Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetGümrükten ürün teslim alma durumları hakkında
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Gümrükten ürün teslim alma durumları hakkında  (Okunma Sayısı 6406 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 07, 2016, 21:42:20 ÖS »

Selamlar arkadaşlar,

Yurtdışından aldığımız bir cihaz herhangi bir sebeple gümrüğe takıldığında (devlet postası-PTT ile geldiğini varsayarak) eskiden mutlaka ikamet edilen ildeki posta işleme merkezi'ne gidilip elden almak gerekiyordu. Sonraları gümrük vergisinin yapılan inceleme sonucu hesaplanıp ürünün gümrüğe takılmayan paketler gibi dağıtıma çıkarılıp ürün teslimi sırasında gümrük vergisinin tahsil edildiği gibi birşeyler duydum ama kesin olarak doğrulayamadım.

Son zamanlarda gümrüklü alış-veriş deneyimi olan veya konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgilendirme yapabilirler mi acaba?

Şimdiden teşekkürler,

Commodore64 - Amiga - Arcade Systems - MAME - IBM - CRT - Repair&Restoration
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2016, 22:37:56 ÖS »

Eğer ürün gümrük vergi alınacak bedeldeyse ve gümrük memurları herhangi bir şüphe duymazlarsa gelen ülkeye göre vergiyi hesaplar adresinize yollarlar... Adresinizde ürünü teslim alırken, vergiyi ödersiniz...

pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2016, 08:24:34 ÖÖ »

Paket içerisinde herhangi bir fatura v.s. olmaması durumunda vergiye baz olacak ürün bedelini de tahmin ediyorlar (yani sıkıyorlar ) sanırım değil mi?

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2016, 08:50:49 ÖÖ »

Benim başıma gelmedi ama bildiğim kadarıyla fatura veya ürün bedelini gösteren bir belge yoksa ve ürün sıfırsa yada gözlerine değerli göründüyse gümrüğe çağırıp ürünü ne kadara nereden aldığını sorup yaptığın ödemeyi gösteren bir belge istiyorlar mesela paypal çıktısı yada alışverişi yaptığın internet sitesinden ürünün fiyatına bakmak gibi ona göre vergi alabiliyorlar
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2016, 09:26:31 ÖÖ »

gümrük memurları

gümrük muayene memurları Kahkaha

Paket içerisinde herhangi bir fatura v.s. olmaması durumunda vergiye baz olacak ürün bedelini de tahmin ediyorlar (yani sıkıyorlar ) sanırım değil mi?

http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/ticari/gumruk-kiymeti

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2016, 19:10:46 ÖS »

O zaman en iyi çözüm satıcıya rica edip kutunun içerisine açıldığında görülecek şekilde gerçek satış bedelini gösteren PayPal çıktısı falan koymasını söylemek. Diğer türlü gümrük vergisi sorun değil de haftaiçi zaman ayırıp oraya kadar gitmek mesele.

Tabi birde retro ürünlerin fiyatları oldukça değişken olduğu için alınan fiyatı gösteren bir belge  göremeyince internetten araştırıp alınandan çok daha yüksek fiyata satılan ürünlerle karşılaşıp yüksek fiyattan vergilendirebilir bu durumda Kahkaha

Yanıtlar için teşekkür ederim herkese.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2016, 20:18:12 ÖS »

Benim başıma gelmedi ama bildiğim kadarıyla fatura veya ürün bedelini gösteren bir belge yoksa ve ürün sıfırsa yada gözlerine değerli göründüyse gümrüğe çağırıp ürünü ne kadara nereden aldığını sorup yaptığın ödemeyi gösteren bir belge istiyorlar mesela paypal çıktısı yada alışverişi yaptığın internet sitesinden ürünün fiyatına bakmak gibi ona göre vergi alabiliyorlar

Bu durumdan çok vergi ödemişliğim var. İkitelli'ye çadır kurdum yok lan barakada yaşıyorum orada... Kahkaha

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2016, 21:43:13 ÖS »

İkitelli ve memurlar o kadar can sıkıcı oluyor ki, satıcıya rica edip, muafiyet sınırının üstünde yazdırmaya başladık... Gümrük vergisini ödüyoruz ama kapımıza kadar da geliyor...

pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 08, 2016, 22:35:04 ÖS »

Bence de en güzeli o şekilde. Zaten kargo v.s. derken yeterince ödüyoruz, 15-20 de vergiyi baştan kabul edip kapıya kadar gelmesi daha tercih edilesi. Zaten sınırın altında kalan ancak sınıra çok yakın değerleri tahminimce içeriği ne olursa olsun kasıtlı olarak sınırın az altında özellikle gösterilmiş olarak düşünüyorlardır.

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Nisan 09, 2016, 17:42:25 ÖS »

Onceden gidip Topkapi Cevizlibag dan aliyordu insan simdi Ikitelli Aykosa na tasindi cok ters bir yer gercekten uzak.....

Ben ilk gittigimde yanliş yerden girmiştim adres sormaya bir tane insan bulamadim heryerde köşe başlarinda köpekler vardi bende onlara şöyle bir baktim sorsam mi acaba dedim Kahkaha Hepsi beni kovaladı Kahkaha
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Nisan 09, 2016, 18:20:00 ÖS »

Şükür izmir gümrüğü çok güzel;

kargoyu düşüyor muafsa sıkıntı yok değilse kargo hariç vergisini alıp hemen teslim ediyor

İkitelli ve memurlar o kadar can sıkıcı oluyor ki, satıcıya rica edip, muafiyet sınırının üstünde yazdırmaya başladık... Gümrük vergisini ödüyoruz ama kapımıza kadar da geliyor...

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: