Heyoo Ankara'da lapa lapa kar yağıyor, araba kar altında, okullar tatil

Yarın ben de kendime tatil ilan ettim. Arabayı o karın altından çıkartmaya hiç niyetim yok. Zaten bizim evin yolu da sabah açılmaz, bahaneler bahaneler

Yorgunluktan midem bulandı artık. Hani lisede beden öğretmeni mideniz bulanıncaya kadar koştururdu ya (en azından bizimki öyle yapardı) hah aynen o duygu

Biraz yorgunluk atayım hem de yazıya devam edeyim bari dedim...
Evet. Jeton kapısında kalmıştık en son.
Jeton kapısının boyası yeterince kurudu ve artık elden geçen aksamlarının geri monte edilme işlemine başlayabilirim.

Ancak öncelikle yeni elektronik jeton mekanizmalarını bu kapıya göre uyarlamam gerektiğini anladım. Bu mekanizmalar teorik olarak mekanik olan eski kardeşleri ile aynı fiziksel montaj karakteristiğine sahip olsa da içerdikleri elektronik aksam ve bir çok güvenlik unsurundan ötürü (örn elektromıknatıs) biraz daha tombullar...

Yan yana üç tanesini monte edebilmek için elektronik devre kartını koruyan plastik koruyucyu sökmek zorunda kaldım.

Ayrıca kapının duvarına yaslanacak kenarlarında bulunan montaj vidalarından da kurtulmak gerekti.

Bir de kablo kalabığı yapmaya gerek yok, kutudan çıkan devre şemasına göre çalışması için sadece 3 kabloya ihtiyaç var;
Kırmızı: +12V
Siyah: GND
Yeşil: Open Collector sinyal çıkışı

Yani pinball'un CPU kartından gelen 3 adet para sinyal girişine yeşil kabloları bağlayacağız. Sadece +12V DC voltaja ihtiyacım var ve pinball'da regüle edilmiş +12V DC voltaj yok

Neyse bunu ek bir güç kaynağıyla hallederiz, sorun değil...

Şimdilik bu haliyle jeton mekanizmalarını kapıya monte edebildim. Masaüstü güç kaynağım ile 1 TL, 50 kuruş ve 25 kuruş testlerimi de yaptım mükemmel çalışıyor