 11, 2008, 22:41:01 ÖS »

@arda
Silkworm'un bir konsol versiyonu da yapılmıştı sonraları (arcade'lerde rastlamıştım).

S.W.I.V.'i cheat'siz (ki NCC1701'dir şifresi, Star Trek'de Enterprise'ın kod adıdır) birkaç kere (koop modunda ve tek başıma) bitirmişliğim vardır, övünmek gibi olmasın . Zor olabilir ama Xenon 1 ile kıyaslandığında çocuk oyuncağı, Xenon 2 ile kıyaslandığında da çok zor sayılmayacak bir oyun olduğu söylenebilir.

Bu arada SWIV shoot'em-up'dı, "shoot'em-right" değildi ki ben kişisel tercih olarak vertical'leri horizontal'lere tercih (55/45) ediyorum genelde, belki de Galaga'dan gelen altyapıyla (Bu arada bence Amiga'daki 'Best Shoot'em-up of All-Time' da bir vertical shooter olan 'Battle Squadron'dur (PAL versiyonu).).

PC'de SWIV3D'den çok şey beklemiştik ama aklımda kalan en pozitif özelliği olan title müziği (ki o da kısa sürede loop ediyordu) dışında pek de bekleneneni vermediği söylenebilir.

Bu arada o zamanlar gerek SW, gerekse SWIV koop oynandığında kimin Heli'yi alacağı konusunda minik bir münakaşa yaşanırdı (çünkü hareket özgürlüğü nedeniyle Heli avantajlıydı). Münakaşanın sonucunda bilgisayarın sahibi her zaman olduğu gibi haklı çıkar ve bir dahaki sefere Jeep'i alacağına dair söz vererek Heli'yi kapardı
« Son Düzenleme: Kasım 11, 2008, 22:46:03 ÖS Gönderen: witchdoktor » Logged
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Kasım 11, 2008, 22:55:57 ÖS »

Heheheu

Bu arada "shoot'em right" bir şakaydı di mi... bazen ciddi sanabiliyorum böyle ince esprileri

tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Kasım 11, 2008, 23:14:04 ÖS »

Helicopter jago vardı gençliğimde, Task 3 de grafikte birinci bence...

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: