Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)[Restorasyon] Elvira and the Party Monsters
Sayfa: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 59   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Restorasyon] Elvira and the Party Monsters  (Okunma Sayısı 656741 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #210 : Ocak 13, 2017, 14:57:51 ÖS »

Hort
Üstad varmı bir gelişme
yoksa bizden habersiz bitirip oynamaya mı başladın

Keşke öyle olsa

Bildiğim kadarıyla sezon finali yapmıştı. Yeni sezon ile birlikte yeni 'episode'ları merakla bekliyoruz...

Bundan iyi ifade edilemezdi o projenin durumu.

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #211 : Ocak 13, 2017, 15:09:14 ÖS »

Kaç gündür aklımdaydı. Ne yaptı acep diye düşünüyordum. Hala beklemedeyiz üstad.

Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #212 : Nisan 13, 2017, 15:28:51 ÖS »

3 ay sonra gelen hort. Var mı üstad bir gelişme? Merak ettim.

16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #213 : Nisan 13, 2017, 19:27:42 ÖS »

Geçenlerde Future Pinball'a Elvira masası indirdim,oynamaya doyamadım.Yinede gerçeğini oynamak kimbilir ne keyiflidir.

Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #214 : Eylül 16, 2017, 11:20:10 ÖÖ »

Günün hortu. Kahkaha Bakabildin mi abi hiç bu aralar?

Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #215 : Eylül 16, 2017, 11:35:00 ÖÖ »

abi pinball ne alemde merak ediyoruz o mevzuyu

yalan oldu o iş

Başka bir başlıkta böyle bir mesaj vardı
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #216 : Eylül 16, 2017, 12:32:23 ÖS »

Bir an icin yeni sezon basladi sandim yaaa
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #217 : Eylül 16, 2017, 14:34:43 ÖS »

Yavuz üstat resimleri paylaştığı photobucket ib.e lik yapınca çok sinir olmuştu, haksız da değil; yağsız kazığa oturtturmak lazım şerefsizleri
mevcutta paylaştığı birçok yazının şuan fotoları görünmüyor
fotoları indirmek ve güncelleme yapmak için çok uğraşılması gerekecek
yeni çalışmaları varsa bunların paylaşımına başlamadan önce bu konuyu çözmek için uğraşıyor olabilir
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #218 : Eylül 16, 2017, 14:52:21 ÖS »

Bu forum sitesinden scrtipt ile butun yavuzg yazilarinin listesi dokulup islem kolaylastirilabilir aslinda.  Hatta sitenin database ine erisimimiz varsa replace bile mumkun?
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #219 : Aralık 18, 2018, 00:49:31 ÖÖ »

Kış geldi...

Geçende bahçe malzemelerini garaja toparlayıp, bahçe masaları, mangal v.b. malzemelerin kışlık brandalarını garajdan çıkartmak için garajı toparlarken bununla karşılaştım

Ağustos'dan beri gerçek hayatta da o kadar daralmıştım ki neredeyse 2 senedir garajda virane halinde unuttuğum Elvira bana göz kırptı sanki

Hayatta bir şeyleri yarım bırakmaktan nefret ederim ancak heyhat! bazen hayatta öyle şeyler üst üste denk gelir ki sizi yolunuzdan, kimi zaman uzun bir süre, alıkoyar...

Elvira'nın döküntü kabinine baktım baktım... "Var mısın lan?" dedim kendi kendime...

Film şeridi gibi gözümün önümden geçirdim yapacaklarımı o dakikalar boyunca. Sonra... "Varım lan a...."

Sıpaları (bu tahta desteklere "sıpa" denir bu arada) çıkardım, koyuldum kabini gömüldüğü yığından çıkartmaya... Bir yarım saatlik toparlanmadan sonra Elvira'nın ana kabini sıpaların üzerine yerleşti...

Artık yeniden o uzuuun zorlu yola çıktık, dönüş yok

Elvira'nın vampir temasındaki örümcek ağı desenleri bile gerçek hayatta zuhur etmiş bu iki sene içinde...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #220 : Aralık 18, 2018, 00:59:22 ÖÖ »

Kabini elimle tık tıklayınca aslında kurtarılabilir olduğuna kanaat getiriyorum. Çıkan ses tok ve kabini sıpalara yerleştirirken farkettiğim üzere sağa sola dingildemiyor...

Restorasyon için oldukça işi var ancak bu projede amacımız kurtarılabilir herşeyi kurtarmak...

Önce işe kompresörle senelerin ve garajda bu süre içinde yaptığım çeşitli projelerden birikmiş tozu alarak başlıyorum...

Sırada, zamanında kabini bacakların stresinden korumak için takılmış bu çirkin koruma plakalarından kurtulmak var...

Daha sonra artık tamiri mümkün olmayacak kadar yıpranmış folyoları sökmek lazım. Bunun için ısı tabancamızı kuşanıyoruz...

Bu oldukça yorucu bir süreç. 30 yıllık folyolardan kurtulmak bir oyun konsolunun yıpranmış bir etiketini sökmekten çok daha fazla zaman alıyor

Ama sonunda (arada ısı tabancam bozuldu onu da tamir ettim) folyolardan kurtuluyoruz. Kabin tüm çıplaklığı ve yıpranmışlığıyla karşımda nihayet...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #221 : Aralık 18, 2018, 01:15:20 ÖÖ »

Folyolardan kurtulunca kabinin hasarı daha bir ortaya çıkıyor...

Metalin ahşapla bulunduğu yerdeki pas ahşaba işlemiş...

Ancak kabinde kullanılan malzeme çok sağlam. Gofret gibi kat kat tabaka halinde olduğundan genelde yıllarca maruz kaldığı su ve nem sadece dış tabakaya zarar vermiş gibi...

Kabini ahşap panel tutkalı ile tanıştırmanın zamanı geldi... Kahkaha

Ahşap tutkalında elimi bol tutuyorum

Kenarlarda tutkallanan panelleri sıkıştırmak için klipsler kullanırken...

... orta taraflarda klipslerin erişemeyeceği yerlerde bu sanayi tip zımbayı kullanıyorum...

Özellikle yıpranmış köşelerde de bolca tutkal kullanarak dolgu yapıyorum zira tutkal buralarda macundan daha sağlam bir dolgu malzemesi oluyor...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #222 : Aralık 18, 2018, 01:25:07 ÖÖ »

Kabinin üst kısımlarını tutkallayıp kurttuktan sonra kabini ters çeviriyorum ve alt taraftaki hasarları incelemeye başlıyorum...

Buradaki hasarlar daha vahim... Bir defa kabinin alt kısmı ben aldığımda tamamen çürümüş durumdaydı, ona geleceğim ilerleyen bölümlerde. Ama kabinin alt kenarları da rutubet ve çürümeden nasibi bolca almış durumda...

... ve tutkal bombardımanı başlıyor tekrardan...

Arada sıfırdan kabin mi yapsaydım diye düşünmedim değil. Ancak bu hasarlara rağmen kabinin %90 kadar kısmı oldukça sağlam. Hasarlar bu kadar kötü gözükse de yüzeysel ve panel tutkalı kurudukça ve kabin sağlamlaşmaya başladıkça bu fikrimden vaz geçiyorum...
« Son Düzenleme: Aralık 18, 2018, 01:27:42 ÖÖ Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #223 : Aralık 18, 2018, 01:26:53 ÖÖ »

Aslında yazacak daha çok şey var ancak saat geç olmuş. Arkası yarın diyelim şimdilik

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #224 : Aralık 18, 2018, 02:33:37 ÖÖ »

Diriliş Pinball yeni sezon... Bu sefer finali göreceğiz gibi. Kolay gelsin.

Sayfa: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 59   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: