Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEvdeki kolilerden nasıl kurtulursunuz? (Satış Teknikleri)
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Evdeki kolilerden nasıl kurtulursunuz? (Satış Teknikleri)  (Okunma Sayısı 36865 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Mart 23, 2016, 23:39:53 ÖS »

Yahu konuyu açarken o kadar detay yazıp madde madde yazdım... Konu ile ilgili arkadaşlardan birisi beni aradı. "Yazıyı okudun mu senin için yazdım" dedim. O da bana "yazıyı okumadım ama fotoğraflarda bulunan Moonwalker halen elinde mi" diye sordu... Yani hastalığın boyutunu bu durum net olarak açıklıyor

nint3ndo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Mart 24, 2016, 00:32:12 ÖÖ »

Yeter arkadaş, bu kadar da vurulmaz ki..
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Mart 24, 2016, 00:34:12 ÖÖ »

Yeter arkadaş, bu kadar da vurulmaz ki..
Ne alakası var kardeşim  Ben ortaya yazıyorum sen niye üzerine alınıyorsun  Kahkaha

CM
Ziyaretçi
« Yanıtla #33 : Mart 24, 2016, 17:35:05 ÖS »

Sadece alıyor ve yığıyor... Cihaza bakmıyor, satmıyor... Sadece istifliyor. Yani hastalık diz boyunu aşmış.[/i]

Haa haa ha, nazar etme ne olur, çalış senin de olur.
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Mart 24, 2016, 17:43:41 ÖS »

Sadece alıyor ve yığıyor... Cihaza bakmıyor, satmıyor... Sadece istifliyor. Yani hastalık diz boyunu aşmış.[/i]

Haa haa ha, nazar etme ne olur, çalış senin de olur.

Hahahahaha... Ben zamanında çalıştım yahu... (Bakınız Nintendo 2014 foto):

ben hastalıktan zor kurtuldum. Amacım başkalarını da kurtarmak

nint3ndo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Mart 24, 2016, 17:59:58 ÖS »

Sana öyle geliyor, her haftasonu pazardasın

Bu sefer kararlıyım oğlumun doğum gününe (23 Nisan) toparlayacağım..
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Mart 24, 2016, 18:25:45 ÖS »

Sana öyle geliyor, her haftasonu pazardasın

Ben her hafta pazara muhabbet etmeye ve jeton toplamaya geliyorum. Başka türlü stres atamıyorum kardeşim. Sen de hobi olarak küçük şeyler topla yavaş yavaş kurtul...
23 Nisan'da listeni bekliyoruz forum ahalisi olarak :p
Delikanlıya selamlar.

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Haziran 22, 2016, 09:06:46 ÖÖ »

Dedi ama yaptı mı? Zannetmiyorum

Neyse kendi yazdığım planı uygulama zamanı geldi.
Öncelikle Excel'de ürün listelemeye başladım. Haftaya, 3 gün şirketten izin aldım. Sadece fotoğraf işiyle uğraşacağım... Fotoğraf; ürünü sattıran, hatta fiyatı da arttıran en önemli şeylerden birincisi. İkinci konu da ürünle ilgili detaylı bilgi...

Fotoğraf için koyu renk mat tarzı bir şey kullanacağım (ki beyaz mukavva çok çabuk kirleniyordu), ayrıca fotoğraf makinası mı, cep telefonumu diye kararsız kaldım ve fotoğraf makinasından yana tercihimi kullandım. Fligran yerine de, matın üzerine Ayak Takımı stikerları koyacağım Tripot ve en önemlisi özel led ışıklandırma kullanarak oda da aynı kalitede ışıkta fotoğrafları çekeceğim.

Asıl sorun o kadar cihazı, küçük oda da nasıl düzenli fotoğraflamak? Şimdi kara kara düşünüyorum evde çocuk da varken ben o cihazları nereye nasıl taşıyıp, nasıl düzenleyip tekrar yerine koymalıyım...

Hele bir başlayayım gerisi gelecek.
Fotoğraf işi için sadece test edilmiş cihazları baştan yapacağım. İlerleyen dönemde ise test edilmemişleri test edip, tamirat gerekenleri de tamir edip operasyona devam edeceğim. Sanıyorum bu işlemler yaklaşık 4-5 ay sürecek. Gelişmeleri yine buradan paylaşacağım.
« Son Düzenleme: Haziran 22, 2016, 09:14:32 ÖÖ Gönderen: ibeser (Ayak Takımı) » Logged

hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Haziran 22, 2016, 11:19:28 ÖÖ »

İsmini veremeyeceğim arkadaşların durumu işler acısı. Adam elektronik, mekanik, retro, ya da değil ne bulursa alıyor. Sadece almak için alıyor... Ben neyse ki o dönemleri çabuk atlattım

Çok güzel bir tespit, hedefsiz, amaçsız, sende bir anısı olmayan ve alsan da anı olmayacak ürünleri toplamak tümüyle ayrı bir hırs sanırım. Anısı olan ve hatıra denilebilecek birkaç ürün tamam da alma-sahip olma hırsıyla belki de hiçbir zaman dönüp bakmayacağı kolilerce ürünü istiflemekteki amacı ben de anlamış değilim.

Elimde Atari 800XL vardı, sizin gibi bir hırsla almıştım, zamanında sahibi olmadığım için hiçbir anısı yoktu, dolayısıyla sahip olmak da keyif vermiyordu ben de sattım kurtuldum :-)

Darısı başınıza...
arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Haziran 22, 2016, 11:24:12 ÖÖ »

İsmini veremeyeceğim arkadaşların durumu işler acısı. Adam elektronik, mekanik, retro, ya da değil ne bulursa alıyor. Sadece almak için alıyor... Ben neyse ki o dönemleri çabuk atlattım

Çok güzel bir tespit, hedefsiz, amaçsız, sende bir anısı olmayan ve alsan da anı olmayacak ürünleri toplamak tümüyle ayrı bir hırs sanırım. Anısı olan ve hatıra denilebilecek birkaç ürün tamam da alma-sahip olma hırsıyla belki de hiçbir zaman dönüp bakmayacağı kolilerce ürünü istiflemekteki amacı ben de anlamış değilim.

Elimde Atari 800XL vardı, sizin gibi bir hırsla almıştım, zamanında sahibi olmadığım için hiçbir anısı yoktu, dolayısıyla sahip olmak da keyif vermiyordu ben de sattım kurtuldum :-)

Darısı başınıza...

O alış-veriş ve Atari 800 XL vazifelerini yerine getirmiş ve gitmişler. Sizde misafir olmaları ve yeni görev yerlerine gitmeleri gerekiyormuş.
...
Kısaca o alışverişi yapmadan önceki siz ve yaptıktan sonraki siz artık aynı kişi değilsiniz.
...
Lafı getirmeye çalıştığım yer: İçimizde kalmasın. Alalım, tutalım ve yeni sahiplerine satalım.

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Haziran 22, 2016, 15:47:17 ÖS »

@hakkan
Darısı bir çok kişinin başına

@arkas
Yeni sahiplerine satalım kesinlikle!

maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Haziran 23, 2016, 00:48:07 ÖÖ »

Ev eşya dolu dediğin gibi, bunları derleyip toplayıp satmak çok zor olacak ama dediğin gibi şart oldu. Görebildiklerim 3 dane lcd monitör, bir ekran kartı, bir dizüstü pili, iki işlemci soğutucu, wacom çizim tablet, iki dizüstü bilgisayar, bir nintendo wii set, bir nintendo ds daha incik boncuk bir ton şey var, derlemem uzun sürecek ama yapılmalı

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Haziran 23, 2016, 11:24:47 ÖÖ »

Zor kurtulursunuz, jubile yapıp geri dönen çok

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Haziran 23, 2016, 12:50:12 ÖS »

@hakankaptan
Sende pek bir şey yokmuş hocam Liste için 10 dakika yeterli :p

@commander64
Kurtulmak değil de, azaltmak ve sadeleştirmek diyelim...

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #44 : Haziran 23, 2016, 13:22:34 ÖS »

Kurtulmak değil de, azaltmak ve sadeleştirmek diyelim...
Karizmatik

Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: