Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetPlaystation 1 orijinal ve klon CD arasındaki farkı bulalım
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Playstation 1 orijinal ve klon CD arasındaki farkı bulalım  (Okunma Sayısı 10189 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 06, 2016, 18:22:33 ÖS »

Merhaba,

Aklıma takılan bu soruyu araştırdım; bir kaç konu gördüm ama cevap bulamadım, clon-orijinal arasındaki fark nedir bilen var mı?.

Aklıma gelen fikir ise şu; image'la oynayıp, CD yazsak çip takmadan çözebilir miyiz?

Bende Orijinal CD olsa hemen kopyalayıp ikisi arasında HEX kodlarını karşılaştıracağım.

Sizde; kopyaladığınız Orijinal CD varsa, HxD programındaki "Disk aç" özelliği kullanıp karşılaştırabilir misiniz?

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2016, 18:43:53 ÖS »

Kullandiginiz medya burada cok onemlidir orjinal japonya uretimli Mitsui CDR  kullanirsaniz orjinal cd ye kafa tutarsiniz...........

Ancak TR de satilan Verbatim ler Princolar vs hepsi dandik dir ve oyunlarda ses kalitesi daha zayif olur

Goruntude fark yok ama ses de cok fark olur orjinal cd ile kopya cd arasinda.......

Ps1 Ps2 Dreamcast Neo Geo CD  vs hepsinde aynidir
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2016, 20:40:41 ÖS »

Orijinal cd'lerin içerisinde normal cd sürücülerinin okuyamadığı bir bölüm var. Eğer bu bölümü PS okuyamazsa boot etmeyi reddediyor. Aynı zamanda bu bölgede SCEX kodu (Region Code) bulunuyor bu kod bios ile uyuşmazsa yine boot edemezsiniz.
 Tabi bununla bitmiyor ikinci bir korumada oyun cdsinin çalıştırılabilir dosyasında bulunuyor. Buda bios ve cd içerisindeki SCEX kodlarını kontrol ediyor.

Hatırladığım kadarı ile çoklu cd oyunlarında birinci cd dışındaki cdlerde bu koruma olmuyordu, buradan faydalanılan bir açıkla cihaz kırılmıştı. İlk kırıldığında paralel portdan kartuş takılıyordu, slim modellerde kartuşdan vaz geçildiği için custom bios yani modchip olayına geçilmişti.
NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2016, 01:14:45 ÖÖ »

Samurai@
CD kalitesi bu işi çözer mi diyorsunuz?

hsm_ayz@
PC CD-ROM'lar okusaydı iyi olurdu; cip takma olayı daha popüler galiba, nette araştırdım biraz yazılımla çözemeyeceğiz demek ki.

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2016, 01:54:15 ÖÖ »

@NoStres

Ben konuyu yanlış anlamışım galiba siz cipsiz konsolda kopya oyun imkanı varmı diye sormuşsunuz Ps1 de...

Ama diğer konuda yani CD kalitesi back up (kopya) oyunlarda çok ama çok önemli bana göre.....
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2016, 09:34:40 ÖÖ »

hsm_ayz'nin dediği lead-in den önce gelen kısım oldukça raw bir format ve Pcde okunması ve taklit edilmesi imkansız. Çipin yaptığı şey de "olm napçan bölgeymiş, orjinalmiş oku geç işte, orjinalini okudun diye para mı veriyolar" diyerek sistemi ikna etmek.

Bir de belki farketmişsinizdir, ps1 kopya oyunlar en kral yazıcıda, en kral medyaya yazılmış dahi olsa FMVleri (video formatındaki kısımları) ve bazı sesleri okurken atlama yapar. Bunun nedeni de ps1 okuma sisteminin erişim süresinin çok yüksek, yani erişim sisteminin çok yavaş olmasıdır.  PEki orjinal medya bu işi nasıl çözüyor? Fabrika ortamında basılan CDler bizim evde kullandığımızdan farklı bir yöntemle imajlanıyor. Bu imajlar hangi dosyanın diskin üzerinde hangi yüzey alanında bulanacağını ayarlamaya imkan sağlıyor. Böylelikle eş zamanlı okunması gerken (örneğin görüntü ve ses dosyaları) bir birine çok yakın basılabiliyor disk üzerine. Ps1 mekanizması da taa bir uçtan diğer uca gideceğine hemen dip dibe duran iki veriyi okuyuveriyor.

Yakın zamanda izlediğim videolardan birinde, ilk model ps1lerin(seri numara aralıkları verilmişti ama hangi video unutum) mekanizmasının yapıldığı malzeme genleşmeye ve aşınmaya müsait olduğundan bu sıkıntıyı dah da artırmaktaymış. (küçüklüğümüzde ters çevirmeden çalışmayan modeller Kahkaha, bizim gittiğimiz atari salonunda vardı bir sürü)

Bu veriden yola çıkarak çipli bir PSONE almak genel kullanım için oldukça mantıklı. Sonuçta son revizyon ürün, tabii ek portlara ihtiyaç duymuyorsan.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2016, 14:37:01 ÖS »

Bir de belki farketmişsinizdir, ps1 kopya oyunlar en kral yazıcıda, en kral medyaya yazılmış dahi olsa FMVleri (video formatındaki kısımları) ve bazı sesleri okurken atlama yapar. Bunun nedeni de ps1 okuma sisteminin erişim süresinin çok yüksek, yani erişim sisteminin çok yavaş olmasıdır.  PEki orjinal medya bu işi nasıl çözüyor? Fabrika ortamında basılan CDler bizim evde kullandığımızdan farklı bir yöntemle imajlanıyor. Bu imajlar hangi dosyanın diskin üzerinde hangi yüzey alanında bulanacağını ayarlamaya imkan sağlıyor. Böylelikle eş zamanlı okunması gerken (örneğin görüntü ve ses dosyaları) bir birine çok yakın basılabiliyor disk üzerine. Ps1 mekanizması da taa bir uçtan diğer uca gideceğine hemen dip dibe duran iki veriyi okuyuveriyor.
Bir sürü PSX'i bozuk diye boşuna çöpe atmışız

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2016, 16:26:13 ÖS »

Bende ilk model Ps1 lerden var seri üretimleri bile ilklerden ben bu konsolları ters koyuyorum yan yatırıyorum herturlu kullaniyorum Kahkaha Çünkü ısınma ve okuma problemleri oluyor...

Ama Ps1'i çok severim çok değer veriyorum benim için çok önemli bir konsol...

Hem arcade hem 2d oyunlar hemde 3d oyunlara ev sahipliği yapan çok özel bir konsol PS1.....
Roronoa
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 23, 2017, 21:08:37 ÖS »

hsm_ayz'nin dediği lead-in den önce gelen kısım oldukça raw bir format ve Pcde okunması ve taklit edilmesi imkansız. Çipin yaptığı şey de "olm napçan bölgeymiş, orjinalmiş oku geç işte, orjinalini okudun diye para mı veriyolar" diyerek sistemi ikna etmek.

Yakın zamanda izlediğim videolardan birinde, ilk model ps1lerin(seri numara aralıkları verilmişti ama hangi video unutum) mekanizmasının yapıldığı malzeme genleşmeye ve aşınmaya müsait olduğundan bu sıkıntıyı dah da artırmaktaymış. (küçüklüğümüzde ters çevirmeden çalışmayan modeller Kahkaha, bizim gittiğimiz atari salonunda vardı bir sürü)

Bu veriden yola çıkarak çipli bir PSONE almak genel kullanım için oldukça mantıklı. Sonuçta son revizyon ürün, tabii ek portlara ihtiyaç duymuyorsan.
Merhabalar, bende çipsiz Psone var. Dışarıdan aldığım korsan ve kopya oyunları canavar gibi açıyor. Ancak kendi yazdırdığım oyunları açmıyor. Dışarıdan aldıklarımı açmasının sebebi o cd lerin orjinal ps1 oyunlardan kopyalanması mı? Şu cd klonlama olayımıdır? tbilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Mayıs 23, 2017, 22:11:05 ÖS »

Kopya oyun açıyorsa %100 çiplidir cihaz
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 23, 2017, 22:22:32 ÖS »

Roronoa: Infra recorder bir şekilde çaktırmadan doğru imaj yazma işini yapıyor galiba, uzun zamandır imajları onunla yazıyorum, çalışmayan çok az imaj çıktı. Forumda daha önce de tavsiye edilmişti geçenlerde. Imgburn de var bir sürü ayar yapılabiliyor. Alcohol 120% de var paralı, ps1 ps2 presetleri var. Yazma işini external usb lg dvdrw ile yapıyorum.

Use the brute force, Luke
Roronoa
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 23, 2017, 22:30:19 ÖS »

Kopya oyun açıyorsa %100 çiplidir cihaz
Cihaz Almanya'dan sıfır kutuda geldi. Çipsiz olduğuna eminim. Çipsiz Ps1 ler dışarıdan alınan kopya oyunları açıyor bu bilen bişey. Arkadaşımda da ps1 vardı onunda çipsizdi onunda dışardan cd cilerden alınan korsan oyunları açıyordu.
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Mayıs 23, 2017, 23:10:46 ÖS »

CDR bu kadar yaygın değilken Replika PS1 oyunları vardı piyasada. Fabrika ortamında üretilmiş halk arasında gümüş diye tabir ettiğimiz cdler. Bunları açması için chip' e ihtiyacı yok cihazın. Sizin dışarıdan aldığınız bu cd' ler CDR' mı?
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Mayıs 23, 2017, 23:27:29 ÖS »

Hiç "bulgar kopya" dediğimiz cdleri deneme şansım olmadı. Bulursam çipsiz ps1imde deneybilirim.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Roronoa
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 23, 2017, 23:42:28 ÖS »

CDR bu kadar yaygın değilken Replika PS1 oyunları vardı piyasada. Fabrika ortamında üretilmiş halk arasında gümüş diye tabir ettiğimiz cdler. Bunları açması için chip' e ihtiyacı yok cihazın. Sizin dışarıdan aldığınız bu cd' ler CDR' mı?
İlgin için teşekkür ederim, Replika ps1 ya da gümüş cd tabirlerini hiç duymadım aslında. Aldığımız oyunlar o zamanlar cd nin ön yüzü oyunun görseli ile kaplıydı ve veri yazılan yüzü de gümüş rengi. Galiba bundan bahsettin. Ancak normal cd ye yazılmış oyunlardan da almışlığım var onlarıda açıyordu. İlk düşüncem bilmediğimden orjinal cd lerden direkt kopya edildiği ve çoğaltığı yönündeydi. Kopyanın kopyası vs.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: