Eveeet, geldik pinball restorasyon projemizin 2. fazına; Backbox
Projeyi genel olarak kafamda 3 ana faza bölmüştüm;
1) Ana kabin
2) Backbox
3) Oyun alanı
Şimdi sıfırdan bir backbox yapacağım.

Bunun için işe önce tasarımını Sketchup'da yaparak başlıyorum.

Aslında tasarıma 2 sene önce başlamıştım. Şimdi bir kez daha elden geçirdim ve parça kesimi için gereken çıktıları alıp garaja giriyorum...

Backbox'ı orijinaline sadık kalmak adına bu kaliteli "plywood" (kontrplak) malzemeden kullanıyorum. Bu malzemeyi bauhaus'dan bulamazsınız. Ankara'da sitelerden tabaka halinde alıp kestirmiştim 2 sene önce.
Bu malzeme çok sert. Bunu keserken Dremel Trio'mun motorunu yakmıştım. Artık Trio'm yok. Onun yerine dekupaj testere kullanıyorum.

Yan panelleri kestikten sonra köşelerini zımpara ile yuvarlıyorum...

... ve T-molding döşemek için gereken kanalları bu el frezesi ile açıyorum.

Sonra sıra arka panele geliyor. Bu panel orijinalinde biraz daha ince MDF'den yapımış. Zaten suyu yiyince sünger gibi olmuş parçalar hep MDF'den yapılma olanlar. Umarım orijinali ile arasındaki 5mm kalınlık farkı bana ilerleyen aşamalarda bir sorun çıkartmaz diyerek bunu da kontrplaktan kesiyorum.

Alt parçada ise montaja yönelik bir çok delik var. Bunların ölçülerini almıştım. Ancak en kolayı eski parçayı yeni parçanın üzerine koyarak işaretlemek

Bu şekilde delikleri hızlıca açabiliyorum...

Bu şekilde backbox'ın repro'sunu yapabilmem için gereken tüm parçaları kesme işini tamamlıyorum...