Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore YazılımSizce C64'ün en iyi shoot'em-up oyunu hangisidir?
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sizce C64'ün en iyi shoot'em-up oyunu hangisidir?  (Okunma Sayısı 28279 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Kasım 12, 2008, 00:53:39 ÖÖ »

@arda
"Shoot'em-right" tabirinin üzerine laf söylemek bize düşmez
Bir de bunun kardeşi sayılabilecek "Coin-up" vardır ki o da dadından yinmez
(Gerçi eller havaya der gibi, 'bozukluklar havaya' benzeri bir anlam kokuyor bunda da ) (Not: Aslı, Coin-operated'in kısaltılmışı olan Coin-op'dur)
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Kasım 12, 2008, 09:58:55 ÖÖ »

Küçükken mahallemizde bir "atari" salonu vardı. Aslında tam isabet, ,içi VCS2600'ler ile doluydu. Kapısının tam üstünde asılan kocaman tabelada ise hiçbirşey yazmıyordu, sadece bildik atari amblemi vardı. Bizim mahallenin çocukları o amblemi yazı sanarak JIL olarak okumuşlardı. Yıllar boyu o oyun salonuna gidenler "ben jil'e gidiyorum" dediler.

Bu durumda atari amblemine bir nevi ascii (JIL) art diyebiliriz

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Kasım 12, 2008, 12:47:34 ÖS »

Alıntı
Bizim mahallenin çocukları o amblemi yazı sanarak JIL olarak okumuşlardı. Yıllar boyu o oyun salonuna gidenler "ben jil'e gidiyorum" dediler.

Bu çok iyiymiş

xout
Ziyaretçi
« Yanıtla #33 : Kasım 12, 2008, 14:14:40 ÖS »

16 yaşlarında atari salonunda 3 yıl çalıştım, patronum her sabah jetonları sayar verirdi, mesai sonlarıda makinelerden çıkarır hesaplardı. 18 yaşından büyükler gelmezdi, okullu çocuklardı müşteri kitlemiz, bayram ve tatillerde gelirler tavan yapardı, diğer günler okuldan kaçanlara çalışırdık daha çok. oyun boardları bozulduğunda ankara da ana servise ben götürürdüm, herkesin "co" diye hitap ettiği asyalı vardı (japon ya da çinli), önce board'ı kırılma noktasına kadar esnetir, dökülen lehimlere üfler, bir kaç ölçüm yapar sonra bir kaç lehim atar ve ortalama 5 dk içinde test etmeden verirdi (çok yoğundu adam), kesin çalışırdı ama. en çok işi street fighter yapardı. commodore 64 ve amiga da vardı sanırım 10 tane. commodore 64'te arkanoid ve wizard of wor, amiga da kickoff oynanırdı
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Kasım 13, 2008, 13:47:02 ÖS »

Bir de Saint Dragon vardı. Çok zor bir oyun ama farklı oynanış tarzıyla hafızamda yer etmiş. (Aklımda kalmasının diğer bir nedeni de Commodore'la beraber aldığım ilk kasedimdeki 20 oyundan biri olması.)

* saint_dragon.gif (5.72 KB, 320x200 - Görüntüleme: 1394 kez.)

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Kasım 13, 2008, 19:11:52 ÖS »

Bir de Saint Dragon vardı. Çok zor bir oyun ama farklı oynanış tarzıyla hafızamda yer etmiş. (Aklımda kalmasının diğer bir nedeni de Commodore'la beraber aldığım ilk kasedimdeki 20 oyundan biri olması.)

Saint Dragon, Dragon Breed (ki R-Type'ın yapımcısı Irem Corp'un oyunudur) arcade oyunu temelli bir oyundu diyebiliriz, eğlenceli bir oyundu. Yani bir başka R-Type - Katakis/Denaris durumuydu.
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: